Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

ΤΟ 40% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗ ΔΕΗ – ΠΩΣ Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ

Τουλάχιστον τέσσερις στους δέκα Έλληνες καθυστερούν να εξοφλήσουν λογαριασμούς σε υπηρεσίες κοινής ωφελείας, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, ποσοστό υψηλότερο από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση ληξιπρόθεσμων χρεών, αναφέρει το Reuters, σε άρθρο του με τίτλο «Ο σκοτεινός αιώνας της Ελλάδας: Πώς η λιτότητα κατέβασε τους διακόπτες».
Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για εκτεταμένη ενεργειακή κρίση στην Ελλάδα, με το ποσοστό των Ελλήνων που καθυστερούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς να έχει φτάσει πάνω από το 40%.
Όπως αναφέρεται, από τον Ιούνιο του 2015, τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τη ΔΕΗ έχουν αυξηθεί κατά τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ αγγίζοντας τα  2,6 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, γίνεται λόγος για εκτεταμένες κλοπές ρεύματος, οι οποίες έφτασαν στις 10.600 το 2016 από 4.470 το 2012, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τον ΔΕΔΔΗΕ,
και από τις οποίες η ΔΕΗ χάνει 500-600 εκατ. ευρώ έσοδα το χρόνο. Όπως σημειώνεται, σε κλοπές ρεύματος καταφεύγουν όλο και περισσότερα φτωχά νοικοκυριά. Σύμφωνα με το πρακτορείο, το φαινόμενο υποδηλώνει ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που αποτυπώνεται στο ποσό των ανεξόφλητων λογαριασμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: