Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΜΕ LIKE

Δύσκολη είναι η κατάσταση για τους χρήστες των social media, αφού, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, τα συναισθήματά τους εξαρτώνται από τα like που παίρνουν στο Facebook.
Όπως δείχνει η έρευνα, οι περισσότεροι χρήστες του Facebook αισθάνονται άσχημα όταν κάποια δημοσίευσή τους δεν συγκεντρώνει αρκετά like, με αποτέλεσμα να πλακώνονται στις δημοσιεύσεις όλη μέρα -μέχρι να γράψουν κάποια πιασιάρικη σαχλαμάρα ή να ανεβάσουν ένα βίντεο με γατάκια- και να γνωρίσουν την αποθέωση από καμιά εκατοστή άτομα.
Δηλαδή, εκατομμύρια άνθρωποι κάθονται και δουλεύουν δωρεάν για τον Ζούκερμπεργκ, και αισθάνονται και δυστυχισμένοι επειδή δεν παίρνουν like.
Σαν να μην έφτανε αυτό, το 42% όσων ρωτήθηκαν στην έρευνα δήλωσαν πως αισθάνονται ζήλια όταν οι φίλοι τους παίρνουν περισσότερα like από αυτούς,
αλλά αυτό μπορεί να λυθεί εύκολα αν αλλάξεις φίλους.
Αν αλλάξεις φίλους και αρχίσεις να κάνεις παρέα με τίποτα τύπους που έχουν τον ανθρωποδιώχτη, θα έχεις περισσότερα like από αυτούς και θα αισθάνεσαι βασιλιάς.
Δηλαδή, οι δικοί μου φίλοι πρέπει να είναι βαθύτατα δυστυχισμένοι επειδή τα δικά μου ποστ τυχαίνει κάποιες φορές να έχουν και χιλιάδες like, οπότε θέλω να τους ζητήσω συγγνώμη που είμαι τόσο πιο γαμάτος από αυτούς αλλά δεν το κάνω επίτηδες, αφού αυτή είναι η δουλειά μου.
Πάντως, πρέπει να είσαι εντελώς καθυστερημένος για να κάθεσαι να κοιτάς πόσα like παίρνουν οι φίλοι σου και να αισθάνεσαι ζήλια επειδή έχουν περισσότερα από εσένα.
Από την άλλη, εγώ δεν πρέπει να κάνω ποτέ φίλο τον Cristiano Ronaldo γιατί θα ζω βυθισμένος στην δυστυχία.
Πολλοί άνθρωποι δήλωσαν ακόμα πως αισθάνονται ζήλια και όταν βλέπουν στο Facebook πως οι φίλοι τους έχουν πιο ευτυχισμένες ζωές από τις δικές τους.
Δεν ξέρω πως μετριέται η ευτυχία από φωτογραφίες στο Facebook αλλά θα έπρεπε να αισθάνεσαι χαρούμενος που οι φίλοι σου είναι ευτυχισμένοι και να μην κάνεις βουντού στις χαμογελαστές φωτογραφίες τους στην πίστα του σκι, με την ελπίδα να τους πέσει κατακέφαλα καμιά χιονοστιβάδα ή να τους φάει καμιά αρκούδα.
Επίσης, εγώ δεν ξέρω κανέναν πραγματικά ευτυχισμένο άνθρωπο που να ανεβάζει τις προσωπικές του στιγμές στο Facebook αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι συναναστρέφομαι κανονικούς ανθρώπους και όχι ανθρώπους που σπίτι τους είναι το Facebook.
Πάντως, αν θέλετε να προστατεύσετε τους φίλους σας από την δυστυχία -και εσάς από το κακό το μάτι- να ανεβάζετε φωτογραφίες που είστε άρρωστοι του θανατά ή στέκεστε στην ουρά για επίδομα ανεργίας ή το συσσίτιο της εκκλησίας.
Θα τρελαθούν από τη χαρά τους οι φίλοι σας και θα σας τρελάνουν στα like.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι περισσότεροι άνθρωποι ανεβάζουν στα κοινωνικά δίκτυα θετικά και χαρούμενα πράγματα που τους κάνουν να χαμογελούν, οπότε είναι να απορείς ποιοι είναι όλοι αυτοί οι καταθλιπτικοί που συναντάς στον δρόμο και μοιάζουν να πηγαίνουν να πέσουν στις γραμμές του μετρό.
Η έρευνα δείχνει πως το 72% των ανθρώπων ενοχλείται από τις διαφημίσεις στα social media, αλλά αυτό μάλλον συμβαίνει επειδή μόνο τότε αντιλαμβάνονται πως κάποιοι κονομάνε χοντρά από τον δικό τους αγώνα να τους κάνει like η διπλανή τους στην Έκτη Δημοτικού, η οποία μπορεί να έχει πεθάνει, εν τω μεταξύ, και εσύ να πληγώνεσαι και να της κρατάς κακία που δεν έκανε like στην πρωτότυπη φωτογραφία σου δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο που αγόρασες από το Jumbo.
Πολλοί χρήστες του Facebook δήλωσαν πως, κοιτώντας τις παλιές ευτυχισμένες δημοσιεύσεις τους, νιώθουν πως στο παρελθόν περνούσαν καλύτερα, αλλά, βρε ζώα, αν ανεβάζετε μόνο φωτογραφίες από γιορτές, πάρτι και διακοπές σε νησιά, λογικό είναι να έχετε ξεχάσει πως ενδιάμεσα υπήρχαν και στιγμές που ήσασταν για λύπηση.
Επίσης, παλιά περνούσατε σίγουρα καλύτερα γιατί βγαίνατε έξω και δεν κωλοβαρούσατε όλη μέρα στο Facebook.
Κάντε τώρα ένα like μη σας πάρει ο διάολος τον πατέρα.

Θα μπω μετά να τα μετρήσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: