Τρίτη 20 Απριλίου 2021

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ-Στις 6 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Στις 6 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά – Απαντάμε στην αντεργατική επίθεση

Δίνουμε το αγωνιστικό μας παρών στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.00 πμ στο Σύνταγμα

Φέτος, 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο και 101 χρόνια μετά την καθιέρωση με νόμο του 8ωρου στην Ελλάδα, μια κατάκτηση που για να κατοχυρωθεί χρειάστηκαν ποτάμια αίματος και σκληροί αγώνες της τάξης μας, οι εργαζόμενοι θα δώσουμε την δική μας απάντηση στην αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης, που ετοιμάζεται να την καταργήσει.

Θα απαντήσουμε αγωνιστικά στις εξαγγελίες της για την επιβολή της 10ωρης εργασίας,

την κατάργηση της αμοιβής των υπερωριών, για τη διεύρυνση της ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις και την «διευθέτηση του χρόνου εργασίας», τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, την σύνδεση του μισθού με την «απόδοση» στο δημόσιο, την προώθηση της εργοδοτικής και κρατικής παρέμβασης στη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων, για το χτύπημα βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Οι σχεδιασμένες αυτές ρυθμίσεις αφορούν και επιδρούν σε όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τινάζοντας απ’ τη μια στον αέρα την ζωή χιλιάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους και από την άλλη στηρίζοντας τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρήσεων, φορτώνοντας και νέα βάρη στις πλάτες του λαού.

Είναι μέτρα με το βλέμμα στο «μέλλον», για να μπορούν να τσαλαπατούν κάθε δικαίωμα που έχει απομείνει, για να μπορούν να χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους σήμερα, τα παιδιά μας αύριο, σαν σύγχρονους σκλάβους.

Αποτελεί πρόκληση η κυβερνητική προπαγάνδα για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων ότι όλα θα γίνονται «μόνο αν τα θέλει ο εργαζόμενος», αφού όλοι γνωρίζουν ότι στους χώρους δουλειάς δεν κυριαρχεί η «ελεύθερη βούληση» του εργαζόμενου, αλλά η εντολή της εργοδοσίας. Θέλουν να μετατρέψουν όλη την Ελλάδα σε μια μεγάλη ειδική οικονομική ζώνη, που οι μεγαλοεπιχειρηματίες θα είναι πλήρως ελεύθεροι να απασχολούν όποτε και όσο θέλουν τους εργαζόμενους, να τους πληρώνουν με μισθούς που θα ξεκινούν από 200 ευρώ, να τους έχουν στη διάθεσή τους μέρες τη βδομάδα, προκειμένου να μπορούν να «ξεκοκαλίσουν» ανενόχλητοι τα δις του λεγόμενου «Ταμείου Ανάκαμψης».

Φέτος, εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, με χιλιάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες ασθενείς, με δεκάδες ασθενείς να νοσηλεύονται καθημερινά διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ οι εργαζόμενοι θα δώσουμε την δική μας απάντηση στην κυβέρνηση για την εγκληματική της διαχείριση.

Θα απαιτήσουμε αγωνιστικά να σταματήσει να αφήνει το σύστημα υγείας αθωράκιστο, με ελάχιστες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να μετατρέπει την «επίταξη» του ιδιωτικού τομέα της Υγείας σε ακριβοπληρωμένη αγορά υπηρεσιών, και τα δημόσια νοσοκομεία σε νοσοκομεία μιας νόσου όπου χιλιάδες χειρουργεία, κρίσιμες θεραπείες και διαγνωστικές εξετάσεις για σοβαρές ασθένειες ακυρώνονται αυξάνοντας έτσι τους θανάτους σε ομάδες του πληθυσμού που εκδηλώνουν ή αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες.

Φέτος, οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια στις 6 Μάη, με τον γιορτασμό της Πρωτομαγιάς θα διατρανώσουμε απεργιακά την απαίτησή μας να σταματήσουν η τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και η εντατικοποίησηοι ιδιωτικοποιήσεις και η λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, η αυθαιρεσία και ο αυταρχισμός των Περιφερειακών Αρχών, με τις κυβερνητικές «ευλογίες».

Ο γιορτασμός της Πρωτομαγιάς είναι υπόθεση των εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Στις 6 Μάη απεργούμε κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να μετατρέψουν την Πρωτομαγιά σε «αργία» την Τρίτη μέρα του Πάσχα, ώστε να υπονομευθεί η αγωνιστική ταξική απάντηση στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της απλήρωτης 10ωρης δουλειάς και να χάσει το ουσιαστικό ιστορικό της περιεχόμενο.

Δίνουμε μαζικά το αγωνιστικό μας παρών στην Πανελλαδική, Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία, που προκηρύχθηκε από την ΑΔΕΔΥ για τις 6 Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στις 10.00 πμ.

Με την μαζική απεργιακή μας απάντηση, δυναμώνουμε την αγωνιστική μας διεκδίκηση για:

• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Περιφερειών. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, τις εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων και τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς.

• Σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής με δικαιώματα. Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς και μείωση του εργάσιμου χρόνου.

• Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου & 14ου μισθού. Ένταξη και νέων ειδικοτήτων στα Βαρέα και ανθυγιεινά.

• Χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων και αποζημιώσεων στους εργαζόμενους στους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

• Μέτρα προστασίας της Υγείας των εργαζομένων κι όλου του λαού. Άμεση ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας, πρόνοιας.

• Κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών, κόντρα στην κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού. Το κράτος και η εργοδοσία δεν έχουν καμιά δουλειά να παρεμβαίνουν στα συνδικάτα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟΥ ΜΑΗ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ-Στις 6 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ-Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά

Αθήνα 18 -4-2021

Αρ. Πρωτ.: 63

Προς

                             Όλα τα μέλη του Συλλόγου

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 με παρόντα 20 μέλη και συγκεκριμένα: Βέτα Πανουτσάκου, Άλκη Ζαβερδινό, Κυριάκο Κοντούδη, Καζάκο Βαγγέλη, Κοκοβιάδου Σωτηρία, Αγάκου Βάντα, Γιάννη Ανδρεαδέλλη, Παγανέλη Αριάδνη, Παναγιώτη Ντόντο, Σωτήρη Δοξακίδη, Κορκίδου Σωτηρία, Σαραντοπούλου Κάκια, Σπιθάκη Ρένα, Κυριακόπουλο Γιώργο, Πνακά Χάρη, Φωτεινό Σταύρο, Στασινοπούλου Ιωάννα, Κοκμοτό Ευθύμιο, Ιωακειμίδου Νικολέτα και Μπουκουβάλα Αχιλλέα, αφού συζήτησε για όλες τις εξελίξεις, και τα θέματα που περιέχονταν στην ημερήσια διάταξη έλαβε μεταξύ άλλων, τις παρακάτω αποφάσεις:

1. Οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Στις 6 Μάη απεργούμε κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των στηριγμάτων της σε ΓΣΕΕ κ.α. να μετατρέψουν την Πρωτομαγιά σε «αργία» την Τρίτη μέρα του Πάσχα, ώστε να υπονομευθεί η αγωνιστική ταξική απάντηση στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της απλήρωτης 10ωρης δουλειάς. Απεργούμε με όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που τιμούν τους αγώνες της τάξης τους και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να καταφέρουν να σταθούν όρθιοι απέναντι στην αντεργατική λαίλαπα, τον αυταρχισμό και την καταστολή.

Δίνουμε το αγωνιστικό μας παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.00 πμ στο Σύνταγμα.

Καταθέτουμε στεφάνι το Μ. Σάββατο 1η Μάη 2021, στις 11π.μ., στο σκοπευτήριο της Καισαριανής τιμώντας τους νεκρούς της τάξης μας, τους νεκρούς του Σικάγου, της πρώτης πρωτομαγιάς το 1924, του Μάη του 36, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής.

Θα πραγματοποιήσουμε εκδήλωση για την Πρωτομαγιά σε μέρα, που θα προσδιοριστεί στη συνέχεια.

2. Καταγγέλλει τις νέες αναθέσεις ημετέρων σε θέσεις ευθύνης και τις αυθαίρετες τιμωρητικές μετακινήσεις, που προχώρησε η Περιφερειακή Αρχή αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά τον αυταρχισμό της και την προσπάθειά της να στείλει «σήμα» στους εργαζόμενους ότι εγώ κάνω ότι θέλω και δεν υπολογίζω τίποτα…

Στη κατεύθυνση αυτή θα στηρίξει με κάθε τρόπο τους συναδέλφους που ήρθαν αντιμέτωποι με την αυθαιρεσία και θα αξιοποιήσει κάθε μέσο και κινηματική μορφή για να καταγγείλει πλατιά στο λαό και τους αρμοδίους τις τιμωρητικές, αντιδημοκρατικές επιλογές και τον αυταρχισμό της Περιφερειακής Αρχής.

3. Να προχωρήσει τις διαδικασίες για την απαίτηση χορήγησης των ΜΑΠ και άλλων μέσων προστασίας και αποτίμησης σε χρήμα όσων δεν χορηγήθηκαν, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο πλέγμα λήψης των μέτρων υγείας και ασφάλειας.

4. Να καταδικαστούν για άλλη μια φορά οι σκοπιμότητες των αποφάσεων της Περιφερειακής Αρχής, που αντιμετωπίζει τη λειτουργία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και τις αποφάσεις του στην κατεύθυνση της ανισοτιμίας και των διακρίσεων, που ακυρώνει θετικές γνωμοδοτήσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, που βάζει εμπόδια στην μεταπτυχιακή εκπαίδευση εργαζομένων και στη μετακίνησή τους σε υπηρεσία, που επιθυμούν.

5. Συνέχιση των παρεμβάσεων απέναντι στην πολιτική και τις επιλογές κυβέρνησης και Περιφερειακής Αρχής, που αξιοποιώντας την πανδημία παίρνουν συνεχώς αντεργατικά μέτρα, τσαλαπατώντας τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων και των συλλογικών τους οργάνων για την προστασία της υγείας τους. Κάλεσμα συμμετοχής των εργαζομένων στην Περιφέρεια, σε σχετικές κινητοποιήσεις σωματείων και φορέων.

6. Να καταδικάσει την πολιτική επιλογή της Περιφερειακής Αρχής, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να αναγάγει σε επίσημο συνομιλητή της το εργοδοτικό ψηφοδέλτιο (ΔΑΚΕ και μερικοί συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ) που φτιάχτηκε με τις «ευλογίες» της και το αποκαλεί «σύνδεσμο Αναγέννηση-Δημοκρατική Συνεργασία Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής», όπως φαίνεται στην υπ’ αρθμ. 17 κατά πλειοψηφία απόφαση της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού στην οποία παρουσιάζονται σκόπιμα ως εκπρόσωποι των εργαζομένων να ζητούν την πραγματοποίηση θεατρικής παράστασης για τα παιδιά των εργαζομένων!!!

7. Κατάθεση αιτήματος για δωρεάν επικύρωση τίτλων σπουδών αγγλικής γλώσσας κλπ των συναδέλφων.

8. Εγκρίθηκαν απολογιστικά τα οικονομικά της περιόδου από 23-3-2021 έως 15-4-2021, καθώς και η έκφραση αλληλεγγύης στην οικογένεια συναδέλφου που «έφυγε» από κοντά μας.

Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.-

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ 16-4-2021

ΟΣΥΑΠΕ

Αθήνα 18/ 4 /2021

Αριθμ. Πρωτ.: 80

Προς

                    Συλλόγους-μέλη μας

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο με παρόντα και τα 13 και συγκεκριμένα: Βέτα Πανουτσάκου, Ανδρεαδέλλη Γιάννη, Σταμκοπούλου Νατάσα, Ζαβερδινό Άλκη, Παγωνίδη Δημήτρη, Βαζούρα Δημήτρη, Ευστρατίου Χαράλαμπο, Λυριστή Μιχάλη, Κυριακόπουλο Γιώργο, Ασημακόπουλο Ανδρέα, Καραθανάση Δημήτρη, Τζάκο Αντώνη και Έφη Παπαλεξίου.

Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι εξελίξεις, με τις ιδιαίτερες δυσκολίες της πανδημίας, τις οποίες αξιοποιεί η κυβέρνηση για να επιταχύνει τους αντεργατικούς της σχεδιασμούς και να φορτώσει και νέα βάρη στις πλάτες του λαού.

Με την απόφαση ότι θα κάνουμε ότι περνάει απ’ το χέρι μας για να μην σκύψουν οι εργαζόμενοι το κεφάλι και να μην μειώσουν τις απαιτήσεις και τις διεκδικήσεις τους, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα παρακάτω ζητήματα για τα οποία λήφθηκαν οι σχετικές αποφάσεις:

1. Οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Στις 6 Μάη απεργούμε κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των στηριγμάτων της σε ΓΣΕΕ κ.α. να μετατρέψουν την Πρωτομαγιά σε «αργία» την Τρίτη μέρα του Πάσχα, ώστε να υπονομευθεί η αγωνιστική ταξική απάντηση στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της απλήρωτης 10ωρης δουλειάς. Απεργούμε με όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που τιμούν τους αγώνες της τάξης τους και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να καταφέρουν να σταθούν όρθιοι απέναντι στην αντεργατική λαίλαπα, τον αυταρχισμό και την καταστολή.

2. Να αναδειχτούν στους εργαζόμενους και να καταγγελθούν οι κυβερνητικές προσπάθειες εισόδου «ιδιωτών» στις αρμοδιότητες των υπηρεσιών των Περιφερειών, μέσα από το πλήθος των νομοσχεδίων, που κατατίθενται όπως για τον κατευθυνόμενο, ψευδεπίγραφο «εσωτερικό έλεγχο», την «κρατική αρωγή» κλπ.

3. Καταδικάζει κάθε ενέργεια εκχώρησης και ιδιωτικοποίησης αρμοδιοτήτων, όπως και την συγκρότηση Αναπτυξιακών Οργανισμών από Περιφερειακές Αρχές και άλλους ΟΤΑ κλπ, που προωθούνται με όλους τους τρόπους ακόμα πιο ευέλικτα με τις νέες κυβερνητικές ρυθμίσεις μέσα από το νόμο για τον «εσωτερικό έλεγχο», όπου εκτός των άλλων παρουσιάζεται η προσπάθεια των Δημοτικών & Περιφερειακών Αρχών να «υφαρπάζουν» την υπογραφή των συναδέλφων ΙΔΟΧ μηχανικών ως «δικαίωμα»!!!

4. Καταγγέλλει τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, που σε τοποθέτησή του στη Βουλή δήλωσε ότι «μόνο το 20% των Δημοσίων Υπαλλήλων σηκώνει το βάρος της λειτουργίας του Δημόσιου Τομέα και υπάρχει μία νοοτροπία που οδηγεί και τον καλό στην περιθωριοποίηση και την αδιαφορία…»!!!

5. Να απαιτηθεί να σταματήσει η προσμέτρηση της κανονικής άδειας στις άδειες «ειδικού σκοπού» που λαμβάνουν οι συνάδελφοι, λόγω των περιοριστικών μέτρων και της πανδημίας της covid-19.

6. Να δοθούν οδηγίες (νομική γνωμοδότηση κλπ) στους πρωτοβάθμιους Συλλόγους για την απαίτηση χορήγησης των ΜΑΠ και άλλων μέσων προστασίας και αποτίμησης σε χρήμα όσων δεν χορηγήθηκαν.

7. Καταδικάζει τα φαινόμενα διαφθοράς που παρουσιάστηκαν στην Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Πιερίας και απαιτεί από τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν και να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση αυτή, καθώς και σε κάθε άλλη καταγγελία. Ταυτόχρονα απαιτεί για άλλη μια φορά από τις Περιφερειακές Αρχές και την κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, που διατηρούν ένα διάτρητο νομικό πλαίσιο, που δημιουργεί το έδαφος για κάθε είδους παράτυπες ή ακόμα και έκνομες ενέργειες και να προχωρήσουν σε μέτρα, που θα διασφαλίζουν την οδική ασφάλεια και θα εξασφαλίζουν με διαφάνεια την ορθή εκτέλεση του συνόλου των αρμοδιοτήτων των Δ/νσεων Μεταφορών, που θα ξεχωρίζουν «την ήρα από το στάρι».

8. Να παρέμβει ενάντια στην απαράδεκτη στάση του προϊσταμένου της ΔΑΟΚ της Π.Ε. Έβρου, που με τις «πλάτες» της Περιφερειακής Αρχής εγκαλεί τους εργαζόμενους της υπηρεσίας για την άρνησή τους να κινούνται με τα ιδιωτικά τους ΙΧ αυτοκίνητα για εκτέλεση υπηρεσίας!!!

9. Να συνεχίσει την απαίτηση για την πλήρη νομική κάλυψη των υπαλλήλων, μετά την απόρριψη από τον υπουργό Εσωτερικών της σχετικής τροπολογίας που κάλυπτε τις ανάγκες μας και κατατέθηκε στη Βουλή.

10. Ενώνουμε τη φωνή μας και στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων με το πρόγραμμα της «κοινωφελούς εργασίας» για παράταση των συμβάσεών τους τουλάχιστον έως τέλος του 2021, για να σταματήσουν να τους αντιμετωπίζουν ως «τρίτης κατηγορίας» εργαζόμενους σε μισθό και δικαιώματα, για να σταματήσει το καθεστώς των ελαστικών σχέσεων εργασίας και για να καλυφθούν όλα τα κενών με μόνιμο προσωπικό.

Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.-

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΟΣΥΑΠΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ 15-4-2021

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ 17-4-2021

ΦΕΚ ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ 17-4

Δεν υπάρχουν σχόλια: