Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

H ΘΟΡΥΒΩΔΗΣ «ΣΙΩΠΗ» ΤΣΙΠΡΑ: ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΚΟΚΤΕΙΛ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ, ΟΡΓΗΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ» «ΠΑΓΩΝΕΙ» ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Για περισσότερες από οκτώ ημέρες έχουν μείνει αναπάντητες οι αποκαλύψεις για το «Τσίπρας Gate», δηλαδή για τις τουλάχιστον «περίεργες» δραστηριότητες της εταιρείας «Δίοδος» που ανήκει στους Δημήτρη και Ζανέτ Τσίπρα.
Πέραν των ύβρεων και των απειλών, ουδεμία απάντηση δεν έχει δοθεί ούτε για τις χαριστικές ρυθμίσεις στα δάνεια της τεχνικής εταιρείας, αλλά ούτε και για την κατάθεση πλαστής ενημερότητας, με την εμπλοκή του πρωθυπουργικού εξαδέρφου, Γιώργου Τσίπρα ο οποίος σήμερα είναι σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Όμως, τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα «Παραπολιτικά», φουντώνουν ακόμη περισσότερο το σκάνδαλο και καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να δώσεις αποδείξεις και στοιχεία η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός.
Παρά το γεγονός ότι εκτίθεται προσωπικά ο πρωθυπουργός, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το Μέγαρο Μαξίμου, δεν έχουν δώσει καμία απάντηση, καταδεικνύοντας πόσο εκτεθειμένοι είναι από τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Η κοινή γνώμη, που κατ επανάληψη έχει κοροϊδεύσει, ο κ. Τσιπρας, αναμένει έστω και με καθυστέρηση πειστικές απαντήσεις. Όχι επικοινωνιακά,
τρικ και αφορισμούς.
Παράλληλα, εκρηκτικό κοκτέιλ για την κυβέρνηση αποτελεί και η απογοήτευση για την οικονομική κατάσταση και το αίσθημα ότι τίποτε δεν πηγαίνει καλά, σε συνδυασμό με το αίσθημα της «εθνικής ταπείνωσης» ή της «εθνικής σφαλιάρας» που νιώθουν οι περισσότεροι τόσο για το Μακεδονικό όσο και για τις εξελίξεις με τους Ελληνες στρατιωτικούς.
Το Μέγαρο Μαξίμου έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι δυναμώνει το αίσθημα της απογοήτευσης, τόσο για το γεγονός ότι η καθημερινότητα δεν βελτιώνεται, παρά την έξοδο από το μνημόνιο, όσο και από τις εξελίξεις στο Μακεδονικό.
Και γι’ αυτό βρίσκεται στην αφετηρία μιας γενικευμένης αντεπίθεσης προκειμένου να προλάβει τα χειρότερα. Αν και πιστεύουν ότι η διαφορά με τη ΝΔ ψαλιδίζεται, εκτιμούν ότι ένα λάθος μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα.
Ηδη το γνωστό πλέον σε όλους «Τσίπρας Gate» έχει γίνεται αντιληπτό ότι πλήγωσε το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η αδυναμία να δοθούν απαντήσεις για την εταιρεία των αδερφών του πρωθυπουργού, έχει γίνει θηλιά για το περιβάλλον του κ. Τσίπρα.

Το σχέδιο Τσίπρα εστιάζεται στα εξής σημεία:

1. Πανηγυρισμοί και επικοινωνιακη διαχείριση της ημερολογιακής εξόδου από το μνημόνιο. Είτε πάει στην Πνύκα και το Καστελλόριζο, είτε ακυρώσει τις φιέστες, είναι σίγουρο ότι δεν θα αφήσει την ευκαιρία χαμένη. Αλλωστε, η κυβέρνηση χρειάζεται ψυχολογική ανάταση και αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία για να προβάλει την άνοιξη της ελληνικής οικονομίας.
2. Ανασχηματισμός με νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση, διεύρυνση προς το κέντρο, νεαρούς στην ηλικία αλλά με πείρα σε θέσεις – κλειδιά. Το πιο πιθανό είναι η αναδόμηση να γίνει μετά τις φιέστες και πριν από τη ΔΕΘ, αν και υπάρχει και το σενάριο του αιφνιδιασμού, πριν από τις 15 Αυγούστου.
3. «Ευκλείδη δώστα όλα» θα είναι το σύνθημα για τη ΔΕΘ όπου ο κ. Τσίπρας προτίθεται να ανακοινώσει νέο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης. Φοροελαφρύνσεις, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, μετάθεση ή κατάργηση των περικοπών στις συντάξεις, τα όπλα στη φαρέτρα του πρωθυπουργού σε συνδυασμό με τις ανακοινώσεις για μεγάλες θεσμικές αλλαγές μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης.
Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής «το Μέγαρο Μαξίμου θα δώσει μεγάλη έμφαση στην αύξηση του κατώτατου μισθού, στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, στη διανομή του κοινωνικού πακέτου, στην παροχή της 13ης «σύνταξης» από την υπεραπόδοση του πλεονάσματος και στην κατάργηση ή μετάθεση της ρύθμισης για τη μείωση των συντάξεων, άσχετα από την προ ημερών εγκύκλιο που εκδόθηκε και η οποία έγινε λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας και κατά το Μέγαρο Μαξίμου δεν δημιουργεί ζήτημα, αν και βάρυνε το κλίμα επικοινωνιακά».
Από το Μέγαρο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου μεταδίδεται ότι υπάρχει ανάγκη να καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια και να προχωρήσει ο ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος του ΣΥΡΙΖΑ με τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.
Στην κυβέρνηση θα δώσουν βάση στην δυνατότητα και την προοπτική μιας προοδευτικής συσπείρωσης για την ανασυγκρότηση της χώρας η οποία αφορά την πλειονότητα της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: