Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Ο… ΝΕΟΣ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΞΥΜΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέρα από την εντυπωσιακή αλλαγή του στην εμφάνισή του ο πρώην ΥΠΕΘΑ και επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος έκανε και μια ενδιαφέρουσα ομιλία στην Ημερίδα του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μιλώντας δημόσια μετά από πολύ καιρό και συγκεκριμένα μετά τις εκλογές του Ιουλίου.
Σε όσα είπε-μεταξύ άλλων- ο κ. Καμμένος εξύμνησε τον Ανδρέα Παπανδρέου και την πολιτική που άσκησε στα εθνικά θέματα, αναφέρθηκε σε όλα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και κατήγγειλε όσους διέκοψαν τη συνεργασία με τον στρατηγό Χάφταρ και τους πάρα πολλούς Λίβυους αξιωματικούς που είχαν φοιτήσει σε ελληνικές στρατιωτικές σχολές. 
Παράλληλα, για τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης είπε ότι παρά τα όσα λέγονται παράγει αποτελέσματα και επεσήμανε ότι η Άγκυρα δεν κάνει τίποτα τυχαία. 
Είπε ότι θα ΄πρεπε να έχουμε προχωρήσει ήδη στον καθορισμό και στην ανακήρυξη ΑΟΖ. 
Διαβεβαίωσε ως πρώην ΥΕΘΑ ότι
οι ΕΔ είναι έτοιμες να συντρίψουν οποιονδήποτε τολμήσει να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. 
Είπε ότι έφυγε από τη πολιτική δίνοντας μάχη για το Μακεδονικό και αναρωτήθηκε «που είναι τώρα όλοι αυτοί οι Μακεδονομάχοι που τώρα λένε ότι τώρα θα την τηρήσουν τη συμφωνία; Εμείς παλέψαμε και διαλυθήκαμε». 
Κατήγγειλε ότι όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα που είχε ξεκινήσει σταμάτησαν μόλις αποχώρησε από το ΥΠΕΘΑ. Μόνο τα F-16 ήρθαν στη Βουλή με ένα χρόνο καθυστέρηση, είπε. 
Επεσήμανε ότι αισθάνεται υπερήφανος γιατί όσα χρόνια ήταν ΥΕΘΑ «το Barbaros δεν πέρασε στην κυπριακή ΑΟΖ, γιατί οι Τούρκοι γνώριζαν ότι οι κανόνες εμπλοκής ήταν απελευθερωμένοι». 
Μίλησε με εξαιρετικά σκληρή γλώσσα για τον Ερντογάν τον οποίο αποκάλεσε δικτάτορα που σκοτώνει ακόμη και παιδιά, ενώ όπως ανέφερε «συμμάχους έχουμε ,είπε όπως και δυνατότητες. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πόλεμο αν χρειαστεί»

Με πληροφορίες από militaire.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: