Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ Φωκίδας, καταγγέλλει τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, για την απόφασή του να καταργήσει τα Εξεταστικά Κέντρα που λειτουργούσαν στα Γενικά Λύκεια Γραβιάς, Ερατεινής και Λιδωρικίου από τη διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων, παρά το γεγονός ότι πληρούν όλες τις προϋποθέσεις.
Η απόφαση του είναι αυθαίρετη, αντιπαιδαγωγική και δημιουργεί πολλά προβλήματα στους μαθητές - υποψήφιους, κυρίως των ορεινών περιοχών, που τουλάχιστον αυτή την κρίσιμη ώρα, πρέπει να λειτουργούν απερίσπαστοι, χωρίς πρόσθετο άγχος, άσκοπες και χρονοβόρες μετακινήσεις, με αντίξοες συγκοινωνιακές συνθήκες.
Οι μαθητές της Φωκίδας, δεν είναι μαθητές δεύτερης κατηγορίας και είναι απαίτηση μας να αντιμετωπισθούν ισότιμα με τους συμμαθητές τους των αστικών κέντρων, προκειμένου να διαφυλαχθεί το αδιάβλητο των εξετάσεων.
Ο συγκεκριμένος Περιφερειακός Διευθυντής, εκτελώντας προφανώς εντολές της πολιτικής ηγεσίας,
του Υπουργείου Παιδείας και προκειμένου να είναι αρεστός στους κυβερνώντες, δεν δίστασε να δείξει με την απόφασή του αυτή την αντίληψη που έχουν, για την Ελλάδα της υπαίθρου, τις ορεινές και «ξεχασμένες», για αυτούς, περιοχές της.
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης και τη λειτουργία των Γενικών Λυκείων  Γραβιάς, Ερατεινής και Λιδωρικίου ως Εξεταστικών Κέντρων των Πανελληνίων Εξετάσεων.  

28/4/2017

Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: