Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Α ΡΕ ΣΤΑΥΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΡΙΚΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΟΥ ΤΕΛΟΣ!

Για «φρικτό πολιτικό τέλος» έκανε λόγο ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναφερόμενος στον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, σχετικά με την αποχώρηση από το κοινό εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής.
Η απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη και όσων στελεχών έδωσαν το «παρών» στη Μεγάλη Συνέλευση των Αντιπροσώπων να αποχωρήσει το Ποτάμι από το Κίνημα Αλλαγής προκάλεσε αντιδράσεις τόσο μέσα στο Ποτάμι όσο και στο Κίνημα Αλλαγής.
Ένας εξ αυτών εντός του Κινήματος Αλλαγής που σχολίασε με "καυστικό" τρόπο  ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος με αφορμή τη δήλωση του Σπύρου Δανέλλη ότι «βλέπει» διάλυση του Ποταμιού στο προσεχές συνέδριο του Οκτωβρίου, έγραψε στα social media: «Διαφωνώ μαζί του αλλά λέει την μισή αλήθεια, η άλλη μισή είναι είμαι ήδη Βουλευτης ΣΥΡΙΖΑ ... Α ρε Σταύρο... θα είναι φρικτό το πολιτικό σου τέλος!».
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑ Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ  ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΜΕΛΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Αλλαγή ατζέντας και κλείσιμο του κεφαλαίου που λέγεται Ποτάμι επιχειρεί η Φώφη Γεννηματά
-Κινήσεις εξωστρέφειας για περαιτέρω ενδυνάμωση του κόμματος στην κοινωνία
-Πότε ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το βελούδινο διαζύγιο
Με κινήσεις εξωστρέφειας που θα επουλώσουν το σχίσμα που δημιουργήθηκε στο ΚΙΝΑΛ από την αποχώρηση του Σταύρου Θεοδωράκη, προετοιμάζει το επιτελείο της Φώφης Γεννηματά η οποία έχει δώσει εντολή ύστερα κιόλας από την αυξημένη δημοτικότητα με την οποία εμφανίζεται η ίδια,
στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, να μην σταθούν στο διαζύγιο με το Ποτάμι αλλά να προχωρήσουν μπροστά με κινήσεις, εκδηλώσεις, ομιλίες μέσα και έξω από τη βουλή εξειδικεύοντας τις προτάσεις που έχουν επικυρωθεί απο το συνέδριο του κόμματος.
Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής
Στο ΚΙΝΑΛ μετά την αποχώρηση του κ. Θεοδωράκη αισθάνονται ανακουφισμένοι και κυρίως όπως λένε είναι ανακουφισμένοι “ιδίως τώρα που δεν έχουν πάνω τους πια , τα βαρίδια που τους βάραιναν μέχρι χθές”. Η φράση του διευθυντή της κ. Γεννηματά, κ. Μανόλη Όθωνα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη είναι ενδεικτική: Το πρόβλημα δεν ήταν οι λίγες διαφωνίες με εμάς , αλλά οι πολλές συμφωνίες με τον κ. Τσίπρα, ανέφερε θέλοντας ετσι να δείξει το παρασκήνιο αποχώρησης που υπήρχε και είχε εκδηλωθεί εδώ και καιρό.
Επιτελείς της κυρίας Γεννηματά, πιστεύουν οτι η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση του κ. Θεοδωράκη απο το ΚΙΝΑΛ ξεκίνησε όταν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου μόλις τέσσερις ημέρες απο το ιδρυτικό συνέδριο του ΚΙΝΑΛ. “ Στη συνάντηση αυτή , ειπώθηκαν τα πάντα” τονίζει στέλεχος που βρίσκεται κοντά στην πρόεδρο Φώφη Γεννηματά. Εννοούν δηλαδή οτι αργά ή γρήγορα και με όποιον τρόπο ο επόμενος σύμμαχος του Αλέξη Τσίπρα θα είναι το Ποτάμι και ο κ. Θεοδωράκης. Άλλωστε όπως αναφέρει στέλεχος του ΚΙΝΑΛ που γνωρίζει σχετικά υποστηρίζει οτι τις ημέρες που συζητείτο το Σκοπιανό στη βουλή, συνεργάτης του επικεφαλής του Ποταμιού συναντήθηκε στο Παγκράτι με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πολύ κοντά στον πρωθυπουργό .
Ξέχωρα όμως απο αυτό, οι δρόμοι μας πλέον έχουν χωρίσει λένε στο ΚΙΝΑΛ και έτσι “δεν μας ενδιαφέρει πλέον το τι θα κάνει το Ποτάμι”. Αυτό θα φανεί στην επόμενη δημοσκόπηση σε οτι αφορά το κόμμα του κ. Θεοδωράκη” τονίζουν αν και δεν ξεχνούν πως τα όσα αναφέρει ο πρώην πολιτικός εταίρος της κυρίας Γεννηματά περί παλαιοκομματισμού δεν ισχύουν και το γνωρίζει και ο ίδιος όπως σημειώνουν: Εκείνος δεν ήθελε να μην εκλεγούν σύνεδροι απο τη βάση για να λάβουν μέρος στο ιδρυτικό συνέδριο ; , εκείνος δεν ήταν που πίεζε να μην γίνουν εκλογές για τα μέλη της Κ.Ε ; ούτε καν και για τις Νομαρχιακές επιτροπές, αλλά όλοι να είναι διορισμένοι; . Επομένως δεν μπορεί να μιλά ο ίδιος περι παλαιοκομματισμού στο ΚΙΝΑΛ. “ Η Φώφη Γεννηματά σεβάστηκε το 9% που έλαβε ο Σταύρος Θεοδωράκης στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας και του έδωσε 20% συμμετοχή σε όλα τα όργανα του ΚΙΝΑΛ. Και άλλα στελέχη έχουν εκφραστεί διαφορετικά απο την ηγεσία για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων, αλλά η συμπεριφορά τους δεν ήταν σαν και αυτή του κ. Θεοδωράκη” σημείωναν με νόημα στελέχη που απηχούν τις απόψεις της ηγεσίας.
Το κεφάλαιο για τους ίδιους έκλεισε λένε και γυρίζουν σελίδα. Άλλωστε περίπου το 40% όσων διορίστηκαν και τοποθετήθηκαν στις Ν.Ε παραμένουν στο ΚΙΝΑΛ και δεν αποχωρούν όπως αποχώρησε το Ποτάμι, τονίζουν αυτοί που γνωρίζουν την κομματική αριθμητική και τα μέλη σε όλες τις νεοϊδρυθήσες Ν.Ε.
Έτσι μετά το διαζύγιο, προτεραιότητα δίνεται στην ομιλία της κυρίας Γεννηματά την ερχόμενη Πέμπτη στη βουλή για την οικονομία και την απόφαση του Γιουρογκρουπ, ενώ μία ημέρα νωρίτερα οργανώνεται η παρέμβασή της στην εκδήλωση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην οποία θα μιλήσει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Απο εκεί και μετά , θα υπάρχουν επαφές , συναντήσεις και επισκέψεις σε νομούς της χώρας , οχι μόνο της ίδιας αλλά και όλων των στελεχών ενώ απο το γραφείο της έχει δοθεί εντολή οτι και το καλοκαίρι δεν θα πρέπει να απουσιάσει κανείς για διακοπές γιατί οι εξελίξεις θεωρούν οτι θα είναι ραγδαίες καθώς το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δεν θα πρέπει να αποκλειστεί. “Ίσα , ίσα, είναι εξαιρετικά πιθανό να συμβεί” δηλώνουν συνομιλητές της κυρίας Γεννηματά που συνεχώς βρίσκονται στα τηλέφωνα με κομματικά μέλη και στελέχη απο όλη την Ελλάδα καταγράφοντας το κλίμα που επικρατεί κατά τόπους σε κάθε περιοχή ξεχωριστά και ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα μετά και τις εξελίξεις στο όνομα των Σκοπίων με την συμφωνία με την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: