Σάββατο 8 Απριλίου 2017

«ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ» ΑΛΑ ΣΥΡΙΖΑ –ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 62 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Σάλο έχει προκαλέσει η τροπολογία που κατέθεσαν 62 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η οποία αφορά τον τρόπο στελέχωσης μια σειρά ΝΠΔΔ και στους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων.
Η κίνηση αυτή προκάλεσε τις ντονες αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης που κατηγορεί το κυβερνόν κόμμα για «πάρτι» διαρκείας με προσλήψεις κατά παράβαση των κανόνων αξιοκρατίας.
Στην πράξη η βουλευτική ρύθμιση λένε βουλευτές της αντιπολίτευσης εκθέτει πλήρως τον πρόχειρο και άγαρμπο τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να «επανιδρύσει το δικό της κράτος» νομοθετώντας «ρουσφετολογικές» προσλήψεις κατά παράβαση κάθε κανόνα αξιοκρατίας.
Πιο συγκεκριμένα, οι 62 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν το «πάγωμα» εως τον ερχόμενο Νοέμβριο διάταξης– που ψήφισαν και οι ίδιοι –  νόμου του υπουργείου Εσωτερικών που καταργεί τις διαδικασίες ΑΣΕΠ,
για τις προσλήψεις στον εν λόγω οργανισμούς.
Πρόκειται για το άρθρο 46 του νόμου 4456/2017 που ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και είχε ως αποτέλεσμα να «μείνουν στον αέρα» υποψήφιοι σχετικού διαγωνισμού για την κάλυψη θέσεων εργασίας.
Οι 62 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με την τροπολογία ζητούν να επανέλθει το προηγούμενο νομοθετικό καθεστώς εως τον ερχόμενο Νοέμβριο ώστε να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία του ΑΣΕΠ, να στελεχωθούν οι ΟΕΒ και να ολοκληρωθεί η ποτιστική περίοδος χωρίς προβλήματα.
Να σημειωθεί εδώ πως στην αιτιολογική έκθεση του νόμου που ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο αναφερόταν ότι η κατάργηση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ «ώστε να επιτυγχάνεται η αποτελεσματική , έγκαιρη και ταυτοχρόνως διαφανής διαδικασία πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού και να αποφευχθούν φαινόμενα χρονοβόρων διαδικασιών, δυσλειτουργιών και δυστοκιών που παρατηρήθηκαν».
Στην βουλευτική τροπολογία, 62 κυβερνητικών βουλευτών που δέχθηκαν τις παραπάνω αιτιολογίες, αναφέρεται ότι είναι απαραίτητη η επαναφορά των διαδικασιών του ΑΣΕΠ εως τον Νοέμβριο «ώστε να στελεχωθούν έγκαιρα οι υπηρεσίες αυτές και να εξυπηρετήσουν αποτελεσματικά τις υδροδοτικές ανάγκες της φετινής καλλιεργητικής περιόδου, κρίνεται απαραίτητο να μετατεθεί για εύλογο χρονικό διάστημα η ημερομηνία έναρξης ισχύος της περ. γ’ της παρ. 5 του Άρθρου 46 του Ν 4456/2017 (ΦΕΚ 24/Α’/1-3-2017)».
(πηγή: Πρώτο Θέμα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: