Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: ΑΝΗΘΙΚΗ Η ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ

Στην «καφκική» όπως λέει εμπειρία του Ανδρέα Γεωργίου στα δίχτυα της Ελληνικής Δικαιοσύνης, αναφέρεται στο νέο του άρθρο ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος.

«Αποκατέστησε την αξιοπιστία των Ελληνικών στοιχείων και συνεπώς τη συναλλακτική αξιοπιστία της Ελλάδας.

Την πραγματικότητα αυτή, της αποκατάστασης της αξιοπιστίας δηλαδή, τη γνώριζαν όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 μέχρι σήμερα. Οι κυβερνήσεις παρακολουθούσαν όμως αδιάφορες στη δεκαετία που διέρρευσε έναν ανηλεή αγώνα της Δικαιοσύνης να καταδικάσει τον κ. Γεωργίου με τις πιο παράδοξες κατηγορίες. Και τι μπορούσαν να κάνουν; θα ρωτήσετε, χωρίς να θιγεί η συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης; Με αυτό λοιπόν το σκεπτικό οι κυβερνήσεις μας, αριστερές και φιλελεύθερες το ίδιο, ανέχτηκαν και ανέχονται να συνεχίζεται η καφκική περιπέτεια του κ. Γεωργίου.

Γιατί όμως εκλήθη ο κ. Γεωργίου να αφήσει το καλοπληρωμένο πόστο του στην Αμερική και να έλθει στην Ελλάδα να συμμορφώσει τις Ελληνικές στατιστικές με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα;

Διότι όπως διαπίστωσε με ψήφισμα του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 13 Μαρτίου 2014,

προ της άφιξης του κ. Γεωργίου είχε προηγηθεί στατιστική λαθροχειρία στην Ελλάδα. Η λαθροχειρία, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν ήταν έργο “υπερφυσικών” δυνάμεων αλλά στελεχών της Υπηρεσίας που ενεργούσαν είτε με δική τους πρωτοβουλία είτε σε εκτέλεση εντολών.

Το παράδοξο κατά τη γνώμη μου, το ανήθικο, είναι ότι οι μετά το 2010 κυβερνήσεις παρακολουθούσαν αδιάφορες την καφκική περιπέτεια του κ. Γεωργίου, αλλά καμιά δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να αναζητήσει ευθύνες για τις στατιστικές λαθροχειρίες που εντόπισε πανηγυρικά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ρώτησα και μου ειπώθηκε κάπως βαριεστημένα ότι δεν πρέπει να σκαλίζουμε το παρελθόν.

Η απάντηση στο ερώτημα που έθεσα χαρακτηρίζει νομίζω την παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας. Δεν θέλει να επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις σε όσους μισθοδοτούνται από το κράτος. Ας το κάνει η Δικαιοσύνη, αλλά όχι η Διοίκηση. Είναι η σίγουρη μέθοδος για τον ευνουχισμό της Διοίκησης» τονίζει ακόμη ο Στέφανος Μάνος.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Στέφανου Μάνου στο liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: