Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ: ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ;

200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Αλήθεια, πως πιστεύετε πως θα αντιμετωπίζονταν οι πρωτεργάτες της Ελληνικής Επανάστασης;

(Το παρόν άρθρο αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας)

Έλληνες, είναι μεγάλη η διαδρομή των 200 ετών που έχουμε διανύσει ως Ελληνικό κράτος. Από την αρχή της προσπάθειας σύστασης του Νεοελληνικού κράτους, προλάβαμε και είχαμε τον πρώτο “εμφύλιο”, κλείσαμε στην φυλακή τον Κολοκοτρώνη, επιτρέψαμε στους “Ξένους” να “κάνουν” μέχρι σήμερα, “κουμάντο” στο Ελληνικό κράτος και προλάβαμε να πτωχεύσουμε αρκετές φορές με τελευταία – και μη ομολογούμενη – αυτήν του 2010, ενώ εν έτει 2021, είμαστε με το “εναμιση πόδι” σε ένα νέο οικονομικό και πολιτικό “κραχ”.

Ωστόσο, στέκουμε εδώ, περήφανοι, αλαζόνες με την Αρχαία Ελληνική Ιστορία και Γραμματεία αλλά αλήθεια, μπορούμε να είμαστε περήφανοι για πολλά στην πρόσφατη ιστορία μας; Ήρεμα ρωτάω,

Στην εποχή της διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ του Μητσοτάκη και το “πάρτι της Δεξιάς” να είναι πασιφανές, στην εποχή που η Ελλάδα σε μέτρα αυστηρότητας πιάνει 84/90 σε επίπεδο “Ελαττωματικής Δημοκρατίας” (είμαστε λίγο πίσω από την Ουγγαρία του Ορμπάν και την Μιανμαρ του πραξικοπήματος σε επίπεδα Δημοκρατίας) , στην εποχή που η βία και η καταστολή έχουν πάρει την θέση της ελεύθερης έκφρασης και αντίδρασης και τα ΜΜΕ “παίζουν” το παιχνίδι της Εξουσίας με ζάρια “πειραγμένα”, συμβάλλοντας κατά πολύ στην “φίμωση” και παραποίηση της αλήθειας εν πολλοίς, την εποχή που αν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δεν “συμφωνούν” με τις απόψεις σου , σε διαγράφουν, σε φιμώνουν και σε “μπανάρουν” έχετε σκεφτεί πως θα το Εθνικόν Δέος που αισθανόμεθα όλοι μας, θα πρεπε να λειτουργήσει αφυπνιστικά; Γιατί μόνο αν θυμηθούμε τα ιδανικά, τις αρχές που διέπουν κάθε μορφής Επανάσταση ίσως να “ξεκουνηθούμε ” από τον καναπέ μας!

Τα “post” των Επαναστατών του 1821 “πέφτουν” , το ίδιο και οι “σελίδες”!

Πράξη 1η: Μαζικές αντιδράσεις στα social media για την καταπίεση των Ελλήνων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία

Πράξη 2η: Δημιουργία hashtag #Ελευθερια_Η_Θανατος 

Πράξη 3η: Report στα post των επαναστατημένων Ελλήνων από trol του Σουλτάνου ο οποίος μάλιστα, θα έχει μπλοκάρει και το profile του από σχόλια και αντιδράσεις ενώ ταυτόχρονα εκατομμύρια likes από το Τιμπουκτού και την Καμτσάτκα θα έχουν κάνει την εμφάνισή τους μετά από “38 χορηγούμενες” σε διάρκεια 1 μήνα αντιδράσεων

Πράξη 4η: Τα Hoaxes ορίζουν ως “μερικώς ψευδείς” τις ειδήσεις και τα γεγονότα που μοιράζονται στο προφίλ τους οι επαναστατημένοι Έλληνες-Χρήστες του διαδικτύου!

Πράξη 5η: Μετά από Report και “Μερικώς Ψευδείς Ειδήσεις” σελίδες “πέφτουν” το hashtag #Ελευθερία_Η_Θανατος καταλήγει να μπαίνει στον “μπαναρισμένο” αλγόριθμο των social media και διαγράφονται Post ενώ αρκετές σελίδες έχουν μειωμένη προσβασιμότητα στις ρυθμίσεις τους!

ΜΜΕ: “Ο Σουλτάνος στο μάτι του κυκλώνα για… το τίποτα!” 

Eίναι σαφές πως ο Σουλτάνος θα είχε προβλέψει να έχει μια “ΛΙΣΤΑ” με τα καλοταισμένα MME της Αυτοκρατορίας που θα έπαιζαν σχεδόν αποκλειστικά εκπροσώπους του Φαναριού που είναι φίλα προσκείμενοι στον Σουλτάνο ενώ τα “διαγγέλματά” του θα ήταν πυκνά και διχαστικά. Συν όλα τ άλλα, όποιος τολμούσε να μην ακολουθήσει τις εντολές από το “φιρμάνι” που θα το κολλούσαν στον τοίχο ανακοινώσεων της Αυτοκρατορικής Ραδιο Τηλεόρασης , έβγαινε από την καμπάνια “Μένουμε Οθωμανοί” και έχανε μεγάλο μερίδιο από το “πεσκέσι” του ενώ ταυτόχρονα θα προσπαθούσε  το ΜΜΕ να επιβιώσει κόντρα σε όλες τις πιθανότητες.

Την περίοδο της Επανάστασης -Αντί να παίζει 1η είδηση η μάχη στο  Μανιάκι, η πτώση της Τριπολιτσάς ή συνεχείς ήττες του Οθωμανικού Στρατού στην Ρούμελη και τον Μωριά, θα είχαμε τίτλους όπως : “Ο Σουλτάνος απόλαυσε την βόλτα του στο Μαρμαρά κάνοντας μότοκρος ” ποζάροντας με την Σουλτάνα και περαστικούς που δείχνουν την αγάπη τους για αυτόν ενώ θα οργάνωνε την περίοδο που απαγορευόνταν οι μαζώξεις σε σπίτια, τεράστια “τσιμπούσια” στις Επαύλεις (Γυαλιά  τα λένε στην Κωνσταντινούπολη) των αυλικών του!

Δημοσκοπήσεις: 40% στην πρόθεση ψήφου για ΠΑΝΤΑ

Μια άλλη μέθοδος απαξίωσης των Επαναστατημένων Ελλήνων, θα ήταν η χρήση των δημοσκοπικών εταιρειών με τα “Ευρήματά” τους να κάνουν την αντίληψη και την συνείδηση του κοινού νου – “πουρέ”. Για ΠΑΝΤΑ  σε πρόθεση ψήφου ΑΝ είχαμε Δημοκρατία, θα προπορευόταν ο Σουλτάνος ενώ το Επαναστατημένο Κίνημα “Ελευθερία” των Ελλήνων θα είχε κηρυχθεί παράνομο και τα μέλη της τρομοκράτες που θέλουν το κακό όλων των υπηκόων του Σουλτάνου.

Αστυνομία: Μένει ως έχει -Βία και καταστολή παντού!

Είναι σαφές , πως ο Σουλτάνος θα ήταν περήφανος για τους Γενίτσαρους και την Χωροφυλακή του και σήμερα. Αναίτια χρήση βίας, ξύλο, προσαγωγές και ακόμα και καταγγελίες για “χρήση βίας και στο αρχηγείο της Αστυνομίας” θα έβλεπαν το φως της Δημοσιότητας ενώ ο Εμίρης -Υπεύθυνος για την Δημόσια Τάξη, θα ήταν το “χαϊδεμένο” στέλεχος της Αυλής του Σουλτάνου.

Επίλογος… 

Αν και τα παραπάνω είναι προϊόν φαντασίας και μυθοπλασίας, τότε οφείλουμε να ομολογήσουμε πως η ζωή που ζούμε σήμερα, είναι “μυθιστορηματική”. Πανηγυρίζουμε για την Ελληνική Επανάσταση και τιμούμε τους Έλληνες Επαναστάτες .. στα λόγια πάρα πολύ καλά, το ίδιο και στις εντυπώσεις. Φιέστες παντού ακόμα και σε περίοδο πανδημίας. Σημαίες παντού. Μα, Έλληνες, έχετε καταλάβει καλά το νόημα της Επανάστασης; Τι θα συνέβαινε αν γινόταν στις μέρες μας η Επανάσταση του 1821;;; Η απάντηση, δική σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: