Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

ΣΤΟ «ΣΦΥΡΙ» ΚΑΙ Η ΕΛΒΟ! ΑΛΕΞΗ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ; (VID)

Σε κίνδυνο βρίσκεται το μέλλον της ΕΛΒΟ και των 340 εργαζομένων της, καθώς είναι πολύ πιθανό το «λουκέτο», αν δεν πουληθεί σε πλειοδοτικό διαγωνισμό.
Για την ακρίβεια, δημοσιεύτηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις πλευρές, που θα επιχειρήσουν να αγοράσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, το οποίο ανήκει στο δημόσιο και αγγίζει το 85,49%, με τον διαγωνισμό να γίνεται από την εταιρεία Ernst & Young, που είναι υπεύθυνη για τον εκκαθαρισμό της ΕΛΒΟ και η οποία είχε επιχειρήσει να την αγοράσει και τον Οκτώβριο του 2014, αλλά στο τέλος άλλαξε το Υπόμνημα Προσφοράς, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει το… deal.



Ωστόσο, ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να γνωρίζει ότι έχει ως τιμή εκκίνησης τα 10 εκατομμύρια ευρώ και πως θα πρέπει να καταθέσει την προσφορά του μέχρι τις 15 Μαΐου.
Τι έλεγε όμως ο Αλέξης Τσίπρας,
ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 2013 και το 2014 για την ΕΛΒΟ;
«Όταν εμείς λέμε ότι δε θα αναγνωρίσουμε την εκποίηση και καμία απόλυση εργαζόμενου, όταν εμείς λέμε ότι δε θα αναγνωρίσουμε τις απολύσεις και θα τις ακυρώσουμε δεν το κάνουμε επειδή θέλουμε να σας χαϊδέψουμε τα αυτιά…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: