Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

«ΜΝΗΜΕΙΟ» ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ… ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΣΗ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΤΟ

Mε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να κρατάει ο πρώτος ένα γαρύφαλλο στο χέρι και ο δεύτερος έχοντας το γαρύφαλλο στο πέτο πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Νίκου Μπελογιάννη έξω από το πατρικό του σπίτι στην Αμαλιάδα.
Πρόκειται σαφώς για μια κίνηση συμβολισμού των Τσιπρα- Βούτση και συνακόλουθα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αν μη τι άλλο είναι οξύμωρο να φοράνε το γαρύφαλλο και να επικαλούνται τους αγώνες του Ν. Μπελογιάννη εκείνοι που σήμερα συνεργάζονται με τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο στην κυβέρνηση. Σημειώνεται, πως το κόκκινο γαρύφαλλο ήταν χαρακτηριστικό του ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Νίκου Μπελογιάννη, που έμεινε στην ιστορία ως «ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο», λόγω του κόκκινου γαρύφαλλου που κρατούσε καθημερινά κατά τη διάρκεια της δίκης.
Μάλιστα, παίρνοντας το λόγο στην εκδήλωση ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας πέταξε τα «καρφιά» του προς τον Αλ. Τσίπρα,
κάνοντας λόγο για «καπηλεία αγώνων». «Κάποιοι προσπαθούν να καπηλευτούν αγώνες και να πλασάρουν τον συμβιβασμό ως επανάσταση», τόνισε χαρακτηριστικά ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ. «Όσοι έριξαν το ανάθεμα στη σοσιαλιστική οικοδόμηση του 20ου αιώνα, απαρνήθηκαν τη σοσιαλιστική προοπτική, συνθηκολογούν με τον καπιταλισμό και σπέρνουν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία στο λαό, στο όνομα του ρεαλισμού της υποταγής και του αρνητικού συσχετισμού, δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο της διάψευση των υποσχέσεων, τον ευτελισμό των προσδοκιών», ανέφερε επίσης ο ίδιος.
Εν συνεχεία, στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η μόνιμη έκθεση «αποτελεί απόδοση τιμής σε έναν άνθρωπο σύμβολο του αγώνα για ειρήνευση και δημοκρατία στη μετεμφυλιακή Ελλάδα».
Όπως είπε «ο Μπελογιάννης και οι 100αδες Μπελογιάννηδες δεν εκτελέστηκαν γιατί αποτελούσαν κάποιου είδους κίνδυνο για τη χώρα αλλά μόνο για να τορπιλιστεί η προσπάθεια ειρήνης μετά τον εμφύλιο. Εκτελέστηκαν για να μπορέσουν και μετά την κατοχή να κυβερνήσουν τη χώρα οι ξένοι με τους αντιπροσώπους τους εδώ και όχι οι εκλεγμένες κυβερνήσεις».
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε ειδικά στη στάση του Νίκου Μπελογιάννη στη δίκη απέναντι στους στρατοδίκες «ένας εκ των οποίων ήταν ο μετέπειτα δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος» καθώς και στο ότι «ήταν ένας από τους πολλούς φυλακισμένους κομμουνιστές που το ’40 προσφέρθηκαν να πολεμήσουν στο μέτωπο αλλά η δικτακτορία Μεταξά όχι μόνο δεν τους άφησε αλλά τους έδωσε βορά στους Γερμανούς διαπράττοντας ένα εθνικό έγκλημα».
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ιστορική φράση του Νίκου Μπελογιάννης: αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από ό,τι αυτοί που μας κατηγορούν
«Ο Μπελογιάννης δεν αρνήθηκε την κομματική του ταυτότητα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και παράθεσε ένα κομμάτι της απολογίας του ότι «αγωνιστήκαμε δίχως να γνωρίζουμε ύπνο για να δημιουργήσουμε νέους χρόνους και νέες εποχές στο μπόι των ονείρων μας στο μπόι των ανθρώπων».
Ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε το χαιρετισμό του με την παράφραση του στίχου του Γιάννη Ρίτσου: «Αυτό το χώμα είναι δικό σας και δικό μας, αυτό το αίμα είναι δικό σας και δικό μας. Αυτή η ιστορία ανήκει σε όλους μας, όλους τους Έλληνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: