Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΑ;

Οι "φίλοι της Ελλάδας" πολλαπλασιάζονται στην σημερινή Γερμανία.
Τα δύο κόμματα της κατά την "Αυγή" και τον ΣΥΡΙΖΑ γερμανικής αριστεράς, οι Πράσινοι και το Λίνκε κατέθεσαν και ψηφίσματα στην γερμανική Βουλή. Κείμενα επί κειμένων δημοσιεύονται και προτάσεις επί προτάσεων βλέπουν το φως. Κοινός παρονομαστής: η ποικιλότροπη θεραπεία της "μνήμης". Να ξεχαστεί δηλαδή τι διέπραξε το...
πέρασμα της Γερμανίας από την χώρα μας στα 1941-1944.
Και φυσικά, ως Γερμανοί όλα τα σκέφτονται. Μεταξύ των πολλών -"άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε"- προτάσεων "αποκατάστασης" αλίευσα μία. Εξαιρετική!
Το Ίδρυμα "Σεβασμός για την Ελλάδα" προτείνει μεταξύ άλλων, να επιστραφεί το αντίτιμο των σιδηροδρομικών εισιτηρίων που υποχρεώθηκαν να καταβάλουν οι Εβραίοι στο τελευταίο ταξίδι τους προς τα στρατόπεδα του θανάτου σε Γερμανία και Πολωνία!!!!
Πραγματικά, αυτό ήταν μεγάλη αδικία. Και οι συνθήκες του ταξιδιού ήταν απαράδεκτες και ο προορισμός απεδείχθη θανατηφόρος. Από όλα αυτά οι "Φίλοι της Ελλάδας" κατάλαβαν το βασικό: οι άνθρωποι αυτοί δεν έπρεπε να πληρώσουν εισιτήριο.....
Μιλάμε για αληθινούς αριστερούς και αντιφασίστες... όχι παίζουμε...!
Και στην σαστισμένη Ελλάδα μας άλλοι θεωρούν ότι κάτι τέτοια συμβάλλουν στις ελληνικές διεκδικήσεις, ενώ, πολλοί περισσότεροι, σπεύδουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να ενταχθούν στα διάφορα γερμανικά Ιδρύματα και προγράμματα.
Για τριάκοντα αργύρια, στην τρέχουσα ισοτιμία του Ευρώ.   
Γιώργος Μαργαρίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: