Κυριακή 25 Απριλίου 2021

ΕΜΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΑ "ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ" ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ ανέθεσε ο Τσίπρας να την καθορίσει ο Γιάννης Λούλης. (τα συμπεράσματα δικά σας)

Του Λούκι Κ

Τα πάνω - κάτω έχει φέρει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ  η προσωπική απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει κομβικό ρόλο σε μια περασμένη "ακριβοπληρωμένη" μεταγραφή από τον συντηρητικό χώρο, και να του αναθέσει την χάραξη της πολιτικής- επικοινωνιακής τακτικής του κόμματος.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο επικεφαλής του κόμματος τη; αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι η τάση φθοράς της Ν.∆. θα συνεχιστεί και θα μεγεθυνθεί τους επόμενους μήνες, 

Οι επιτελείς της Κουμουνδούρου, πιστεύουν ότι τα αποτελέσματα που δημοσιεύουν οι δημοσκοπικές εταιρείες ως προς την διάθεση της πρόθεσης ψήφου του εκλογικού σώματος δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. 

Επίσης οι ίδιοι εκτιμούν ότι,

θα αποδειχθούν φρούδες οι ελπίδες της Ν.Δ  ότι τα οικονομικά μέτρα για την ανακούφιση της μικρομεσαίας τάξης, που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση στο τέλος του καλοκαιριού, χρησιμοποιώντας την προκαταβολή των 4 δισ. ευρώ, -από τα συνολικά 32 δισ  που προβλέπετε να πάρει- από κοινοτικούς πόρους, από το λεγόμενο Ταμείο Ανάκαμψης, θα παγιώσουν την πρωτοκαθεδρία του κυβερνητικού κόμματος.

Οι βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν θα είναι ντέρμπυ και νικητής θα αποδειχθεί το κόμμα που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη  της µικροµεσαίας τάξης., σύμφωνα με την θεώρηση των επιτελών του ΣΤΡΙΖΑ. Πρέπει, λοιπόν να έχει αλλάξει ριζικά την εικόνα του και ανώδυνα να συνδικάσει τους οπαδούς του "Πολακισμού" με τους ψηφοφόρους του "μεσαίου χώρου", κάτι καθόλου εύκολο.

Πάντα με τις ίδιες πηγές αυτή την στρατηγική ανέθεσε ο Τσίπρας να την καθορίσει ο Γιάννης Λούλης. Πρόκειται για το πρόσωπο που υπήρξε για χρόνια επικεφαλής  της επικοινωνιακής ομάδας της Ν.Δ. και στον οποίο πιστώνεται η διείσδυση της Ν.Δ στους ψηφοφόρους του πολιτικού Κέντρου.

Εχει μείνει πάντως στην ιστορία το αμίμητο που είχε πει σε συνέντευξη που είχε δώσει στον μακαρίτη δημοσιογράφο Δημήτρη Ρίζο το 2009 όταν η Ν.Δ έχασε τις εκλογές από το ΠΑΣΟΚ: "Μέχρι τώρα με πλήρωναν για να τους συμβουλεύω πώς θα κερδίσουν τις εκλογές. Τώρα θα με πληρώνουν για να τους αναλύω γιατί τις έχασαν". 

 Η έλευση πάντως του Γιάννη Λούλη στον ΣΥΡΙΖΑ και τα καθήκοντα που του ανατέθηκαν από τον Τσίπρα, έχει δημιουργήσει προβληματισμό στην θεωρούμενη "αριστερή" πτέρυγα του κόμματος και θεωρείτε ότι είναι μια κίνηση τακτικής του Τσίπρα να αποσοβήσει τριγμούς στο εσωτερικό του κόμματος που δημιούργησαν τα "ορφανά του Σημίτη"


http://tsak-giorgis.blogspot.com/2021/04/blog-post_158.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: