Κυριακή 11 Απριλίου 2021

ΞΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK; ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΑΣ

Η ασφάλεια του λογαριασμού μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι σημαντικό ζήτημα.

Έτσι, οι εταιρείες για την προστασία των χρηστών, έχουν προχωρήσει σε περαιτέρω δικλίδες ασφαλείας, προκειμένου εκείνοι να προστατεύσουν το προφίλ τους, ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος έχει υποκλέψει ή γνωρίζει τον κωδικό του λογαριασμού τους.

Ένα από τα «όπλα» που έχουν στα χέρια τους οι χρήστες είναι ο Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων.

Πρόκειται για μία υπηρεσία μέσω της οποίας μπορείτε να αποκλείσετε κάποιον να μπει στο προφίλ σας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όπως το Facebook ακόμη κι αν έχει τον κωδικό σας.

Πώς λειτουργεί

Στην περίπτωση που κάποιος έχει τον κωδικό σας,

και επιχειρήσει να μπει από μία συσκευή που δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ εσείς, τότε θα του ζητηθεί ένα επιπλέον στοιχείο. Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων. Παράλληλα, την ώρα που ο άλλος θα επιχειρήσει να μπει στο προφίλ σας θα έρθει σε εσάς σχετική ειδοποίηση.

Ποια η διαδικασία

Για να βρείτε αυτή την επιλογή ασφαλείας, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις και Απόρρητο και μετά Έλεγχος Ταυτότητας δύο παραγόντων. Στη συνέχεια επιλέγετε με ποιον τρόπο θέλετε να επιβεβαιώνετε ότι είστε ο χρήστης του συγκεκριμένου προφίλ και πως δεν πρόκειται για παραβίαση δεδομένων. Η καλύτερη επιλογή είναι το SMS.

Η υπηρεσία θα σας στέλνει στο κινητό ένα SMS με έναν διαφορετικό κάθε φορά κωδικό, τον οποίο στη συνέχεια θα πρέπει να τον πληκτρολογήσετε εκεί που σας ζητάει, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι είστε εσείς ο χρήστης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: