Κυριακή 9 Απριλίου 2017

ΈΛΕΟΣ ΜΕ ΤΑ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΡΟΛ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Ρίξτε μια ματιά στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σαββάτου και της Κυριακής και θα καταλάβετε πόσο διχασμένη είναι η χώρα. Από τη μια εκείνη που θέλουν με λύσσα να διώξουν μια κακή κυβέρνηση και το κυριότερο έναν ψεύτη πρωθυπουργό.
Κι από την άλλη θα διαπιστώσετε ότι μια συγκεκριμένη ομάδα εντύπων επιχειρεί με νύχια και με δόντια να μας πείσει ότι η συμφωνία στη Μάλτα ήταν τόσο επωφελής για τον ελληνικό λαό που πρέπει να βγει και να πανηγυρίζει στους δρόμους.
Δεν μιλάμε για τους καραγκιόζηδες του διαδικτύου, τα πληρωμένα συριζοτρόλ και τα site που παίρνουν κατ’ ευθείαν την είδηση από το γραφείο του Παππά ή από το Μαξίμου.
Μιλάμε για εφημερίδες αλλά και κάποια «σοβαρά» sites που κάνουν τα πάντα για να περάσουν στον κόσμο την άποψη ότι όλα έγιναν βάση σχεδίου και ότι ο Τσίπρας είναι πολύ μεγάλος παίκτης. Τέτοιος παίκτης που τον τρέμει όλη η Ευρώπη κι έκανε πίσω.
Πάρτε για παράδειγμα,
τη Real News. Αφού μας ενημερώνει ότι η Λαγκάρντ έστειλε μήνυμα ότι συμφωνία χωρίς το χρέος δεν υπάρχει, το αυτονόητο δηλαδή, μας δείχνει και τον Αλέξη που παίρνει τηλέφωνο την Άνγκελα και της λέει: «Κάποτε με πήρες για τον Βαρουφάκη, τώρα σε παίρνω για τον δικό σου υπουργό», εννοώντας τον Σόιμπλε και πως πρέπει να τον μαζέψει. Κι απ’ ότι καταλάβαμε από τη Μάλτα ο κακόμοιρος ο Σόιμπλε μαζεύτηκε και έκανε πίσω μπροστά στον κολοσσό της οικονομικής σκέψης Ευκλείδη. Σκεφτείτε δηλαδή να μην έκανε πίσω τι μέτρα θα έπαιρνε η Ελλάδα εκτός από τη μείωση συντάξεων και το αφορολόγητο.
Η μεγαλύτερη πλάκα ή γελοιότητα έχει όταν βλέπει κανείς το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Έθνος του Μπόμπολα. Δεν ξέρουμε αν έχει σχέση με το γεγονός ότι όλες οι κορδέλες που κόβει ο Αλέξης γράφουν πάνω Άκτωρ, ούτε ότι γίνονται συνεχώς χαριστικές τροπολογίες για τον όμιλο ή προωθείται η είσοδος του «βολικού» για την κυβέρνηση Ιβάν Σαββίδη, στον Πήγασο. Αλλά το πρωτοσέλιδο είναι όλα τα λεφτά και φέρνει τη σφραγίδα του… Νίκου Γκαίμπελς Παππά ο οποίος έχει πολύ κακές… άκρες στη διευθυντική ομάδα. Ή για να λέμε την αλήθεια, τα γιουσουφάκια του Μαξίμου έχουν βρει καλή στέγη στο κτίριο του Έθνους.
Η εφημερίδα «ξέχασε» να αναφέρει τα σκληρά μέτρα που φέρνει η συμφωνία και ασχολείται με τα αντίμετρα. Θα μειωθούν οι φόροι, δεν θα πληρώνει ο συνταξιούχος για τα φάρμακα, θα βγουν και μερικά ουρί του παραδείσου και θα κάνουν στους Έλληνες αέρα για να περνά καλά στον αριστερό παράδεισο του ΣΥΡΙΖΑ.
Εκεί όμως που τα… σπάει είναι που μας αποκαλύπτει τους άγνωστους διαλόγους. Η Λαγκάρντ να λέει στον μεγάλο ηγέτη ότι θα είναι σύμμαχοι στο χρέος και το μέγιστο. Ο κορυφαίος, ο ανεπανάληπτος, αυτός που δεν έχει προηγούμενο πολιτικός Αλέξης Τσίπρας να τηλεφωνεί στην Μέρκελ και να της λέει: «Άνγκελα, λύση την Παρασκευή ή… game over». Πήρε δηλαδή και την απείλησε κι αυτή τι να κάνει μπροστά στον ηγέτη υποχώρησε κι έτσι είχαμε την συμφωνία.
Μα θα τρελαθούμε εντελώς. Είπε ο Τσίπρας στους δανειστές «τέλος παιχνιδιού» κι αυτοί υποχώρησαν; Αν δεν υποχωρούσαν τι θα μας έκαναν; Θα μας έπαιρναν και τα βρακιά;
Έλεος με την πληρωμένη δημοσιογραφία. Κρατήστε και λίγο τα προσχήματα ρε παιδιά, όχι τέτοια ξεφτίλα.
Για να μη μιλήσουμε για εφημερίδες όπως αυτή του «δημοσιογράφου» Βαξεβάνη που αποφάσισε να χτυπήσει ξανά τον Στουρνάρα και τη γυναίκα του διότι μια αχώνευτη συμφωνία για να την καταπιεί ο κόσμος πρέπει να έχει και λίγη λάσπη. Δεν ασχολούμαστε με την Αυγή διότι καλά κάνει και είναι κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό πληρώνεται.
Ας σοβαρευτούμε επιτέλους. Πρόκειται για μια σκληρή συμφωνία που θα μπορούσε να είναι ελαφρύτερη αν είχε κλείσει έξι μήνες πριν. Η... περήφανη διαπραγμάτευση την έκανε πιο δύσκολη και θα την κάνει ακόμη δυσκολότερη διότι η ζημιά στην οικονομία έγινε και θα πρέπει να αναπληρωθεί. Και αυτό θα γίνει με το να έρθει και το αφορολόγητο από το 2019 κι όχι ένα χρόνο μετά.
Όσοι πανηγυρίζουν γι’ αυτό το αίσχος, γι’ αυτήν την άθλια κυβέρνηση είναι είτε πληρωμένοι αδρά είτε βλάκες με περικεφαλαία. Είτε ένοχοι είτε βλάκες που έλεγαν παλιά.
Υπάρχει και η άλλη περίπτωση βεβαίως που ισχύει στην περίπτωση εκδοτών και διευθυντών εφημερίδων που κάνουν τα πάντα για να πείσουν ότι η λαοπρόβλητη κυβέρνηση μετατρέπει την Ελλάδα σε παράδεισο. Είναι και ένοχοι και βλάκες.


antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: