Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΆΚΗ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΩΝ 200.000 – ΈΧΕΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΜΟΛΙΣ 50.000

Δεν μείωσε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων την εγγυοδοσία ύψους 200.000 ευρώ που είχε επιβληθεί στον Άκη Τσοχατρζόπουλο, προκειμένου να βγει από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Κατά πλειοψηφία, τα μέλη του δικαστηρίου έκριναν και απέρριψαν αίτημα για μείωση της εγγυοδοσίας που είχε υποβάλει ο πρώην υπουργός και έκριναν ότι η εγγύηση θα πρέπει να παραμείνει στα 200.000 ευρώ, ενώ το ποσό αυτό μπορεί να καταβληθεί με μετρητά, μέσω εγγυητικής επιστολής τράπεζας ή και υποθήκης ακινήτου του ιδίου ή τρίτου προσώπου.
Μετά την απόφαση αυτή, όπως όλα δείχνουν, ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα παραμείνει εντός των φυλακών,
μέχρι νεωτέρας.
Πάντως, ο πρώην υπουργός, έχει στη διάθεσή του διαφορετικούς τρόπους καταβολής της εγγυοδοσίας και δεν αποκλείεται το επόμενο χρονικό διάστημα να συγκεντρώσει το χρηματικό ποσό που απαιτείται, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.
Ο εκ των συνηγόρων του πρώην υπουργού, Γιάννης Νικολάου, δήλωσε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος αδυνατεί να καταβάλει το ποσό των 200.000 ευρώ για να αποφυλακιστεί και ότι κατάφερε μέσω δανεισμού να συγκεντρώσει μόλις το ποσό των 50.000 ευρώ, το οποίο προτίθεται να το καταβάλει.
«Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι ασθενής στο νοσοκομείο των φυλακών «Άγιος Παύλος» και η υγεία του βρίσκεται σε κίνδυνο. Έχει ανακληθεί η σύνταξή του, έχουν κατασχεθεί οι τραπεζικοί του λογαριασμοί και δεν υπάρχει περίπτωση να ανταποκριθεί οικονομικά» υποστήριξε ο συνήγορος και προσέθεσε πως «θα πρέπει να οριστεί ένα λογικό ποσό».
Ο έτερος συνήγορος του πρώην υπουργού, Λεωνίδας Κοτσαλής, έκανε λόγο για «φυσική εξόντωση» του Άκη Τσοχατζόπουλου, επισημαίνοντας: «Δεν νοείται να σέρνεται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Τι λόγο έχει η διατήρηση του συγκεκριμένου περιοριστικού όρου; Αναρωτιέμαι αν είναι μοχλός για την επίτευξη άλλων στόχων… Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει τύχει απαξιωτικής μεταχείρισης, πρωτοφανούς για μια νομοκρατούμενη Πολιτεία. Η επέμβαση της Πολιτείας είναι επιβεβλημένη, για να αποτραπεί ο κίνδυνος ζωής του».
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: