Τρίτη 6 Απριλίου 2021

ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Η ΝΑ ΤΟΝ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗ;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΜΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗ ΠΡΟΣ  ΤΟΝ Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ 

Γράφει ο mitsos175

 Όταν ο Καραμανλής ο Β’ έλεγε πως μας κυβερνούν νταβατζήδες, νόμιζα πως μιλούσε μεταφορικά. Όμως κυριολεκτούσε!

«Υπόθεση Φουρθιώτη: Κραδασμοί στη ΝΔ – «Πώς κρατάει ο ατζέντης το Μαξίμου;», ρωτάνε οι βουλευτές, γράφει το Documento. Δεν ξέρω πως τους κρατάει, φαίνεται όμως πως τους κρατά από κει που πονάνε περισσότερο.

«Να χαρείτε μόνο παιδιά, μην αγιοποιήσουμε τον Βρούτση επειδή έδωσε συνέντευξη στον Βαξεβάνη και ουσιαστικά στράφηκε εναντίον της κυβέρνησης. Ο Βρούτσης είναι ο γνωστός αδίστακτος εκτελεστής συμβολαίων στα εργασιακά».

Εννοείται, αυτά όμως που καταγγέλλει είναι ίσως το μεγαλύτερο ηθικό σκάνδαλο μαζί με αυτό των παιδεραστών.

«Μήνυση διαβάζω θα κάνει ο Φουρθιώτης,

στον πρώην υπουργό για τις δηλώσεις του στο Documento.. Δεν ξέρω ποιος θ' αποδεδειχθεί μοιραίος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, Λιγναδης ή Φουρθιωτης.. Είμαστε στην αρχή...»

«Η είδηση της συνέντευξης Βρούτση απουσιάζει από όλες τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες!!!» παρατηρούν πολλοί και είναι φυσικό. Τόσα πετσωμένα εκατομμύρια δίνονται ακριβώς για να σκεπάζουν αυτά τα σκάνδαλα.

«Ο Νίκος Γεωργιάδης, ο ∆ηµήτρης Λιγνάδης, ο Μενιος Φουρθιωτης κι από κοντά με άλλους όρους, ο Μπογδάνος, ο Αδωνις, ο Μπαμπης είναι η αισθητική του Κουλη και της Μαρέβας. Είναι η αισθητική μιας συμμορίας που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Είναι θέμα διατήρησης της εθνικής μας μνήμης».

«Κάποτε θα θυμόμαστε πως ο Μένιος κρατούσε όμηρο μια ολόκληρη κυβέρνηση και θα γελάμε».

«Όταν έχεις ενεργοποιήσει και το τελευταίο τριχοειδές αγγείο της διαπλοκής για να έρθεις στην εξουσία, λογικό να σε κάνει ό,τι γουστάρει και ο κάθε Φουρθιώτης. Θα χαιρόμασταν για το κάρμα αλλά δυστυχώς όλοι μαζί τρώνε τα δικά μας λεφτά και όχι ο ένας του άλλου».

«Καταγγελίες Βρούτση: Πότε σκοπεύει να απαντήσει ο κύριος Μητσοτάκης;» Ρωτάει ο Σαμαράς μέσω του antinews.

Τι να πει; Το μόνο που μπορεί να πει είναι

«Ουγκάγκα μπουμ μπουμ χι γκάπα γκουμ μπιρλί γκαγκά

αούγκιγκι αούγκιγκι μπάγκαλα γκάουγκα γκα».

«Ήρθε σε µένα µε µμπράβους. Φώναζε. Με θράσος. Απειλούσε. Κλοτσούσε πόρτες. Ζητούσε να πληρωθεί τον μήνα που έχασε». Ο Φουρθιώτης (μας λέει η εφημερίδα) μπήκε στο πρόγραμμα «Συν - Εργασία» ώστε να λαµβάνει δεκάδες χιλιάδες ευρώ από το κράτος, που κάλυπτε το 60% των μισθών.

Κάτσε εσύ εργαζόμενε άνεργος χωρίς ευρώ. Κάτσε κι εσύ μικρομεσαίε με κλειστό το μαγαζί και πλήρωνε από πάνω τους φόρους να έχουν οι γαλάζιοι να τρώνε! Μην ξεχάσετε να τους ψηφίσετε πάλι.

Εισαγγελέα, πως πάει; Όλα καλά; Μπράβο, όταν κάνει καμιά μήνυση ο Μένιος, ξύπνα να συλλάβεις μερικούς που δεν γουστάρει.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΜΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗ ΠΡΟΣ  ΤΟΝ Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ 

Την ερχόμενη Παρασκευή 9 Απριλίου θα δώσει απαντήσεις στη Βουλή ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έπειτα από ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργου Καμίνη, για την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη. 

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. μιλά για πλήρη αδιαφάνεια στο ζήτημα της φύλαξης και συνοδείας ευπαθών στόχων με αφορμή τις αποκαλύψεις για την προστασία του τηλεπαρουσιαστή, που αναδεικνύουν όπως σημειώνει ένα «φαύλο σύστημα πελατειακών εξυπηρετήσεων».

Στην ερώτησή του ο Γιώργος Καμίνης καταλογίζει κενά στο νομικό πλαίσιο που διέπει τα ζητήματα φύλαξης, τα οποία συμβάλλουν στην αδιαφάνεια και την αυθαιρεσία της διοίκησης και υπενθυμίζει ακόμη δύο κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που είχε απευθύνει για το θέμα τον Ιανουάριο και Μάρτιο του 2020, και στις οποίες το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. είχε αρνηθεί να απαντήσει επί της ουσίας, επικαλούμενο κρατικό απόρρητο χωρίς επαρκή νομική θεμελίωση.

Η ερώτηση προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Θέμα: Πλήρης αδιαφάνεια στα  ζητήματα φύλαξης και συνοδείας ευπαθών στόχων

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Την 14η Ιανουαρίου 2020 σας απηύθυνα ερώτηση με αντικείμενο τα κριτήρια βάσει των οποίων το Υπουργείο σας διαθέτει αστυνομικούς για τη "συνοδεία ασφαλείας προσώπων", ζητώντας επιπλέον και τα σχετικά στοιχεία· πλήρως ανωνυμοποιημένα, αλλά και γενικότερα κατά τρόπο που να μη διακυβεύει τη μυστικότητα που κατ' ανάγκην διέπει τη λειτουργία μιας τέτοιας υπηρεσίας.

Με το, από 30 Ιανουαρίου 2020, λακωνικότατο έγγραφο του Υφυπουργού κ. Ελευθ. Οικονόμου, το Υπουργείο σας αρνήθηκε καθ' ολοκληρία να απαντήσει στα ερωτήματά μου, επικαλούμενο κρατικό απόρρητο βάσει κάποιων διατάξεων. Επανήλθα στις 9 Μαρτίου 2020 με νέα ερώτηση, στην οποία αντέκρουα ένα προς ένα τα επιχειρήματα περί κρατικού απορρήτου. Η δεύτερη αρνητική απάντηση του κ. Υφυπουργού (2 Απριλίου 2020) δεν περιείχε καν ίχνος νομικής θεμελίωσης, περιοριζόμενη απλώς στην εν γένει ταύτιση της κρατικής με την εθνική ασφάλεια. Σύγχυση ανεπίτρεπτη για ένα σύγχρονο κράτος δικαίου.

Κύριε Υπουργέ, από τα ανωτέρω αβίαστα προκύπτει ότι στα ζητήματα φύλαξης και συνοδείας ευπαθών στόχων επικρατεί πλήρης αδιαφάνεια. Σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μας εξωθεί να συμπεράνουμε πως αποσκοπεί να συγκαλύψει ένα φαύλο σύστημα πελατειακών εξυπηρετήσεων.

  • Δεδομένου ότι η περίπτωση του γνωστού τηλεπαρουσιαστή που προσφάτως απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη είναι ενδεικτική των προβλημάτων που προκαλεί η αδιαφάνεια 
  • Δεδομένου ότι οι περί φύλαξης ευπαθών στόχων διατάξεις περιέχονται στα άρθρα 68, 69 και 70 του Π.Δ. 141/1991, ενώ οι περί συνοδείας ασφαλείας προσώπων στο άρθρο 156 του ιδίου Π.Δ., αμφότερες δε οι ομάδες διατάξεων έχουν επανειλημμένα τροποποιηθεί στο παρελθόν, ώστε το συνολικό θεσμικό πλαίσιο που διέπει τα οικεία ζητήματα να εμφανίζει κενά, τα οποία συμβάλλουν και αυτά με τη σειρά τους στην  αδιαφάνεια και την αυθαιρεσία της διοίκησης

Ερωτάται ο Υπουργός:

  • Τι είδους μέτρα σκέφτεται να λάβει ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως τα προαναφερθέντα, καθώς όταν έσπευσε ο ίδιος να αναιρέσει τη φύλαξη του γνωστού τηλεπαρουσιαστή δεν διευκρίνισε εάν γνώριζε πως και ποιοι την είχαν αποφασίσει;
  • Ποιες είναι οι ποσοστώσεις επί του συνόλου του προσωπικού που διατίθεται στην φύλαξη πολιτικών προσώπων και ιδιαίτερα σε βουλευτές και υπουργούς, νυν και πρώην, ανά κοινοβουλευτικό κόμμα καθώς και οι αντίστοιχες στατιστικές για το διατιθέμενο προσωπικό στις κατηγορίες:  δημοσιογράφοι, δικαστικοί, επιχειρηματίες, λοιποί ιδιώτες; 
  •  

Δεν υπάρχουν σχόλια: