Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΑΛΟ: ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΔΙΕΤΑΞΑΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ, ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ!

Μία νέα, αποκαλυπτική μαρτυρία για την ανυπαρξία σχεδίου διάσωσης των ανθρώπων από τη φωτιά στο Μάτι την περασμένη Δευτέρα και την απουσία του κρατικού μηχανισμού έχει περιέλθει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). 
Όπως αναφέρει ο καταγγέλλων, ο ίδιος απεγκλώβισε από την φλεγόμενη περιοχή την πεθερά του, και συγκεκριμένα από σημείο πλησίον της Αργυράς Ακτής και τη μετέφερε με δικό του μέσο στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» στις 10μμ την περασμένη Δευτέρα.
Μάλιστα, ο ίδιος αμφισβητεί πλήρως τους ισχυρισμούς του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου οτι ήταν έγκαιρος ο απεγκλωβισμός των πληγέντων ιδίως από τις ακτές.
Η μαρτυρία-καταγγελία έχει ως εξής:
"Σχετικά με την ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ για δήθεν έγκαιρο απεγκλωβισμό από τις παραλίες θέλω να σας ενημερώσω για τα εξής : Κοιτάξτε ποιά ώρα έγινε η εισαγωγή της κυρίας Μ. Κ. (τα στοιχεία της ασθενούς είναι στη διάθεση του protothema.gr) στο Ερρίκος Ντινάν,
το βράδυ της 23/7 και ποιά ώρα έγινε η εισαγωγή σε οποιοδήποτε νοσοκομείο του πρώτου εγκαυματία που απεγκλωβίστηκε με πλωτό μέσο από τις παραλίες και μεταφέρθηκε αρχικά στο λιμάνι της Ραφήνας ή της Νέας Μάκρης και από εκεί στο νοσοκομείο (όχι εγκαυματίες από το Νεό Βουτζά). Η κυρία Κ. είναι πεθερά μου, την απεγκλώβισα εγώ με μοτοσυκλέτα γύρω στις 10 το βράδυ από την ακτή δίπλα στην Αργυρά Ακτή και την μετέφερα με ΙΧ στο Ντινάν, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε εγκαύματα Β' βαθμού στο 25% του σώματός της. Νοσηλεύεται ακόμη στο ίδιο νοσοκομείο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: