Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

ΠΑΙΖΟΥΝ. . . ΤΕΝΙΣ ΜΠΟΥΓΑΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ !

Σε μπαλάκι του. . .   τένις έχουν αναγάγει την ενημέρωση του λαού της Φωκίδας ο βουλευτής Ι.Μπούγας και ο ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας σχετικά με το Νοσοκομείο, την λειτουργία του και την στελέχωσή του με γιατρούς.
Πριν λίγες ημέρες με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ μιλούσε και κατήγγειλε για κόψιμο των προσλήψεων γιατρών στην Φωκίδα!
Αμέσως ήρθε απάντηση του βουλευτή που μιλούσε για «ψεύδη και μισές αλήθειες της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας για τους γιατρούς στο Νοσοκομείο»
Τα σχετικά αναλυτικά ρεπορτάζ υπάρχουν σε παλαιότερες αναρτήσεις του DORIDA NEWS)
Στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας εξέδωσε χθες νέα ανακοίνωση που αναφέρει:

Κύριε Μπούγα εκτός από το να μας επιβεβαιώνετε, στο «δια ταύτα» τί θα κάνετε;
Με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Φωκίδας Ι. Μπούγας δυστυχώς επιβεβαιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία Φωκίδας:
Οι ΕΠΤΑ (7) θέσεις μόνιμων γιατρών που προκηρύχθηκαν με παρέμβαση Κωστοπαναγιώτου για το Νοσοκομείο Άμφισσας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, γίνονται ΜΙΑ (1) από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρόλο που όπως λέει ο ίδιος ο βουλευτής το σύνολο των θέσεων αυξάνεται από 902 σε 950!!!
Το χειρότερο όμως για τη Φωκίδα είναι-όπως φαίνεται από την απάντηση- ότι ο ίδιος αποδέχεται αυτήν την ουσιαστικά καταδικαστική για το μέλλον του Νοσοκομείου απόφαση της κυβέρνησής του αντί να παρέμβει για την ανατροπή της, ως όφειλε.
Όσο για τα υπόλοιπα, πολλά λόγια δεν χρειάζονται, όλοι θυμόμαστε το έργο διάλυσης της δημόσιας υγείας των Άδωνη-Λοβέρδου. Την έδρα την είχε πάλι η ΝΔ.
Το ερώτημα παραμένει:
Έχει σκοπό ο κ. Μπούγας, εκτός από την προανακριτική, να ασχοληθεί με τα καθημερινά προβλήματα στο νομό;
Έχει σκοπό να απαιτήσει από την κυβέρνησή του την επαναφορά των 7 μόνιμων θέσεων γιατρών και την αύξηση του αριθμού αξιοποιώντας το ΑΓΟΝΟ Α της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;
Τουλάχιστον θα φροντίσει να ανανεωθούν οι αποσπάσεις τους και να παραμείνουν οι νοσηλευτές που υπηρετούν στο νοσοκομείο Άμφισσας;
Καλές γιορτές και από χρόνου ΥΓΕΙΑ…
Άμεση ήταν η αντίδραση του Ι. Μπούγα με νέα ανακοίνωση που αναφέρει:
Μετά την αποκάλυψη ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προκήρυξε θέσεις ιατρών στο Νοσοκομείο Άμφισσας, χωρίς αυτές να υπάρχουν, αφού δεν προβλέπονταν στον Οργανισμό, δηλαδή χωρίς να μπορεί να καλυφθούν, η Ν,Ε του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας όφειλε να ζητήσει συγνώμη από τους πολίτες για την απόπειρα εξαπάτησης.
Αντί συγνώμης επανήλθε με νέα, εν πολλοίς ακατάληπτη, ανακοίνωση, με επωδό και πάλι την προανακριτική, που δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ οι αποκαλύψεις για τους Παπαγγελόπουλο Τσίπρα, είναι ραγδαίες.
Για να μην μένει οποιαδήποτε αμφιβολία ότι υποκρίνονται όταν ισχυρίζονται πως τάχα ενδιαφέρονται για το Νοσοκομείο, αποκαλύπτω σήμερα την υπ΄ αριθμ. Γ4α/Γ.Π/21989 από 16.Μαρτίου.2019 προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ.
Με την παραπάνω προκήρυξη που υπογράφεται από τον τότε Υπουργό Παύλο Πολάκη, προκηρύσσονται.
Το ερώτημα είναι προφανές: Δεν υπήρχαν το Μάρτιο του 2018 οι ανάγκες που εμφανίστηκαν προεκλογικά το Μάιο του 2019. Αν υπήρχαν και προβλέπονταν οι θέσεις από τον Οργανισμό 96 θέσεις ιατρών για την 5η Υ.Πε από τις οποίες μόνο 2 θέσεις Παθολογίας στο Γ.Ν Άμφισσας του Νοσοκομείου γιατί δεν ζητήθηκε η προκήρυξή τους;
Ας πάψει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι τοπικοί εκπρόσωποί του ν΄ αντιπολιτεύονται ανεύθυνα.
Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για την αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας στη Φωκίδα και την καλή λειτουργία του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας

ΠΗΓΗ. doridanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: