Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018

ΠΕΘΑΝΕ ΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΡ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗΣ

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, Πέμπτη 26 Ιουλίου, σε ηλικία 79 ετών ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών και εκ των ιδρυτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ο δικηγόρος και συγγραφέας Γιώργος Κατσιμπάρδης.
Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου του 1939 στη Δομβραίνα Βοιωτίας. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και άσκησε τη δικηγορία.
Παράλληλα, όπως αναφέρει το Orchomenos Press, που μετέδωσε την είδηση του θανάτου του, πολλές φορές υπερασπίστηκε αφιλοκερδώς εργατοϋπαλληλικές και συνεταιριστικές οργανώσεις.
Συν τοις άλλοις, υπήρξε πρωταθλητής στους δρόμους ταχύτητας, μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου και Βαλκανιονίκης (1960).
Η πολιτική του δράση ξεκίνησε την περίοδο της χούντας, ως μέλος του αντιδικτατορικού ΠΑΚ,
ενώ το 1974 ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ.
Διετέλεσε βουλευτής Βοιωτίας για 23 χρόνια (1977 - 2000), και το ίδιο διάστημα χρημάτισε πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ (1984 - 1987) και υφυπουργός Εσωτερικών (1987 - 1988).
Έχει συγγράψει αρκετά βιβλία, που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Λιβάνη, όπως "Από τον Διόνυσο Καδμείο στον Οιδίποδα", "Ο Ευριπίδης, η εποχή του και τα μηνύματα που εκπέμπουν οι Φοίνισσες", "Τροφώνιος, ο μεταρρυθμιστής αρχιτέκτονας, θεός της μαντικής", "Υπάρχει και η Βουθόη", "ΠΑΣΟΚ και εκσυγχρονισμός", "Ιστορία επτά μύθων. Κύκλια έπη, Όμηρος, Ησίοδος, Πίνδαρος και Ηρόδοτος: οι βασικές πηγές του 1ου τόμου",
"Ιστορία επτά μύθων. Αισχύλος, Σοφοκλής και Ευριπίδης: οι βασικές πηγές του 2ου τόμου" και "Βλάχοι και Βάκχοι στη Θήβα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: