Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΞΥΔΑΚΗΣ… ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Mα τι κυβέρνηση είναι αυτή επιτέλους; Εκεί που δεν προλαβαίνεις τις εκπλήξεις, τις ανατροπές – δυστυχώς σε καθημερινή βάση – εκεί που λες ότι τα είδα όλα, τα άκουσα όλα, να σου κι ο Ξυδάκης να θέτει ζήτημα επιστροφής στην δραχμή!
«Και φυσικά πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση από τη βουλή»– μας είπε. «Τα περασμένα χρόνια δαιμονοποιήθηκε μια κουβέντα εγώ είχα πει ότι και επί δραχμής η Ελλάδα μεγαλούργησε. Είχαμε δραχμή και πριν το ευρώ.. Το 1910, το ’12, το ΄30, το ’60 κάτι έκανε μια χώρα, κάπως ζούσαμε, ζούσαμε και σε άλλες περιόδους. Εγώ την βάζω ιστορικά την συζήτηση αυτή».
Είναι οικονομολόγος ο Ξυδάκης; 
Ιστορικός; 
Αστέρι της πολιτικής σκηνής, κρυφό; 
Δημοσιογράφο τον θυμόμαστε και σήμερα γνωρίζουμε ότι,
είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ…
Επιτέλους, τί χώρα είναι αυτή , τί σόι άνθρωποι είναι αυτοί που μας κυβερνούν και κυρίως τί ψηφοφόροι; Ποιοί ανέχονται να ακούν τον Ξυδάκη να μας περιγράφει τον τρόπο που θα εκτελέσουν οι ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ την χώρα; Τί δουλειά έχει κι αυτός κι όλοι αυτοί οι «ριζοσπάστες» συνάδελφοι του στην βουλή να ασχολούνται με θέματα που κανένας δεν τους έχει εξουσιοδοτήσει; Για να κυβερνήσουν τους ψηφίσαμε όχι για να μας γυρίσουν στα χρόνια της μικρασιατικής καταστροφής, του πρώτου και δεύτερου παγκοσμίου πολέμου κλπ.
Γιατί σ’ αυτή τη χώρα μπορούν να συμβούν όλα αδιαμαρτύρητα;
Γιατί σ’ αυτόν το τόπο μπορεί όποιος του ‘ρθει να κινηθεί ατιμώρητα εναντίον της πατρίδας, των θεσμών, των συνανθρώπων μας, της λογικής; Γιατί δηλαδή είμαστε ένα λαός πρόθυμος να επιβραβεύσει και να αποθεώσει την διαστρέβλωση και την κατά συρροήν παραβατικότητα … από όπου κι αν προέρχεται;

Γράφει η Αλίκη Χατζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: