Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΤΑ ΜΑΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑ; ΒΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΤΩΡΑ….

Πρώτα υποσχέθηκαν στους συνταξιούχους ότι θα τους δώσουν την 13η σύνταξη, μετά επέβαλαν τα capital control και τους έστειλαν σε ουρές στα ΑΤΜ να παίρνουν 60 – 60 τα ευρώ , ύστερα τους έκοψαν δραστικά τις συντάξεις και λίγο αργότερα, τους έβγαλαν τρελούς λέγοντάς τους ότι δεν έγιναν μειώσεις.
Στη συνέχεια, όταν αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν, τους περίμεναν τα ΜΑΤ  (που και αυτά θα καταργούντο) έξω από το σιδερόφραχτο ανάκτορο του Μαξίμου, τους έδειραν και τους ψέκασαν με χημικά.
Λίγο καιρό μετά, τους είπε ο πρωθυπουργός ότι τους κάνει Χριστουγεννιάτικο δώρο 300 ευρώ για να τους ενισχύσει και ο Υπουργός Σπίρτζης ότι η κυβέρνηση που τους αγαπά θα τους δώσει και 14η σύνταξη.
Στην πορεία, έγινε γνωστό ότι οι περισσότεροι δεν έλαβαν ποτέ τα 300 ευρώ δώρο γιατί τα πήραν,
αντί γι αυτούς και από λάθος του συστήματος, οι χαμηλοσυνταξιούχοι βουλευτές! Και τώρα …
Τώρα χάρη στις «σκληρές» διαπραγματεύσεις των Τσίπρα, Τσακαλώτου και Αχτσιόγλου ( η οποία εκτός από το ν’ αλλάζει ταγεράκια και την κόμμωση της δεν έχουμε καταλάβει τι ακριβώς κάνει) θα τους μειώσουν ακόμη περισσότερο τις συντάξεις, κύριες και … επικουρικές!
Η συντριπτική αυτή νίκη ήρθε μετά από την χθεσινή, άκρως απειλητική δήλωση του πρωθυπουργού ότι αν δεν υπάρξει λύση στο Eurogroup θα ζητήσει Σύνοδο Κορυφής (σ.σ μόνο ως ανέκδοτο την αντιμετωπίζουν οι δανειστές). Τη νίκη αυτή ξεκίνησε να πανηγυρίζει ο Τσίπρας με νταούλια και ζουρνάδες στην Εθνική, όπου πήγε να εγκαινιάσει την σήραγγα των Τεμπών πλάϊ σε παπάδες, υπουργούς και παρατρεχάμενους που γλέντησαν με φαγητό κέτερινγκ την δίχρονη  πλημμυρίδα επιτυχιών των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.
Τι μπορεί να πει κανείς; Ότι μας κοροϊδεύουν; Είναι γνωστό πια. Πώς να επιχειρηματολογήσει κάποιος όταν προ του σωτηρίου 2015, η λέξη μνημόνιο συμβόλιζε την ίδια την κόλαση και αμέσως μετά μεταλλάχτηκε σε «Συμφωνία»,  «Πρόγραμμα», «Συμβόλαιο ανάπτυξης» κλπ; Για να αντιμετωπίσει κανείς μια πολιτική, είναι αναγκαία συνθήκη, αυτή να κινείται μέσα σε ένα πλαίσιο  κοινά αποδεκτών κανόνων. Δεν μπορεί να καλείς συνέχεια τους πολιτικούς σου αντιπάλους να αποδεικνύουν ότι δεν είναι ελέφαντες…  Δεν γίνεται να χρεώνεις μια καθημαγμένη χώρα με εκατοντάδες εκατομμύρια δις και να αναφωνείς γιούπι, πετύχαμε!

Γράφει η Αλίκη Χατζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: