Τρίτη 11 Απριλίου 2017

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ! ΣΤΑ...ΜΟΥΛΩΧΤΑ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ 14 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΗ FRAPORT ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Αν δεν υπάρξουν απρόοπτα, καθώς είναι η πρώτη φορά που η γερμανική Fraport παραλαμβάνει εν λειτουργία και ταυτόχρονα 14 αεροδρόμια, μέχρι την Τετάρτη θα έχει αλλάξει χέρια η διαχείριση των μεγαλύτερων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας. 
Η διαδικασία παράδοσης έχει ήδη ξεκινήσει από τα μικρότερα εκ των 14 αεροδρομίων που παραλαμβάνουν οι Γερμανοί, όπως της Κω, και αναμένεται να... κορυφωθεί αύριο. Ετσι, κάποια αεροδρόμια θα βρίσκονται από αύριο το πρωί στον έλεγχο της Fraport και κάποια άλλα από την Τετάρτη.
Παρά το γεγονός πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση, από καμία εκ των εμπλεκομένων πλευρών,

φημολογείται πως τα τελικά πρωτόκολλα παράδοσης των αεροδρομίων θα υπογραφούν αύριο οπότε και το σχήμα Fraport - Κοπελούζου θα καταβάλλει στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) το ποσό των 1,23 δισ. ευρώ που είναι και εφάπαξ τίμημα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες προγραμματίζεται και σχετική τελετή για την Μεγάλη Τετάρτη. Ολα θα κριθούν, πάντως, από τις πιθανές αντιδράσεις σε κάποια από τα υπό παράδοση αεροδρόμια, αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί παρατράγουδα.
Το σχήμα Fraport - όμιλος Κοπελούζου αναλαμβάνει τη διαχείριση των 14 αεροδρομίων για περίοδο 40 ετών με δυνατότητα παράδοσης για άλλα δέκα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: