Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

62 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΣΕΠ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ!

Με πρόσχημα την ποτιστική περίοδο και τις ανάγκες άρδευσης, 63 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατάθεσαν τροπολογία επιχειρώντας να παρακάμψουν το ΑΣΕΠ σε ότι αφορά τις προσλήψεις σε ΝΠΔΔ. Μετά τις έντονες αντιδράσεις της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και Γιώργου Αμυρά ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος επιφυλάχθηκε να την κάνει δεκτή.
Οι 63 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράφουν με την τροπολογία ζητούν να επανέλθει το προηγούμενο νομοθετικό καθεστώς εως τον ερχόμενο Νοέμβριο, ώστε να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία του ΑΣΕΠ, να στελεχωθούν οι Οργανισμοί Εγγειοβελτικών Έργων και να ολοκληρωθεί η ποτιστική περίοδος χωρίς προβλήματα. Την εν λόγω τροπολογία υπερασπίστηκαν σήμερα στην Επιτροπή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στ Αραχωβίτης και Γ Ουρσουνίδης με το επιχείρημα ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο,
επιτυγχάνεται η αποτελεσματική  έγκαιρη και διαφανής διαδικασία πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα χρονοβόρων διαδικασιών.
Αίσθηση προκάλεσαν ωστόσο οι παρεμβάσεις τόσο της κ. Μπακογιάννη όσο και του Γ. Αμυρά για το θέμα, οι οποίοι ουσιαστικά κάλεσαν τους συναδέλφους τους να την πάρουν πίσω. «Κάθισα κάτω και είδα τις υπογραφές- είναι ντροπή. Οι υπογραφές αυτές είναι και από ανθρώπους  που είναι καθηγητές Πανεπιστημίου, οι οποίοι εν πάση περιπτώσει, όφειλαν να ξέρουν τι υπογράφουν. Δεν επιτρέπεται να φέρνετε μια τροπολογία, η οποία θα ανοίξει άλλον έναν ατελείωτο κατάλογο «πλάγιων διορισμών», για να κάνετε τα ρουσφέτια σας τα τοπικά», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη. «Είναι ντροπή, είναι κατάργηση της αξιοκρατίας, είναι κατάργηση της Αρχής του νόμου του ΑΣΕΠ και καλά θα κάνετε να σοβαρευτείτε, διότι αυτού του είδους οι τροπολογίες, το μόνο που εκθέτουν τελικά είναι τους ανθρώπους- ονομαστικά δε τους 63- οι οποίοι υπογράφουν αυτήν την τροπολογία».
Νωρίτερα ο Γιώργος Αμυράς αφού χαρακτήρισε πολύ σοβαρό το θέμα και μίλησε για την «πολυπλοκότητα δυατύπωσης¨της επίμαχης τροπολογίας υπογράμμισε ότι «αν περάσει ο οποιοσδήποτε διοικητής δημόσιου οργανισμού θα μπορεί να προσλαμβάνει όποιον θέλει και όσους θέλει σε μια σειρά νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που χρηματοδοτούνται κατά 50% τουλάχιστον από το κρατικό προϋπολογισμό».
Και κάλεσε επίσης τον υπουργό να μην την κάνει δεκτή αφού όπως είπε με αυτή την τροπολογία  καταργείται το άρθρο 14 του ν.2190/1994, δηλαδή τον νόμο του ΑΣΕΠ, που καθορίζει το σύστημα προσλήψεων στο δημόσιο τομέα.
«Είναι επικίνδυνη αυτή η τροπολογία. Πάρτε την πίσω. Καταργείτε το ΑΣΕΠ από την πίσω πόρτα» τόνισε.
της Μαρίας Νταλιάνη στο capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: