Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΟΙ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 2012

8/10/2012
https://vimaiteas.blogspot.com/2012/10/blog-post_8.html

2/11/2017
https://vimaiteas.blogspot.com/2017/11/blog-post_19.html

13/3/2017
https://vimaiteas.blogspot.com/2017/03/blog-post_79.html--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012


Ο ΘΡΑΣΥΣ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ

Από την εποχή της Φρειδερίκης μέχρι σήμερα τη χώρα λυμαίνονται και καταστρέφουν οι κηπουροί
Από μικροί ακούγαμε τους μεγάλους να μας λένε και τώρα εμείς το λέμε στους μικρούς, ότι «τα αγαθά κόποις κτώνται» και ότι για να «πιάσεις το τιμόνι πρέπει πρώτα να έχεις πιάσει το κουπί ( Αριστοφάνης)». Και ότι η αξιοκρατία είναι το άπαν της επιτυχίας, σε συνδυασμό με το ότι «από το κεφάλι κυβερνιέται το ψάρι».
Όμως, τα τελευταία χρόνια, ζούμε στην άτυχη χώρα μας, ένα φαινόμενο εξωφρενικού αριβισμού όπου οι έσχατοι έσονται πρώτοι και οι πρώτοι έσχατοι. Όπως έχει συμβεί και παλαιότερα, άκαπνοι κηπουροί, διορίστηκαν αστραπιαία χωρίς βιογραφικό σε κορυφαίες θέσεις της πολιτικής ζωής της χώρας. Και όχι μόνο τα διέλυσαν όλα, αλλά έχουν και το θράσος ακόμα τώρα να βγάζουν γλώσσα. Αντί να κουρνιάζουν στη γωνία για να μην τους ζητήσει το λογαριασμό ο ελληνικός λαός και ο Εισαγγελέας, θεωρούν εαυτούς γίγαντες της πολιτικής. Προφανώς βλέπουν τη σκιά τους το πρωί που τους δείχνει να έχουν μεγάλο μπόι!
Το δράμα είναι ότι

πολλοί απ΄αυτούς τους απίθανους πρωταθλητές της οσφυοκαμψίας, ανέλαβαν τις τύχες της χώρας στην πιο τραγική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της. Και δεν ελέγχονται μόνο για τα εγκληματικά λάθη που διέπραξαν, αλλά και για αυτά που δεν διέπραξαν. Υπενθυμίζεται ότι με αυτό το σκεπτικό και μόνο, έχει παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη ο Πρωθυπουργός της Ισλανδίας.
Πολλοί και πολλές είναι αυτοί, ακόμα από την εποχή του αλήστου μνήμης Κωσταντίνου Σημίτη (ο οποίος ήταν ο συνθέτης του πιανίστα Τζοχατζόπουλου), που ανέλαβαν Υπουργικούς θώκους, έχοντας ασημαντότατο βιογραφικό. Από τους πολλούς, ο πλέον θρασύς και εξοργιστικός είναι ο κύριος Ιωάννης Ραγκούσης. Ο οποίος από Δήμαρχος Πάρου, εκτοξεύτηκε στα ύπατα αξιώματα της Πολιτείας και διεκδίκησε μέχρι πρόσφατα, ακόμα και ρόλο διαδόχου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και γιατί όχι στην Πρωθυπουργία ! Και σήμερα αποχωρεί βροντωδώς από το ΠΑΣΟΚ το οποίο ο ίδιος και οι όμοιοί του κηπουροί κατέστρεψαν.
Ο κ. Ραγκούσης, μεταξύ πολλών άλλων κατορθωμάτων του, διέλυσε το καλοκαίρι του 2011 τη χώρα, σε ένα ντελίριο άγριας και χωρίς λόγο σύγκρουσης με τους ταξιτζήδες στην κορυφή της τουριστικής περιόδου, με συνέπεια η χωλαίνουσα οικονομία μας, να υποστεί βαρύτατο πλήγμα. Και αυτό, όταν ο προκάτοχός του πολύπειρος Υπουργός Δημήτρης Ρέππας, είχε λύσει το πρόβλημα της απελευθέρωσης των ταξί, με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργικού Συμβουλίου, στα πλαίσια και των κατευθύνσεων της φοβερής Τρόικας. Ο κ. Ραγκούσης μόλις αντικατέστησε τον Ρέππα στην αρμόδια Υπουργική καρέκλα, έκανε στροφή 180 μοιρών, ωσάν να άλλαξε η κυβέρνηση. Και επέμενε να γίνει το δικό του σαν πεισμωμένο παιδάκι που του παίρνουν την καραμέλα από το στόμα. Τελικά ο διάδοχός του στην ίδια καρέκλα του πήρε την καραμέλα, αλλά η ζημιά για τη χώρα είχε γίνει.
Ο αξιότιμος κ. Ραγκούσης φρόντισε και για την πλήρη διάλυση της δημόσιας διοίκησης με την εισαγωγή μεταμοντέρων νομοθετημάτων που βγήκαν από τη μεγαλοσύνη του εγκεφάλου του, σε πλήρη αντίθεση με τις κλασικές αρχές διοίκησης και πρακτικής. Χαρακτηριστικά αναφέρεται εδώ η διάταξη με την οποία οι διευθυντές των υπηρεσιών κρίνονται με μόρια που συναρτώνται κυρίως με την εκπαιδευτική τους διαδρομή και όχι με αξιοκρατικά κριτήρια της απόδοσής τους.
Στην πράξη, αφού η διαδικασία αυτή κράτησε περίπου δυο χρόνια και οι υπηρεσίες έμειναν ακέφαλες και ακυβέρνητες, πολλές διευθυντικές θέσεις τις κατέλαβαν οι μέτριοι ή οι χείριστοι, οι οποίοι λουφατζήδες όντες, περνούσαν τον καιρό τους στο παρελθόν, καταβροχθίζοντας υπαρκτά ή ανύπαρκτα σεμινάρια. Στη διάρκεια της θητείας του κύριου “Ρ” ως επικεφαλούς της δημόσιας διοίκησης, παρ΄όλες τις μεγαλόστομες εξαγγελίες, καμιά ή σχεδόν καμιά περίπτωση διαφθοράς δημόσιων λειτουργών, δε βγήκε στο προσκήνιο.
Ο κύριος Ραγκούσης ως «μεταμοντέρνος ανατρεπτικός ετσιθελιστής» μετονόμασε και ανακάτεψε Υπουργεία και υπηρεσίες, σε βαθμό που υπάλληλοι, ακόμα και γενικοί γραμματείς να μη γνώριζαν σε ποιον προϊστάμενο ή Υπουργείο αναφέρονται. Με το σχέδιο Καλλικράτης, δημιούργησε τις Περιφέρειες, αλλά ταυτόχρονα διατήρησε και τις κεντρικά ελεγχόμενες από τον ίδιο Γενικές Γραμματείες Περιφερειών, έτσι που να υπάρχει ένα ανείπωτο μπλέξιμο αρμοδιοτήτων. Πλήρες αλαλούμ και αποσάθρωση ενός ήδη ημηδιαλυμένου κράτους.
Ο ίδιος συνέβαλε καθοριστικά στο opengov, με αποτέλεσμα κρίσιμοι μεγάλοι δημόσιοι φορείς να παραμένουν ακέφαλοι μέχρι και δύο χρόνια. Για δύο χρόνια περίπου, ο μεγαλύτερος οργανισμός της χώρας το ΙΚΑ, δεν είχε επικεφαλής Διοικητή με αποτέλεσμα την πλήρη αποδιοργάνωσή και “λαμογιοποίησή” του, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις άπειρες συντάξεις μαϊμού και ολόκληρα χωριά ανοιχτομάτηδων που εισέπρατταν συντάξεις τυφλών.
Μετά την επίπονη και δήθεν αντικειμενική διαδικασία του opengov, τελικά σε πολλές περιπτώσεις, επικεφαλείς οργανισμών και φορέων του δημοσίου που πολλαπλασιάστηκαν την ίδια περίοδο, τοποθετήθηκαν απόφοιτοι Λυκείου ή εντελώς άσχετοι με το σχετικό αντικείμενο διάφοροι “κουμπάροι” και βοηθοί κηπουροί των Ραγκούση και ΣΙΑ.
Και όλα αυτά προς δόξαν της αντικειμενικότητας του opengov στο οποίο αρχηγός υπήρξε ένα άλλο λαμπρό αστέρι που διέπρεψε ως «ο πρώτος στα λάφυρα και ο τελευταίος στους αγώνες» : ο κύριος Ιωάννης Πανάρετος. Με τον οποίο θα έπρεπε να ασχοληθεί ο Εισαγγελέας για τον αδιαφανή και προσωποπαγή τρόπο που διαχειρίστηκε τεράστια ερευνητικά κονδύλια του Υπουργείου Παιδείας όπου θήτευσε ως πρωταθλητής του αλεξιπτωτισμού.
Ο κ. Ραγκούσης ήταν «άτεγκτος» και με τους κανόνες ενοποίησης των Δήμων με το σχέδιο Καλλικράτης. Στο προσωπικό του τσιφλίκι στην Πάρο, διατήρησε το Δήμο Πάρου, αλλά και τον όμορο Δήμο Αντίπαρου που αριθμεί μόλις 1.500 κατοίκους! Αντίθετα, τον ιστορικό Δήμο των Παπανδρέου, τη Νέα Ερυθραία με 30.000 και πολύ περισσότερους πραγματικούς σήμερα κατοίκους, τον ένωσε με την Κηφισιά και την Εκάλη! Και τον παρέδωσε αύτανδρο στα χέρια των πολιτικών αντιπάλων της οικογένειας Παπανδρέου όπου βρίσκεται και το ιστορικό Καστρί.
Ο κύριος Γιάννης, κατασκεύασε ένα νόμο αλαλούμ για την ιθαγένεια, που ενώ δε βοηθά τους νοικοκυρέους νόμιμους μετανάστες που υποφέρουν από γραφειοκρατικές αγγυλώσεις και εκμετάλευση, στέλνει προσκλητήριο για την έλευση και άλλων λαθρομεταναστών. Τους οποίους ανέλαβε να διαχειριστεί η διορισθείσα από τον ίδιο εξαδέρφη του κα Άννα Νταλάρα, γνωστή φιλάνθρωπο-ακτιβίστρια, όπως και ο “αξιολάτρευτος” σύζυγός της. Η κυρία Νταλάρα, όταν σε τηλεοπτική συζήτηση, ο Νίκος Χατζηνικολάου τη ρώτησε για τον αριθμό των νόμιμων μεταναστών, εκείνη απάντησε : «Μα που θέλετε να το ξέρω κύριέ μου!» Και ο Χατζηνικολάου σχεδόν λιποθύμησε…
Ο ετσιθελιστής κύριος Γιάννης, άλλα λέγει και άλλα πράττει. Καταγγέλλει σήμερα το φαύλο πολιτικό σύστημα,στο οποίο ο ίδιος υπήρξε βασικός πρωταγωνιστής! Αν και μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, καταψήφισε τη διάταξη για τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Λησμονώντας ότι στην περίοδο που διορίστηκε ουρανοκατέβατος Γενικός Δερβέναγας (Γεν. Γραμματέας) του ΠΑΣΟΚ, οι κομματικές δαπάνες υπερπολλαπλασιάστηκαν και το καράβι έπεσε έξω. Το επιχείρημά του είναι ανάλογο του θράσους και της πορείας του. «Δεν ευθύνομαι εγώ γιατί δεν έβαζα υπογραφές στα εντάλματα πληρωμών». Δεν άκουσε, δεν είδε, δεν ήξερε. Κάτι αντίστοιχο με την πρακτική του κυρίου Σημίτη που ενώ ο κόσμος το είχε τούμπανο, αυτός Πρωθυπουργός της χώρας, δεν ήξερε τίποτα για τις ρεμούλες της εποχής του, αφού δεν έβαζε ο ίδιος υπογραφές
Αλλά το χειρότερο όλων είναι ότι, όταν η πολιτική πορεία του ευεργέτη του Γιώργου Παπανδρέου πήρε την κατιούσα, αφού πρώτα επιχείρησε σύμπλευση με τους Γεννηματικούς και προσπάθησε να δημιουργήσει προσωπικό μηχανισμό στο κόμα χωρίς επιτυχία, τελικά έσπευσε να συμπτύξει μέτωπο με Διαμαντοπούλου και Λοβέρδο, αρνούμενος να υποστηρίξει έστω και στοιχειωδώς, τον άνθρωπο που από κλητήρα τον έκανε Δήμαρχο. Και τελικά, ύστερα από αποτυχημένες ηγετικές περιπλανήσεις, δήλωσε ότι αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ. Και το κατακαημένο και κατακαμένο από τον ίδιο και τους ομοίους του “Ρ” κηπουρούς, τα έβαψε ….μαύρα.

Τα φαινόμενα Ραγκούση, Παπακωσταντίνου, Πανάρετου, Δρούτσα, Μπιρμπίλη, Γερουλάνου, κλπ. για τα οποία υπάρχουν πολλά ιστορικά προηγούμενα, πρέπει να πάψουν να υφίστανται. Γιατί όταν στο τρίγωνο της εξουσίας επικάθονται οι χωρίς βιογραφικό έσχατοι τσαντοκουβαλητές κηπουροί, τότε το αποτέλεσμα θα είναι ανάλογο. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που η χώρα κατρακύλησε στην εσχατιά της απαθλίωσης.
Το φαινόμενο αυτό μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί με την αντίσταση της κοινωνίας να αποδέχεται παρόμοιους απόλεμους τύπους σε ηγετικές θέσεις. Και όταν ακούμε για ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας, που ασφαλώς και απαιτείται, καλό θα είναι να ήμαστε επιφυλακτικοί. Γιατί ανανέωση δε σημαίνει να απομακρυνθεί ο Τζοχατζόπουλος και στη θέση του να έρθουν χείριστοι Ραγκούσης, Παπακωσταντίνου, Μπιρμπίλη, ή ο ΣΙΑ-Άλεξ Ρόντος.
Υπάρχει μια θεσμική μέθοδος που ακολουθείται για το σκοπό αυτό στις ΗΠΑ και αλλού. Ο Πρόεδρος ή ο Πρωθυπουργός επιλέγει τους Υπουργούς, των οποίων ο τελικός διορισμός υπόκειται στο έλεγχο της Γερουσίας ή της Βουλής. Στις ΗΠΑ, υπάρχουν περιπτώσεις που η εκεί Γερουσία απέρριψε προτεινόμενους Υπουργούς-κηπουρούς. Και ύστερα απ΄αυτό οι Πρόεδροι ήταν πολύ-πολύ πιο προσεκτικοί στις επιλογές τους.
Εδώ, μόνο όταν ξεφύγουμε από το επαρχιώτικο πονηρό κηπουρισμό, στηριχθούμε στους άριστους και όχι στους αρεστούς, στους έντιμους και ικανούς και όχι στους υποτακτικούς κηπουρούς, ίσως δούμε επιτέλους μιαν άσπρη μέρα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017

Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ Ο ΜΑΓΚΑΣ Ο ΚΑΡΑΜΠΟΥΖΟΥΚΛΗΣ

ΘΡΑΣΥΣ, ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟΣ, ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ, ΜΕ ΑΛΑΖΟΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΥΦΟΣ


Μετρήστε "συνέπεια".
α)πρώτα επιχείρησε σύμπλευση με τους Γεννηματικούς και προσπάθησε να δημιουργήσει προσωπικό μηχανισμό στο κόμμα χωρίς επιτυχία,
β)μετά έσπευσε να συμπτύξει μέτωπο με Διαμαντοπούλου και Λοβέρδο, αρνούμενος να υποστηρίξει έστω και στοιχειωδώς, τον άνθρωπο που από κλητήρα τον έκανε Δήμαρχο,
γ) ύστερα και μετά  από όλες τις αποτυχημένες ηγετικές περιπλανήσεις, δήλωσε ότι αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ..

δ) και σήμερα θέλει να γίνει αρχηγός. 

Ο άκαπνος, με το ύφος του πάνσοφου, που διορίστηκε αστραπιαία χωρίς βιογραφικό σε κορυφαίες θέσεις της πολιτικής ζωής της χώρας, έχει και το θράσος να βγάζει γλώσσα και να θέλει να γίνει αρχηγός.   

Βλέπει τη σκιά του το πρωί που του δείχνει ότι έχει μεγάλο μπόι!
Αλλά το χειρότερο όλων είναι ότι, όταν η πολιτική πορεία του ευεργέτη του Γιώργου Παπανδρέου πήρε την κατιούσα, αφού πρώτα επιχείρησε σύμπλευση με τους Γεννηματικούς και προσπάθησε να δημιουργήσει προσωπικό μηχανισμό στο κόμμα χωρίς επιτυχία, έσπευσε να συμπτύξει μέτωπο με Διαμαντοπούλου και Λοβέρδο,
αρνούμενος να υποστηρίξει έστω και στοιχειωδώς, τον άνθρωπο που από κλητήρα τον έκανε Δήμαρχο. Και τελικά, ύστερα από αποτυχημένες ηγετικές περιπλανήσεις, δήλωσε ότι αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ.
εμπνευστής του «Καλλικράτη» που μας επέβαλε ο «καίσαρας» Ραγκούσης εδώ στη Φωκίδα - με το γνωστό μπάχαλο που επικρατεί στο Δημο Δελφών-,
 αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι απόδειξη πως ο άνθρωπος πιστεύει πως έχει το αλάνθαστο. 
Αρκεί να σας δώσω ένα παράδειγμα.Tον ιστορικό Δήμο των Παπανδρέου,
τη Νέα Ερυθραία με 30.000 και πολύ περισσότερους πραγματικούς σήμερα κατοίκους, τον ένωσε με την Κηφισιά και την Εκάλη! Και τον παρέδωσε αύτανδρο στα χέρια των πολιτικών αντιπάλων της οικογένειας Παπανδρέου όπου βρίσκεται και το ιστορικό  Καστρί.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΦΛΩΡΙΔΗΣ-ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ; ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΝΟΜΑ»


«Το Ποτάμι δε θα διαλυθεί», τόνισε εμφατικά ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε σημερινή του τοποθέτηση στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι», κατά τη διάρκεια της οποίας εξαπέλυσε και πάλι σφοδρή επίθεση στην επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.
Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης σχετικά με τις συζητήσεις που γίνονται με την «Ώρα Αποφάσεων» των τριών πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ Διαμαντοπούλου – Ραγκούση – Φλωρίδη: «Ήρθαν στη γιορτή του Ποταμιού, είναι πολιτικοί μας σύμμαχοι και ελπίζω ότι θα είναι μαζί μας στον αγώνα που θα δώσουμε. Το Ποτάμι δεν θα διαλυθεί, ούτε θα αλλάξει όνομα, αλλά μπορεί να υπάρξουν άλλες μορφές συνεργασίας με τους τρεις σε μία προσπάθεια συμπόρευσης».
Σημειώνεται πάντως πως πριν από ένα περίπου μήνα οι «τρεις» είχαν καταθέσει πρόταση για τον ενιαίο φορέα της κεντροαριστεράς, η οποία περιελάμβανε,
μεταξύ άλλων, εκλογή αρχηγού από τη βάση, με ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων και στη συνέχεια ιδρυτικό συνέδριο μέχρι το τέλος Ιουνίου.  Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, τότε, όπως χαρακτηριστικά επισήμαναν, «παύει η ανάγκη ύπαρξης και λειτουργίας των υπαρκτών σχημάτων του χώρου». Δηλαδή ουσιαστικά προτεινόταν διάλυση του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, του ΚΙΔΗΣΟ και του Ποταμιού, γεγονός που προκάλεσε την οργίλη αντίδραση τότε του ΠΑΣΟΚ.
Όπως φαίνεται όμως από τις σημερινές δηλώσεις του κ. Θεοδωράκη, ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως «το Ποτάμι δε θα διαλυθεί».
Κατά τα άλλα ο κ. Θεοδωράκης εξαπέλυσε επίθεση στην Φώφη Γεννηματά, λέγοντας πως «προσκαλεί ανοιχτά βουλευτές να προσχωρήσουν στο δικό της μεγάλο κόμμα» και την κατηγορεί ότι «μία τέτοια συμπεριφορά δεν έχει ιστορικό προηγούμενο».
«Είναι αντιδημοκρατικό οι βουλευτές να εντάσσονται σε άλλα κόμματα», είπε ο ίδιος και έφερε ως παράδειγμα σκανδιναβικές χώρες όπου ανεξαρτητοποίηση βουλευτή σημαίνει παραίτηση.
Εξάλλου, ερωτηθείς για την σημερινή δήλωση Σκουρλέτη ο οποίος μίλησε για αυξημένη πλειοψηφία κατά την ψήφισή των μέτρων ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν κατηγορηματικός, υπενθυμίζοντας αρχικά ότι το Ποτάμι είχε πει εξαρχής ότι χρειάζεται εθνική επιτροπή διαπραγμάτευσης. « Ήμασταν διατεθειμένοι να συμμετάσχουμε σε αυτήν αλλά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είπαν ότι θα διαπραγματευτούν μόνοι τους, οπότε τώρα ας ψηφίσουν και μονοί τους» ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι αν τα μετρά έρθουν ένα ένα θα μελετηθούν και θα ψηφιστούν ανάλογα. «Αν τα φέρουν όλα μαζί, δεν υπάρχει περίπτωση να τα ψηφίσουμε» τόνισε.
Σχετικά με το αν ο κ. Τσίπρας «κατασκευάζει» ειδήσεις, όπως για το ότι στη χώρα υπάρχει πλέον ανάπτυξη, εξέφρασε την άποψη ότι είναι λυπηρό, αλλά και ντροπιαστικό για την Ελλάδα, να πηγαίνει ο Πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο και να λέει ότι υπάρχει ανάπτυξη μη γνωρίζοντας τα βασικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές, απευθυνόμενος σε όσους ζητούν «εδώ και τώρα εκλογές» αναρωτήθηκε πότε να γίνουν, πριν ή μετά την αξιολόγηση; Και στη συνέχεια ανέφερε: «Πρέπει να προσγειωθούμε ως χώρα που δανείζεται, να σιγουρέψουμε τα ευρωπαϊκά μας βήματα, να πάρουμε τα χρήματα που προβλέπεται και μετά να δούμε αν χρειάζονται εκλογές».
Στη συνέχεια προσέθεσε: «Γελάνε στην Ευρώπη μαζί μας αφού κάνουμε συνεχώς εκλογές και δημοψηφίσματα», ενώ εκτίμησε ότι το μοντέλο της χώρας που κάνει εκλογές όποτε τα βρει σκούρα μας έχει κοστίσει ακριβά. «Αντί να λύσουμε τα προβλήματα κάνουμε εκλογές και αυτή είναι πιθανώς και μια πηγή προβλημάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε ότι αφορά τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση όλων όσων έχουν συμφωνηθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι η χώρα είναι δέσμια των ιδεοληψιών και των άεργων κομματικών υπαλλήλων. «Δεν αρκεί να αποφασίζεις στην Βουλή αλλά πρέπει να εφαρμόσεις και τις αποφάσεις σου» κατέληξε.
Κάνοντας ειδική αναφορά στους μισθούς όσων υπηρετούν σε υψηλές θέσεις και παίρνουν καθοριστικές αποφάσεις για τη ζωή των πολιτών τόνισε ότι αυτοί πρέπει να αμείβονται με ικανοποιητικούς μισθούς και έφερε ως παράδειγμα τους κορυφαίους Στρατηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν σταμάτησε όμως εκεί, κάνοντας ειδική μνεία και στους βουλευτές για τους οποίους τόνισε ότι δεν πρέπει να έχουν ειδικά προνόμια και ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κανονικοί πολίτες σε ότι αφορά τη φορολογία και τα προνόμια που απολαμβάνουν. Επεκτείνοντας τη συζήτηση και στον δημόσιο τομέα ανέφερε: «Κάποιος που δεν κάνει τη δουλειά στο δημόσιο πρέπει να φεύγει και δεν πρέπει να αποφασίζει ο υπουργός γι αυτό» και πρότεινε να είναι υπεύθυνο το ΑΣΕΠ για την αποπομπή των υπαλλήλων που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. «Αυτό θα απελευθερώσει τους καλούς δημόσιους υπαλλήλους» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα πρότεινε οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής, ο γιατρός, νοσοκόμος, αστυνομικός, πυροσβέστης, να αμείβονται λίγο παραπάνω από αυτούς που κάθονται σε ένα γραφεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: