Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)… Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ (ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ)!

Δεν είναι η πρώτη φορά, που η κυβέρνηση και υπουργοί της ή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποδεικνύουν στον δημοσιογραφικό κόσμο τι είναι είδηση και πώς πρέπει να την αναδείξει. Αποκλειστικά όταν τα γεγονότα, ή όταν αυτά που οι κυβερνώντες  θεωρούν γεγονότα, προπαγανδίζουν τα συμφέροντα του Μαξίμου. Για τις άλλες περιπτώσεις δεκάρα δεν δίνουν για την ενημέρωση του λαού!
Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό επειδή η κυβέρνηση Τσίπρα, επιδιώκει να εγκαταστήσει ένα σύστημα αποκλειστικής προπαγάνδας, που θα επιτρέπει μόνο την εξύμνηση της πολιτικής και της ιδεολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι υπόλοιπες φωνές θα είναι εξυβρίσιμες, εξοβελιστέες και, αν είναι δυνατόν, παράνομες.
Αυτή δεν είναι καν μια πολιτική επιλογή, δηλαδή ένα εργαλείο για να εφαρμοστεί μια πολιτική.  Είναι ένα «πιστεύω». Σ ‘ αυτή την αγράμματη αριστερά αληθινό είναι μόνο ό, τι πιστεύει εκείνη. Δημοκρατικό είναι μόνο ό, τι αφορά στις σχέσεις μεταξύ των μελών της και για όσο τα μέλη της είναι πιστά στις επιδιώξεις της. Ηθικό είναι μόνο ό, τι κάνει εκείνη επειδή μόνο εκείνης οι επιδιώξεις είναι ηθικές. Δίκαιο είναι μόνο ό, τι συμφέρει εκείνη, επειδή μόνο εκείνη έχει το δικαίωμα να κρίνει. Και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την κρίνει. Όλοι οι άλλοι είναι κρινόμενοι,

Η απόπειρα επιβολής στα Μέσα ενημέρωσης με όρους «έτσι μ αρέσει και έτσι όχι» δεν είναι καινούργια. Εκδηλώθηκε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ήδη αντιπολίτευση και απέκλειε να εμφανίζεται σε δημοσιογράφους ή κανάλια που δεν ήταν του γούστου του, γιατί τον αντιπολιτεύονταν. Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται μόνο ό, τι τον αποδέχεται.
Η επιθετικότητα και η θρασύτητα, με την οποία πρωθυπουργός και κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονται διαρκώς απέναντι στους δημοσιογράφους είναι «γραμμή». Επειδή μόνο αν πληγεί η, όποια, αξιοπιστία των δημοσιογράφων ο κόσμος θα πάψει να τους πιστεύει και το Μαξίμου θα μπορεί να πλασάρει από τα δελτία του και από την ελεγχόμενη ΕΡΤ την προπαγάνδα του ευκολότερα.
Για την κυβέρνηση του Τσίπρα ο θάνατος της μη ελεγχόμενης απ’ αυτόν δημοσιογραφίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ζήσει. Αυτή είναι «η γραμμή»  κι αυτή μαρτυράει τον αντιδημοκρατισμό τους.

Γράφει η Αλίκη Χατζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: