Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ… ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΣΟ – ΟΣΟ Η ΔΕΗ!

Απεργία ετοιμάζουν συνδικαλιστές στην ΔΕΗ, «όχι μόνο για τον εαυτό τους, αλλά γιατί καταλαβαίνουν σε ποιό σημείο βρίσκεται η χώρα μας και θα αντισταθούν στην εποχή των μνημομίων που οι δανειστές τοκογλύφοι θέλουν να αγοράσουν τα λιγνιτωρυχεία» ( Κώστας Μανιάτης, Πρόεδρος της Ενωσης Τεχνικών ΔΕΗ-πρώην ΣΥΡΙΖΑ, νυν ΛΑΕ)…
Μετά από εφτά χρόνια σκληρών δοκιμασιών αποδεικνύεται ότι η κοινωνία δεν είναι πρόθυμη, ή ακόμα χειρότερα, δεν έχει τη δυνατότητα να αντιληφθεί ούτε τα επιμέρους πολλά προβλήματά της, ούτε την γενικότερη τραγική της κατάσταση.
Έχει εθιστεί να της φταίνε οι εξαρτήσεις από τους ξένους και ο καπιταλισμός γενικά. Ποιός τολμά μετά από εφτά χρόνια μαύρης δυστυχίας και ανεπανόρθωτων καταστροφών να μιλήσει ανοιχτά για παράδειγμα,
για το ρόλο των πελατειακών σχέσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, για το πως δημιουργήθηκαν τα «ρετιρέ» του δημοσίου, για τα εμπόδια στην μεταρρύθμισή τους – και κατά την περίοδο της κρίσης!
Ο μέσος όρος των μηνιαίων μεικτών αποδοχών των εργαζομένων στην ΔΕΗ ανέρχεται στις 3.425 ευρώ τον μήνα, όπως αποκάλυψε πριν λίγο καιρό ο Παναγιώτης Καρκατσούλης….Δηλαδή, αν δεν κάνω λάθος, αμείβονται περισσότερο και από τους καθηγητές Πανεπιστημίου, τους γιατρούς και φυσικά από τους περισσότερους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, γιατί θα ήταν πρόκληση να μιλήσουμε για τους μισθούς των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα – όσων εργάζονται και, από αυτούς που εργάζονται, όσων πληρώνονται.
Εφτά χρόνια τώρα, συγκεκριμένοι συνδικαλιστές της ΔΕΗ για παράδειγμα, αποδεικνύονται πιο ισχυροί από τις κυβερνήσεις και από τους ανάλγητους δανειστές. Κανείς δεν σκέφτεται τις συνέπειες μιας εξόδου της χώρας από το ευρώ, κανείς δεν αντιλαμβάνεται την καταστροφή, κανείς δεν λυπάται την χώρα. Έχουμε διαμορφώσει μία τυφλά εγωιστική κοινωνία ! Και τον «εγωϊσμό» αυτόν, συντηρεί σταθερά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μέχρι να γίνει κυβέρνηση έτρεχε να υποστηρίξει ό, τι ήταν ενάντια σε μεταρρυθμίσεις προκειμένου να είναι αρεστός και να μαζεύει ψήφους και τώρα … Τώρα ετοιμάζεται να βάλει την «επαναστατική» υπογραφή του για ένα όπως – όπως ξεπούλημα μονάδων της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: