Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΙ ΕΞΑΓΟΥΜΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ…

Κι όμως! Δεν είναι ούτε το ελαιόλαδο, ούτε φέτα, τα ελληνικά προιόντα με την ισχυρότερη «εξαγώγιμη» αξία όσο αφορά τουλάχιστον τις ΗΠΑ, όπως πολλοί θα περίμεναν.  
Σύμφωνα με έγγραφο της ελληνικής πρεσβείας στις ΗΠΑ τα κυριότερα εξαγώγιμα ελληνικά προϊόντα για το 2014 ήταν τα ξυραφάκια, όπου η Ελλάδα καταγράφεται ως 2ος προμηθευτής των ΗΠΑ!
Επίσης, η Ελλάδα ήταν 2ος προμηθευτής των ΗΠΑ στα ρυμουλκούμενα και ημιρυμουλκούμενα.
Ισχυρά «χαρτιά» των ελληνικών εξαγωγών παραμένουν σταθερά οι ελιές με το μερίδιο αγοράς στην κατηγορία να υπερβαίνει το 70%, τα προϊόντα των ιχθυοκαλλιεργειών -κυρίως λαβράκι και τσιπούρα,

Παράλληλα, την τελευταία δεκαετία έχει καταγραφεί αυξανόμενη ζήτηση για τα ροδάκινα κομπόστα, τα λαχανικά και τα φρέσκα φρούτα, καθώς και για τα τυροκομικά προϊόντα.
Σχετικά με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τις εξαγωγές τους προς τις ΗΠΑ, σύμφωνα με χάρτη που δημοσιεύτηκε στο reddit,  τα στοιχεία έχουν εξής: Η Γερμανία, η Ιταλία, η Σουηδία και η Μεγάλη Βρετανία εξάγουν αυτοκίνητα, η Ρωσία, η Ισπανία, η Ολλανδία και η Νορβηγία εξάγουν πετρελαιοειδή ενώ ή Γαλλία και η Πολωνία αεριοστρόβιλους.
(πηγή: topontiki.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: