Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ! ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΙΜΑ

Από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας στην Αττική και ενώ ακόμη το μεγάλο μέγεθος της (αναφορικά με τον αριθμό νεκρών) δεν είχε αποκαλυφθεί πλήρως, υπήρξε πολύ μεγάλη ευαισθητοποίηση και ανταπόκριση του κόσμου για βοήθεια.
Είναι χαρακτηριστικό, πως εκτός από τους τόνους ρούχων και τροφίμων, εκατοντάδες πολίτες έσπευσαν να δώσουν αίμα. Μάλιστα, από τον δήμο Ραφήνας ανακοίνωσαν πως δεν χρειάζονται άλλο ρουχισμό και τρόφιμα, αλλά κάνουν έκκληση για αίμα.
Ήδη από χθες στις αιμοδοσίες στα Νοσοκομεία της Αττικής «ΘΡΙΑΣΙΟ», «Η ΕΛΠΙΣ», ΚΑΤ, Αγία Όλγα, Ευαγγελισμός, Γεννηματά και Γ.Ν.Α. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ υπήρξαν μεγάλες ουρές πολιτών που ανταποκρίθηκαν άμεσα.
Η παρακάτω φωτογραφία που κυκλοφορεί στο Twitter προέρχεται από το Θριάσιο και απεικονίζει πολίτες,
δεκάδες πολίτες, που περίμεναν υπομονετικά για να δώσουν αίμα.
Αλλά και στο Νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ», δεν περίμεναν τόσο μεγάλη ανταπόκριση με αποτέλεσμα να διώξουν πολίτες που έσπευσαν να δώσουν αίμα καθώς δεν μπορούσαν να πάρουν αίμα από τόσους πολλούς ανθρώπους και έδωσαν ραντεβού για σήμερα.
Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, όποιος πολίτης θέλει μπορεί να δώσει αίμα σε οποιοδήποτε Νοσοκομείο της χώρας, λέγοντας ότι θέλει να σταλεί το αίμα στους πυρόπληκτους της Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: