Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

(ΦΩΤΟ) ΑΓΝΩΡΙΣΤΟΙ! ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ «ΙΗΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΑΡΕΤ»

Η μεγάλη θρησκευτική παραγωγή του Φράνκο Τζεφιρέλι, η πιο επική σειρά για τα πάθη του Χριστού, που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1977 συνεχίζει να καθηλώνει το κοινό και να μεγαλώνει γενιές και γενιές μέχρι σήμερα, 40 χρόνια μετά.
Μετά από τόσα χρόνια βέβαια οι πρωταγωνιστές, δεν θυμίζουν σε τίποτα τις νέες και τόσο χαρακτηριστικές φιγούρες της ταινίας.
Δείτε πώς είναι σήμερα:

Τον Ιησού από τη Ναζαρέτ ερμήνευσε, χωρίς προηγούμενο και επόμενο, ο Robert Powell. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ταυτίσει στη συνείδησή μας τη μορφή του Χριστού, με εκείνη του ηθοποιού που τον ενσάρκωσε στη επική παραγωγή.
Μετά την προβολή της ταινίας κάνει μια προσπάθεια να χρησιμοποιήσει την επωνυμία του στο Χόλιγουντ, ωστόσο οι περισσότεροι σκηνοθέτες δίσταζαν να δώσουν στον «άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού» ρόλους «γήινους».
Η «εξαφάνιση» του Πάουελ έδωσε τροφή για σωρό φήμες βασισμένες στην «κατάρα του Ιησού»: ότι τρελάθηκε, αυτοκτόνησε ή ότι είναι άστεγος. Η αλήθεια είναι ότι συνέχισε να δουλεύει σε εγχώριες τηλεοπτικές σειρές και ευρωπαϊκές ταινίες.
Ο Βρετανός ηθοποιός σήμερα είναι 68 ετών, ζει και εργάζεται στη χώρα του, είναι παντρεμένος και έχει δύο μεγάλα παιδιά. Ο Πάουελ παντρεύτηκε τη χορεύτρια Μπαμπς Λορντ το 1975, λίγο πριν αρχίσει τα γυρίσματα της ταινίας.
Η Olivia Hussey στο ρόλο της Παρθένου Μαρίας.
Η γλυκιά, υπομονετική, με τη θεϊκή ηρεμία στο πρόσωπο, δεν θυμίζει σε τίποτα τη σημερινή όψη της. Μόνο τα καταγάλανα μάτια παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο.
H πανέμορφη Claudia Cardinale έπαιζε τη μοιχαλίδα που ο Ιησούς σώζει από το λιθοβολισμό των εξαγριωμένων ανδρών. «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω» η περίφημη φράση που χρησιμοποιούμαι πάντα από τις χριστιανικές διδαχές.
Η ιταλίδα ηθοποιός παραμένει μια πολύ όμορφη γυναίκα στην ηλικία των 70…
Γνωστός από τις ταινίες του Χόλυγουντ ο Christopher Plummer.
Υποδύθηκε τον Ηρώδη, ο οποίος έστειλε στο θάνατο τον Ιωάννη, παρασυρμένος από τα τερτίπια της Σαλώμης.
Με σοφιστικέ και κοσμοπολίτικο στυλ σήμερα ο Ιωάννης ο Βαπτιστής.
Πρόκειται για τον Michael York, έναν από τους ομορφότερους άντρες της ταινίας.
Ελάχιστοι ήταν οι Έλληνες που έλαβαν μέρος στο κορυφαίο δημιούργημα του Τζεφιρέλι. Εκτός από τη συγκλονιστική Ειρήνη Παππά, στο ρόλο του Ιωσήφ ήταν ο ηθοποιός Γιώργος Βογιατζής.
Είναι γνωστή η σημερινή του εικόνα, ωστόσο είναι σχεδόν αδύνατο να καταλάβεις ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: