Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

"ΚΡΕΜΑΣΕ ΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ" (οριστικά) 0 ΜΠΑΜΠΗΣ...

"Σφύριξε λήξη..."

   "Έφυγε" σήμερα (εχθές)  από κοντά μας, μετά από μια πολύ- μηνη, πεισματώδη και εν τέλει άνιση μάχη με την επάρατη νόσο, ο γνωστός και αγαπητός σε ολόκληρη την αθλητική οικογένεια της περιοχής μας, οΧαράλαμπος Παπαδήμας.  
  "Έφυγε" εχθές  από την ζωή, ο άνθρωπος του οποίου η παρουσία, κοσμούσε από πολλών ετών, τον επαγγελ- ματικό κλάδο της πόλεώς μας και του οποίου η συμβολή στην από τηλεοράσεως μαζική παρακολούθηση ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων, ήταν καθοριστική και σημαντικότατη για τους φίλους του αθλήματος.  "Έφυγε" εχθές, πρωτοχρονιά του 2019, ο φίλος μας ο Μπάμπης...

Ποδοσφαιριστής από έφηβος ο ίδιος, γέννημα-θρέμμα του Αστέρα Ιτέας, με ξεχωριστές ικανότητες και ταλέντο, αλλά με την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και την ομάδα μας,

να μην του επιτρέπουν να αποσυρθεί τελείως από τον χώρο, προσφέροντας τις υπηρεσίες και τις γνώσεις του και μετά από την παύση της ενεργούς αγωνιστικής  δραστηριότητός του, από την πλευρά πλέον του παράγοντα της ομάδος.  Ήταν δε, μέλος του Δ.Σ. του Αστέρα.

Η οξύνοιά του να δημιουργήσει επιχείρηση (καφέ-μπαρ) αρχικά στην παραλιακή λεωφόρου, στην άκρη της εμπορικής ζώνης της πόλεως (εκεί όπου και το πρακτορείο του ΚΤΕΛ), "ανάγκασε"την εξάπλωση της αγοράς προς δυσμάς, συμπαρασύροντας κι άλλες μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, στο να ανοίξουν καταστήματα σε εκείνη την "άγονη" έως τότε περιοχή.  Στον δε πεζόδρομο, απέναντι και νοτίως από το κατάστημά του (στα όρια της Μαρίνας), ήσαν μοναδικές οι καλοκαιρινές βραδιές με μπύρα και ποικιλίες, παρακολουθώντας αναμεταδόσεις ποδοσφαιρικών συναντήσεων, από μια μεγάλη οθόνη την οποία είχε δημιουργήσει ο ίδιος.

  Τα τρία τελευταία έτη, είχε μεταφέρει την επιχείρησή του, στον χώρο όπου λειτουργεί έως σήμερα, πάλι στην παραλιακή, με το"σκηνικό" να επαναλαμβάνεται κάθε φορά όταν υπήρχε ποδοσφαιρική συνάντηση: Αδιαχώρητο εντός, κατάληψη του πεζοδρομίου, εκτός.

  Ο Μπάμπης ήταν βαθύς γνώστης των γενομένων στο ποδόσφαιρο, τόσον εντός της Ελλάδος, όσον και  εκτός.  Ήταν χειμαρρώδης όταν μιλούσε για ονόματα, τακτικές, μεταγραφές και λάθη διαιτητών, ποδοσφαιριστών και Συλλόγων και η συζήτηση με αυτόν τον μοναδικό "ΠΑΟΚτζή", ήταν πάντοτε απολαυστική.  Ο Μπάμπης ήταν αυτό το οποίο ονομάζουμε"χαρά θεού", με το πείραγμα, το χαμόγελο και με το μάτι του αστρίτη μέσα στο κατάστημά του.  Ήταν ένας θαυμάσιος οικογενειάρχης και η στήριξη την οποία είχε το τελευταίο εξάμηνο της δοκιμασίας του, ειδικά από την σύζυγό του Στέλλα, δεν περιγράφεται.

  Ο Μπάμπης όμως, επάνω από όλα αυτά, ακόμη και στα τελευταία του, ήταν "ψυχούλα"!  Δεν υπήρχε περίπτωση να αντιληφθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα στον οποιονδήποτε από τον περίγυρό του και να μην θελήσει να βοηθήσει.  Να μην θελήσει να προσφέρει από ένα απλό κέρασμα, μια συμβουλή, μια μεσολάβηση, ακόμη και μια υποστήριξη.  
Αυτή η "ψυχούλα" λοιπόν, αυτός ο "χαρά θεού" άνθρωπος, αυτή η "σφραγίδα" της παραλιακής, σήμερα, με εντολή του μεγάλου προπονητή, εγκαταλείπει το γήπεδο... 

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στις 16:00' από την εκκλησία της Παναγίας στην Κίρρα.


ΠΗΓΗ: epikourositeas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: