Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

ΤΟ «ΒΙΟΛΙ» ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ: ΜΑΓΚΙΑ, ΦΡΑΠΕΔΙΑ ΚΑΙ… ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΑΔΕΡΦΕ!

Άγνοια κινδύνου και κυριαρχία ενός άνευ προηγουμένου πολιτικού ανορθολογισμού. Αυτά είναι τα δύο χαρακτηριστικά που κάνουν επικίνδυνη την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου.
Γίνονται απολύτως διακριτά στο νέο, «Βαρρουφάκιας λογικής» σχέδιο του Μαξίμου, όπως ανέλαβε να μας το περιγράψει ο «μέντορας» και «εξ απορρήτων» του πρωθυπουργού Αλέκος Φλαμπουράρης. Μας είπε: Ούτε νέα μέτρα θα αποδεχθεί η κυβέρνηση, όπως ζητούν σύσσωμοι οι δανειστές μας (Ευρωπαίοι και ΔΝΤ) , ούτε εκλογές πρόκειται να γίνουν πριν από το 2019 και, θα κλείσει κι η αξιολόγηση κατά πως μας βολεύει εμάς, έτσι ώστε το δεύτερο εξάμηνο του 2017 να «τρίβουμε τα μάτια μας» από την πολύ ανάπτυξη που θα υπάρξει στην χώρα.
Όχι, δεν είναι τρελός ο άνθρωπος. Ότι μας κοροϊδεύει,
μας κοροϊδεύει! Αλλά, λέει αλήθεια σε ό, τι αφορά στον προγραμματισμό που έχει εγκρίνει (για τώρα διότι κανένας δεν μπορεί να προβλέψει κάποιο απρόοπτο γεγονός) το «σοφό» επιτελείο του Μαξίμου. Απλά, τον περιγράφει με τον δικό τους τρόπο, χρησιμοποιώντας την διάλεκτο της Κουμουνδούρου. Αν μεταφράσουμε, καταλαβαίνουμε το εξάμηνο πλάνο τους:
Δεν θα συμφωνήσει η κυβέρνηση να πάει στην βουλή νέα μέτρα, αφού υπάρχουν περί τους 30 καταγεγραμμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν πρόκειται να πεισθούν να τα ψηφίσουν, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ληφθούν, γενικώς, νέα μέτρα. Θα βρεθεί στο τέλος κάποιος τρόπος, ένας από όλους τους ευφάνταστους που προτείνουν οι διαπραγματευτές μας στους δανειστές, για να κλείσει «τσάτρα πάτρα» η αξιολόγηση και … βλέπουμε μετά ως χώρα… πώς θα τα βολέψουμε!
Ούτως ή άλλως, οι ψηφοφόροι, ακόμη και οι δυσαρεστημένοι, γνωρίζουν πως τα νέα μέτρα θα υλοποιηθούν, είτε με Τσίπρα – Καμμένο είτε με Μητσοτάκη, είτε με όποια κυβέρνηση συνεργασίας προκύψει. Με τους ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ελπίζουν – τουλάχιστον οι δικοί τους – ότι μια θεσούλα, κάπου στο δημόσιο, θα βρίσκεται πάντα γι’ αυτούς…. που άν σήμερα δεν τρώνε από τα σκουπίδια, το οφείλουν στην «φιλολαϊκή» κυβέρνηση μας. Με δεδομένο ότι τους κυβερνώντες ενδιαφέρουν οι δικοί τους ψηφοφόροι και μόνο, καταλαβαίνουμε λοιπόν γιατί «δεν θα γίνουν εκλογές», όπως μας τονίζουν οι Φλαμπουράρης και λοιποί.
Έτσι ακριβώς έχει η κατάσταση αυτή τη στιγμή που μιλάμε και γι’ αυτό διατρέχουμε τεράστιο κίνδυνο. Οι άνθρωποι εξακολουθούν να κυβερνούν με το «βλέποντας και κάνοντας», αδιαφορώντας για τις συνέπειες… και το πού θα βρισκόμαστε το καλοκαίρι φέτος!
Της Αλίκης Χατζή


Δεν υπάρχουν σχόλια: