Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΝΟ 2: ΝΤΕΜΕΚ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΙ ΚΑΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ ΕΝΩΘΕΙΤΕ!

Ο Τσίπρας να εκθειάζει τον Καραμανλή, να θαυμάζει τον Μεϊμαράκη μιλώντας για πολιτική ευφυΐα , να θεωρεί τους ΑΝΕΛ μη ακροδεξιό κόμμα… Ο απόλυτος εξευτελισμός, ο απόλυτος διασυρμός της ιστορίας , ο βιασμός της ιστορικής μνήμης.
Ας βρεθεί ένας, έστω ένας, που στο πρόσφατο παρελθόν περίμενε αυτή τη στάση από τον επικεφαλής της «Αριστεράς». Μια στάση που προσβάλει νεκρούς, φυλακισμένους, ξεριζωμένους, σπιλώνει τη μνήμη του Κύρκου, του Ηλιού, του Δρακόπουλου, του Παπαγιαννάκη και τόσων άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων της Αριστεράς. Τρίζουν τα κόκκαλα των χιλιάδων αγωνιστών της ΕΑΜικής αντίστασης, όλων των επώνυμων και ανώνυμων αγωνιστών για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Όταν ο Τσίπρας έγινε Πρωθυπουργός επισκέφτηκε το Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Κάποιοι που τότε,
μίλησαν για καλοστημένη παράσταση λοιδορήθηκαν. Ας πάει τώρα ο Τσίπρας πάλι στο Σκοπευτήριο για… προσκύνημα. Θα ανοίξουν τα μνήματα. Θα σηκωθούν οι πεθαμένοι!
Η αλαζονεία και η κομπορρημοσύνη περισσεύουν και φυσικά δεν πείθουν πια κανέναν. Οι περισσότεροι πλέον βλέπουν έναν ημιμαθή κακομοίρη να εκλιπαρεί γονυπετής για παράταση στην παραμονή του στην καρέκλα. Από κοντά κάποιοι συνεργάτες του, πολιτικά σκύβαλα που καμιά σχέση δεν έχουν με αυτούς που γνωρίσαμε στο παρελθόν, προσπαθούν με πρόχειρα φκιασίδια να ωραιοποιήσουν καταστάσεις και να κρύψουν τον πανικό τους και, θέλω να πιστεύω, και την ντροπή τους…
Ο νέος Συνασπισμός προ των πυλών. Και αν ο προηγούμενος Συνασπισμός ήταν μια συμπόρευση αριστερών κινήσεων και ομάδων, ο νέος, με τους Τσίπρα, Καραμανλή, και Καμμένο, δείχνει με γλαφυρό τρόπο μια τρομακτική ιδεολογική και πολιτική τερατογένεση, προϊόν της τριγωνικής συνεύρεσης ανάμεσα σε ντεμέκ αριστερούς, βατοπεδινούς και ψεκασμένους!
Γράφει ο Γιώργος Μεντζελίδης**Ο Γιώργος Μεντζελίδης είναι ειδικός Σύμβουλος και Διευθυντής Διοίκησης και Ανάπτυξης εταιρειών και επιχειρήσεων (www.mentzelidis.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: