Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

“Η ΙΤΕΑ ΕΠΑΙΖΕ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΕΝΑΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Γ. ΛΥΤΡΑ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ

Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Ιτέας Ιτέα, 14/10/2021

Προς: Δήμαρχο Δελφών, 

    κο Παναγιώτη Ταγκαλή

    Αντιδήμαρχο ΔΕ Ιτέας, 

    κο Γεώργιο Τσατσαρώνη

    Δημοτικό Σύμβουλο ΔΕ Ιτέας, 

   κο Ανδρέα Παναγιωτόπουλο

Αγαπητοί κύριοι, 

Μετά την απάντησή σας την 04/10/2021 στην επιστολή του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας την 29/09/2021 και την στάση σας απέναντί μου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 12/10/2021, οφείλω, ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ιτέας, προπονητής της Ακαδημίας ποδοσφαίρου Ιτέας και απλός πολίτης να σας επισημάνω τα εξής:

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, μαζί με μια ομάδα συμπολιτών μου απαρτίσαμε ένα τοπικό συμβούλιο με όραμα για την πόλη της Ιτέας. Πιστέψαμε όντως ότι κάτι μπορεί να αλλάξει και ήμαστε πεπεισμένοι πως θα άλλαζε με ομαδικότητα και συνεργασία. Αντ’ αυτού, από την πρώτη στιγμή που αναλάβατε τα καθήκοντά σας, ξεκινήσαμε να διαπιστώνουμε ακριβώς το αντίθετο. 

Ξεκινώντας από το κλείσιμο του κολυμβητηρίου τον Οκτώβριο του 2019 και τον τότε αγώνα του Ναυτικού Ομίλου Ιτέας να παραμείνει ανοικτό,

προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους δημότες μας  στο έκτακτο τοπικό συμβούλιο με θέμα το κλείσιμο της εγκατάστασης . Τότε , με μεγάλη ευκολία θυμόμαστε ότι ανακοινώσατε ότι μπαίνει λουκέτο στο κολυμβητήριο . Οι προσπάθειες που έγιναν από όλους εμάς ώστε να ξανανοίξει η αθλητική εγκατάσταση τελικά  απέδωσαν και το κολυμβητήριο λειτούργησε και πάλι αμέσως μόλις έγινε η αλλαγή όπως θυμόμαστε  όλοι στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιστορικού Συλλόγου.

Παρόλα αυτά, συνεχίσαμε γεμάτοι αισιοδοξία, να σχεδιάζουμε το πρώτο έτος της αυτοδιοικητικής  μας πορείας, αν και η Κοινότητα της Ιτέας προφανώς έπαιζε και παίζει έναν διακοσμητικό ρόλο για εσάς. Προτείναμε  τεχνικό πρόγραμμα για το έτος 2020, για το έτος 2021 και αγανακτισμένοι πια, προτείναμε ακόμη ένα τεχνικό πρόγραμμα για το 2022 . Κάθε χρόνο αναγκαζόμαστε να προσθέτουμε στο νέο τεχνικό πρόγραμμα και ολόκληρο του προηγούμενου έτους αφού τίποτα από ότι προτείνουμε δεν υλοποιείται .Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν 35 ακόμη Κοινότητες όπως αναφέρετε χαρακτηριστικά αλλά , τι να υποθέσουμε όταν από 3 τεχνικά προγράμματα δεν έχει δρομολογηθεί κανένα απολύτως έργο ;Δηλαδή θεωρείτε ότι το να γίνει κόμβος στο Μαιάμι  είναι κάτι  ακατόρθωτο και δυσβάσταχτο οικονομικά ;  Η αναβάθμιση και πιστοποίηση της μοναδικής παιδικής χαράς της Ιτέας,  είναι κάτι ουτοπικό  ; 

 Πήραμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε μία Τουριστική Επιτροπή για την πόλη της Ιτέας, η οποία συνεργάζεται με όλους τους τοπικούς συλλόγους και προσπαθεί, με πενιχρά μέσα, να οργανώσει εκδηλώσεις πολιτιστικές και αθλητικές με άμεσο στόχο την τουριστική προβολή της πόλης μας. Δυσαρέσκεια εισπράξαμε και από αυτή μας τη δράση, αγαπητοί κύριοι, για όλες μας τις εκδηλώσεις, με αποκορύφωμα την εκδήλωση για την  Ναυμαχία της Αγκάλης. Τη στιγμή που κάθε τόπος του Δήμου Δελφών έχει στηριχτεί οικονομικά στα πλαίσια των δράσεων του 2021 , για την πόλη της Ιτέας, στη σημαντικότερη και πλέον ιστορική εκδήλωση, ο Δήμος Δελφών απουσίαζε . Αλλά φυσικά παράληψή μας ,στην συγκεκριμένη εκδήλωση ήσασταν αναγκασμένοι   να μην συμμετάσχετε αφού  δεν σας ανέφερε  το ΦΕΚ …..

Συνεχίζοντας, διαπιστώνουμε για πρώτη φορά μετά από χρόνια πως ένας από τους σημαντικότερους συλλόγους της Ιτέας, ο Γυμναστικός Σύλλογος Ιτέας, ακυρώνεται ως προς τη διεξαγωγή αγώνων στην έδρα του. Πώς τόσα χρόνια, κύριοι, δεν υπήρχε πρόβλημα και υπάρχει τώρα; Πώς, ενώ το νομοθετικό πλαίσιο παραμένει το ίδιο, ξαφνικά  μπαίνει λουκέτο στο κλειστό γήπεδο για αγώνες; Τόσο απλά και αβίαστα  πάλι μια αθλητική εγκατάσταση της Ιτέας   κλείνει  .

Οι πολίτες της Ιτέας σας ψήφισαν για να ακολουθήσουν 4 χρόνια ανάπτυξης μετά από ‘’ 5 χρόνια άπνοιας’’ όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε στην  επιστολή σας. Οι προεκλογικές σας υποσχέσεις ανέβασαν πολύ τον πήχη και αποτελεί  δικαιολογία η σύγκριση σας με την προηγούμενη δημοτική αρχή.  Επιπλέον, κύριε Τσατσαρώνη, είναι τουλάχιστον προσβλητικό για τους πολίτες της Ιτέας να επικαλείστε πως έχετε και άλλες 35 Κοινότητες να διαχειριστείτε , για εμάς κύριοι η Ιτέα είναι η δεύτερη πόλη  σε πληθυσμό με το μεγαλύτερο λιμάνι στο νομό Φωκίδας  και αυτό αρέσει δεν αρέσει σε ορισμένους,δεν αμφισβητείται .

Καταλήγω στην άκυρη και παράνομη εισήγηση του κου Τσατσαρώνη στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την οποία, προσπαθεί να θέσει στους Δημοτικούς Συμβούλους το δίλημμα του ποιος πρέπει να κάνει προπόνηση στο πλαστικό γήπεδο της Ιτέας, ενώ βάσει κανονισμού των αθλητικών εγκαταστάσεων , σε περίπτωση κλεισίματος μιας αθλητικής εγκατάστασης λόγω συντήρησης ,ο θεματικός αντιδήμαρχος αθλητισμού αποφασίζει ποια αθλητική εγκατάσταση θα φιλοξενήσει για εκείνο το χρονικό διάστημα τους ενδιαφερόμενους.

Η αλλαγή των ωρών χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων των συλλόγων δεν επιτρέπεται πάρα μόνο με τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας υπηρεσίας και εφόσον έχει κατατεθεί αίτηση συνοδευόμενη με ενιαίο πρόγραμμα συνυπογραμμένη από αυτούς και διατηρείται  ο αριθμός των ωρών για κάθε ομάδα .Παρόλα αυτά , δημιουργήθηκε, άνευ λόγου, ένας διχασμός μεταξύ των αθλητικών σωματείων και όπως ήταν φυσικό ,ακυρώθηκε θέμα του δημοτικού συμβουλίου ,κι αυτό σας εκθέτει προσωπικά.

Σας επιστρέφω τον χαρακτηρισμό περί πραξικοπήματος διότι  έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί ο τρόπος που θελήσατε να επιβάλλετε την αλλαγή στο πρόγραμμα των καθορισμένων ωρών προπονήσεων των σωματείων . Βρίσκομαι στο χώρο του αθλητισμού 30 χρόνια και ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την αγάπη μου για τον χώρο . Ούτε καν αυτοί οι λίγοι που για τους δικούς τους λόγους έχουν την τάση να με κατακρίνουν επαγγελματικά πολιτικά και προσωπικά. Δικαίωμά τους. 

Αγαπητοί κύριοι, τελικά μόνο με ομαδικότητα και συνεργασία δεν πορευτήκαμε στα πρώτα 2 χρόνια αυτοδιοίκησης. Αντιθέτως, συνειδητοποιήσαμε ότι η πόλη μας , η Ιτέα μας ,ανάμεσα στις 35 Κοινότητες που όπως είπατε ξεκάθαρα πως  έχετε να διαχειριστείτε, μάλλον βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις  .

     

Με τιμή εκ μέρους του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Ιτέας, 

Ιωάννης Λύτρας

Πρόεδρος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: