Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ «ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ» ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΕΙ ΣΤΟ 1142


ΌΧΙ, ΔΕΝ ΤΗΛΕΦΩΝΕΙΣ ΣΤΟ 1142, ΔΕΝ ΠΛΟΥΤΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ, ΟΥΤΕ ΕΠΙΧΑΙΡΕΙΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΒΑΡΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ
Μην λησμονείτε, στους ρουφιάνους στηρίχτηκαν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα για να κυβερνούν. Η Στάζι, η KGB, η CIA, η Σεκιουριτάτε, οι Γερμανοτσολιάδες πιο παλιά, τι ήταν; Οικτροί ρουφιάνοι!  Θέλεις να είσαι ο αχυράνθρωπος του κράτους; Τηλεφώνησε τώρα στο 1142!
Παιδάκι ήμουν όταν έπειτα από μια κοπιαστική δουλειά στον κήπο, άκουσα τον παππού μου, λερωμένο από την κορφή μέχρι τα νύχια, να λέει σκουπίζοντας τον ιδρώτα από το  βρόμικο μέτωπό του: «Σαν τον ρουφιάνο έγινα»…
«Τι είναι ρουφιάνος παππού;» ρώτησα με νηπιακή αφέλεια για να πάρω μια απάντηση – απόσταγμα ζωής και εμπειρίας, που δεν επιδεχόταν περεταίρω διερεύνηση: «Ρουφιάνος παιδί μου, είναι ό,τι πιο βρόμικο στον κόσμο. Είναι αυτός που τον κοιτάζεις και λερώνεις και την ψυχή σου»!
Η Ιστορία έχει καταγράψει αρκετούς ρουφιάνους,
(να σημειώσουμε ότι η λέξη έχει ρίζες ιταλικές – ruffian - και σημαίνει αυτό ακριβώς που είπε ο παππούς: βρόμικος) ανάμεσα τους σε θέση ξεχωριστή ο Εφιάλτης, ο Δημάρατος, ο Ανταλκίδας, ο Ιούδας, οι κουκουλοφόροι που «έδιναν» τους αντιστασιακούς στους ναζί, ο γείτονας που… ενημερώνει την αστυνομία του δήμου, όταν δεν λειτουργεί το ρολόι του νερού σου, και τελευταία αυτός που χωρίς περίσκεψη και δίχως ντροπή, θα τηλεφωνήσει στο 1142 και θα «καρφώσει» τον καπνιστή πλάι του στην ταβέρνα, στην καφετέρια!
Ναι, είναι ρουφιάνος!
Είναι ο ίδιος που θα πάρει το «100» γιατί κάνουν φασαρία οι «από πάνω», είναι εκείνος που θα ρίξει φόλα στο σκυλί του γείτονα που όλη νύχτα γαύγιζε, είναι ο συμμαθητής που θα αποκαλύψει ποιος έκανε τη σκανταλιά, είναι ο συνάδελφος που θα ενημερώσει τον διευθυντή για το πόσες μέρες της εβδομάδας φεύγεις νωρίς από το γραφείο, είναι αυτός που θα σε σύρει στα δικαστήρια για μισό μέτρο γης, είναι ο «φίλος» που θα σου ανοίξει τα μάτια για τα νυχτοπερπατήματα της κόρης σου, είναι ο ακραίος παλικαράς στην Κρήτη, που θα σε σκοτώσει γιατί τα πρόβατά σου του έφαγαν τα φυτεμένα, είναι ο χολερικός, ο φθονερός, που στερείται καλλιέργειας και κλίσης στο διάλογο και που το μότο του: «Θα δεις τι θα σου κάνω», διέπει ολόκληρη τη ζωή του!
Μην λησμονείτε, στους ρουφιάνους στηρίχτηκαν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα για να κυβερνούν. Η Στάζι, η KGB, η CIA, η Σεκιουριτάτε, οι Γερμανοτσολιάδες πιο παλιά, τι ήταν; Οικτροί ρουφιάνοι!Θέλεις να είσαι ο αχυράνθρωπος του κράτους; Τηλεφώνησε τώρα στο 1142!
Υπάρχει και ο άλλος τρόπος: Αν ενοχλείσαι από τον αμετανόητο καπνιστή τον πλησιάζεις και του ζητάς ευγενικά να συμμορφωθεί. Ο «Ελληναράς» που θα βρεθεί σε θέση αμύνης πιθανόν να επιτεθεί. Επόμενο βήμα είναι το παράπονο στον καταστηματάρχη. Κι αν και από εκεί αντιμετωπίσεις αδιαφορία ή χλεύη, φεύγεις. Οι πονηριές κι οι προδοσίες δείχνουν έλλειψη ικανότητας και προσωπικότητας, σίγουρα!
Όχι, δεν τηλεφωνείς στο 1142, δεν πλουτίζεις την εταιρία που διαχειρίζεται την γραμμή, ούτε επιχαίρεις βλέποντας να πέφτουν τα βαριά πρόστιμα στους παραβάτες. Λες: ας το βρουν από άλλον και φεύγεις!
Δίχως προδότη τα κάστρα δεν πατιούνται και ο κρατικός μηχανισμός αρέσκεται να παράγει προδότες και ρουφιάνους για να ελέγχει τα «κάστρα» που αντιστέκονται.
Σήμερα είναι το τσιγάρο, «αύριο» θα βγει τηλεφωνική γραμμή για εκείνους που δεν ψηφίζουν το κόμμα της Κυβέρνησης ή δεν είναι οπαδοί κάποιας ομάδας· και εθισμένοι πια στη ρουφιανιά πόσο δύσκολο θα είναι στο απώτερο μέλλον αντί για τσιγάρα, να σβήνουμε ζωές; 


Δεν υπάρχουν σχόλια: