Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ (ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ)

Στην τελική ευθεία και σίγουρα πριν το τέλος του Ιούλη βρίσκεται η τελική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον τρόπο με τον οποίο θα κατανεμηθούν οι ήδη εκλεγμένοι βουλευτές του κόμματος της ΝΔ στις νέες εκλογικές περιφέρειες της Αττικής, μετά την κατάτμηση της Β’ Αθήνας.
Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε ζητήσει ήδη από τους βουλευτές του λεκανοπεδίου να εκφράσουν προτιμήσεις για το πού θα ήθελαν να είναι υποψήφιοι και μετά την κατάθεση των σχετικών προτάσεων και αφού ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είδε όλες τις παραμέτρους, θέμα ωρών είναι πλέον η ανακοίνωση της λίστας.

Β1 Εκλογική Περιφέρεια Βόρειου Τομέα Αθηνών

Να σημειώσουμε ότι με βάση τη νέα διάταξη που υπερψηφίστηκε και ισχύει από τις επόμενες εκλογές, στη Β1 Εκλογική Περιφέρεια Βόρειου Τομέα Αθηνών θα κατανεμηθούν 15 έδρες και περιλαμβάνει τους Δήμους Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Παπάγου – Χολαργού, Πεντέλης, Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Φιλοθέης – Ψυχικού και Χαλανδρίου.

Εκεί επιθυμούν να είναι υποψήφιοι οι Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Κουμουτσάκος και Νίκη Κεραμέως. Το μόνο που δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα είναι η περίπτωση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και η τελική επιλογή -και αφού εξεταστούν όλοι οι παράμετροι- θα συναποφασιστεί μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Β2 Εκλογική Περιφέρεια Δυτικού Τομέα Αθηνών

Στη Β2 Εκλογική Περιφέρεια Δυτικού Τομέα Αθηνών θα κατανεμηθούν 11 βουλευτικές έδρες και περιλαμβάνει τους Δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου.
Το ψηφοδέλτιο του κόμματος σε αυτή την εκλογική περιφέρεια θα έχει κατά πάσα πιθανότητα επικεφαλής τον ίδιο τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη σε μία προφανή κίνηση ενίσχυσης των περιοχών της δυτικής Αττικής. Από τους σημερινούς βουλευτές θέση στο δυτικό τομέα θα έχει ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Β3 Εκλογική Περιφέρεια Νότιου Τομέα Αθηνών

Στη Β3 Εκλογική Περιφέρεια Νότιου Τομέα Αθηνών θα κατανεμηθούν συνολικά 18 έδρες και περιλαμβάνει τους Δήμους Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Βύρωνα, Γλυφάδας, Δάφνης – Υμηττού, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Καλλιθέας, Μοσχάτου – Ταύρου, Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου.
Εκεί προτιμούν να είναι υποψήφιοι οι Νίκος Δένδιας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Σοφία Βούλτεψη και Άννα Καραμανλή.

Α’ Εκλογική Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής

Η Α’ Εκλογική Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής θα βγάζει δέκα βουλευτές και περιλαμβάνει τους Δήμους Αχαρνών, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Κρωπίας, Διονύσου, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Μαρκόπουλου – Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας – Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων – Αρτέμιδος και Ωρωπού. Εκεί προκρίνουν να είναι υποψήφιοι οι Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου (που αμφιταλαντευόταν μέχρι τελευταία στιγμή και για τη δυτική), Γιώργος Βλάχος και Βασίλης Οικονόμου.

Β΄ Εκλογική Περιφέρεια Δυτικής Αττικής

Η Β΄Εκλογική Περιφέρεια Δυτικής Αττικής, δηλαδη στους δήμους Ασπρόπυργου, Ελευσίνας, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Μεγάρων και Φυλής θα εκπροσωπείται από τέσσερις βουλευτές και εκεί θέλει να πολιτευτεί στο εξής ο Θανάσης Μπούρας.
Στις παραπάνω λίστες θα προστεθούν όταν έρθει η ώρα και τα ονόματα των νέων στελεχών που θα πλαισιώνουν τους ήδη εκλεγμένους βουλευτές, όπως άλλωστε θα γίνει και στα ψηφοδέλτια σε ολόκληρη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: