Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ EUROGROUP ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ… ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ 7η ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΟΣΗΜΟ ΤΗΣ 7ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ- ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
«Τη συνέχιση των συνομιλιών, σε σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα, από τις έδρες των θεσμών», επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ενώ σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή που επικαλείται το ΑΠΕ, δεν είναι πλέον πιθανή η επιστροφή θεσμών πριν το Eurogroup της 7ης Απριλίου.
Πρόκειται σαφώς για μια διόλου ευχάριστη εξέλιξη, καθώς σύμφωνα με την κυβέρνηση οι Θεσμοί επρόκειτο να έρθουν στη χώρα μας μέσα σε αυτή την εβδομάδα, κάτι που δε θα γίνει, γεγονός που μεταφράζεται στο ότι μάλλον η διαπραγμάτευση δεν κλείνει…

«Χτίζοντας στην πρόοδο που έχει ήδη σημειωθεί στις συνομιλίες, οι θεσμοί συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις από τις έδρες τους προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.
Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, στόχος είναι να σημειωθεί όσο μεγαλύτερη πρόοδος γίνεται ενόψει του Eurogroup της 7ης Απριλίου, χωρίς, ωστόσο, να είναι πλέον πιθανή η επιστροφή των θεσμών πριν από αυτό. Η ίδια πηγή ανέφερε πως παρότι οι εν λόγω καθυστερήσεις είναι σημαντικές, κυρίως για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, στο τραπέζι υπάρχουν κάποια «παράλογα» αιτήματα που δεν επιτρέπουν το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης.
Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Μέρκελ
Την ίδια στιγμή που συνεχίζονται οι ζυμώσεις και προ του αδιεξόδου(;) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσανατολίζεται να επικοινωνήσει με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.
Ειδικότερα, και σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, αναμένεται τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα- Μέρκελ, την ώρα που το Μαξίμου δείχνει ως υπεύθυνο για τις καθυστερήσεις το ΔΝΤ, αλλά και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: