Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

«ΤΣΑΜΠΑ» Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΙΠΡΑ: ΕΚΤΟΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Με πολύ μικρές αλλαγές θα φτάσει το τελικό προσχέδιο της Διακήρυξης της Ρώμης, που έχει στην κατοχή του το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο τραπέζι των 27 αρχηγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι συναντώνται το Σάββατο στην ιταλική πρωτεύουσα για την επέτειο των 60 χρόνων από την ίδρυση της ΕΟΚ.
Οικογενειακή φωτογραφία των ηγετών του Ευρωπαϊκού 
Συμβουλίου με τον Πάπα Φραγκίσκο κατά την επίσκεψη τους
 στο Βατικανό την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017. 
Οι ευρωπαίοι ηγέτες βρέθηκαν στην Ρώμη 
για να συμμετάσχουν στην 60η επέτειο των Συνθηκών της Ρώμης.
 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti
Σύμφωνα με τα σημεία του προσχεδίου, δεν υπάρχει καμία αναφορά στην κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, όπως ζητούσε η ελληνική κυβέρνηση.
Σε χθεσινή του επιστολή του Αλέξη Τσίπρα σε Γιούνκερ και Τουσκ, ζητούσε την στήριξη των «27» για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων στην Ελλάδα, όμως ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ του απάντησε ότι το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο ισχύει ήδη στη χώρα μας και κάλεσε την Ελλάδα να υλοποιήσει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις.
Όπως και στο προηγούμενο προσχέδιο,
ως βασικό σημείο υπογραμμίζεται η ανάγκη για «ενότητα» των «27» ως απάντηση στις προκλήσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, ενώ τονίζονται τέσσερις στόχοι/προτεραιότητες για την επόμενη δεκαετία: μια Ευρώπη που θα είναι ασφαλής, ευημερούσα, κοινωνική και ισχυρότερη στην παγκόσμια σκηνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: