Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ - ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 29/12 ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 30/12


Κυριακή 29/12/2019 στις 5μμ
Δευτέρα 30/12/2019 στις 5μμ
Παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων
«Ο Γκριντς θέλει να κλέψει τα Χριστούγεννα» (2018)
Μεταγλωττισμένο με τη φωνή του Γιώργου Καπουτζίδη
Με χιούμορ, τρυφερότητα και πανδαισία χρωμάτων, η ταινία αφηγείται μια παγκόσμια ιστορία για το πνεύμα των Χριστουγέννων και την ακατανίκητη δύναμη της αισιοδοξίας και της αγάπης!
Μια ταινία από τους δημιουργούς του «Απαισιότατου», «Μπάτε σκύλοι αλέστε», «Μίνιονς»
Το trailer της ταινίας  https://www.youtube.com/watch?v=M744CwZc1e0&t=3s
ΥΠΟΘΕΣΗ

Λίγο έξω από τη Χούβιλ, μια μικρή χαρούμενη πόλη που έχει εμμονή με την εορταστική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων, ζει, με μοναδική συντροφιά τον πιστό του σκύλο Μαξ, ο γκρινιάρης, δύστροπος Γκριντς που απεχθάνεται τα Χριστούγεννα. Όταν μαθαίνει ότι η δήμαρχος της Χούβιλ, θα κάνει τα Χριστούγεννα ακόμα πιο θεαματικά, αποφασίζει να κλέψει τα Χριστούγεννα δηλ. να κλέψει τον στολισμό, τα δώρα, τα φώτα από την πόλη και όλα τα σπίτια. Όμως θα καταλάβει ότι τα Χριστούγεννα δεν είναι τα δώρα και τα στολίδια, αλλά η καλοσύνη και η ανθρωπιά. 
Αστεία, ενθουσιώδης και άκρως ψυχαγωγική, η ιστορία του Γκριντς μιλάει όπως καμία άλλη για την ουσία των Χριστουγέννων, για την αγάπη των γιορτινών ημερών και για τη δύναμη της αισιοδοξίας.
Η ταινία βασίζεται στο διάσημο παιδικό βιβλίο του Αμερικάνου Θίοντορ Γκάιζερ, γνωστού με το λογοτεχνικό ψευδώνυμο  Dr. Seuss (Δρ Σους) «Πώς ο Γκρίντς έκλεψε τα Χριστούγεννα». Οι ιστορίες που έχει γράψει ο Δρ Σους θεωρούνται από τις πιο τρυφερές και χαριτωμένες για τα παιδιά. Η συγκεκριμένη ταινία έχει εμπλουτιστεί με πολλά κωμικά στοιχεία, όπως ο αξιολάτρευτος σκύλος Μαξ, ο παχουλός τάρανδος, ενώ οι απίθανες τροπές της ιστορίας κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον.


Δεν υπάρχουν σχόλια: