Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ


Τετάρτη 11/7 και Παρασκευή 13/7 στις 9.30μμ
Στη Μαρίνα Ιτέας
(στο παρκάκι πίσω από το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας)
«ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΡΚΤΙΚΗ»
της Γκρέτε Μπόε-Βααλ
Η Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Νορβηγίας και το Νορβηγικό Κέντρο Κινηματογράφου παρουσιάζει την ταινία για όλη την οικογένεια  «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΡΚΤΙΚΗ» της Γκρέτε Μπόε-Βααλ, μια σύγχρονη περιπέτεια στα υπέροχα φιόρδ της Νορβηγίας και στην παγωμένη Αρκτική.
Το trailer της ταινίας:  https://vimeo.com/250580650
ΥΠΟΘΕΣΗ:
 Τρία αδέρφια- η 13χρονη Τζούλια και τα 8χρονα δίδυμα Ίντα και Σίντρε- από ένα τραγικό λάθος καταλήγουν σε ένα απομονωμένο νησί στον Βόρειο Πόλο, χωρίς κανείς να ξέρει πού βρίσκονται. Εκεί αντιμετωπίζουν με θάρρος και ευρηματικότητα επικίνδυνες καταστάσεις: άγρια ζώα, κρύο, χιονοθύελλες, έλλειψη τροφής και επικοινωνίας με τον κόσμο.
Αγγίζοντας περιβαλλοντικά ζητήματα,
όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη, και διαπροσωπικά, όπως οι οικογενειακές σχέσεις, η θεματική της ταινίας αφορά το κουράγιο, την ευελιξία και την ικανότητα των παιδιών να αντιμετωπίζουν άφοβα τον κόσμο και να ξεπερνούν τις δυσκολίες.
Οι υπέροχες κινηματογραφικές εικόνες και αεροφωτογραφίες των φιόρδ, των αχανών παγωμένων αρκτικών τοπίων, των πολικών αρκούδων και του Βορείου Σέλας καθιστούν την ταινία δελεαστική για όλη την οικογένεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: