Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

ΜΟΥΑΜΑΡ ΚΑΝΤΑΦΙ... ΜΙΑ ΚΛΟΠΗ, ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Ο Ομπάμα θέλει να με δολοφονήσει.
Ν' αφαιρέσει από την πατρίδα μας την ελευθερία,
τις δωρεάν κατοικίες μας, τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,
τη δωρεάν Παιδεία μας, την εξασφαλισμένη τροφή μας,
για να τα αντικαταστήσει όλα αυτά με μια κλοπή,
που ονομάζεται καπιταλισμός
»
Μουαμάρ Καντάφι

Στις 20 Οκτώβρη 2011 δολοφονήθηκε ο Μουαμάρ Καντάφι, ο ηγέτης της Επανάστασης που είχε μετατρέψει σε λίγα χρόνια τη Λιβύη, από μια...

φτωχή πρώην αποικία σε ένα από τα πιο πλούσια κι ασφαλή κράτη της Αφρικανικής ηπείρου.

Ισχυροποιημένος από μια αυτόχθονη σοσιαλιστική θεωρία, που ενοποιούσε τον Αραβικό και Ισλαμικό πολιτισμό με τις εμπειρίες του εργατικού κινήματος στη δύση τον εικοστό αιώνα, ο Καντάφι πέτυχε στο δύσκολο έργο να εξασφαλίσει κατοικία στα εκατομμύρια Λίβυων, δωρεάν εκπαίδευση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φαγητό, εργασία, ασφάλεια... μια σταθερή ζωή και ένα φωτεινό μέλλον.
Η δημιουργία ενός από τα λίγα πραγματικά παραδείγματα προοδευτικής προσέγγισης μιας άμεσης δημοκρατίας, που εμπλέκει τις μάζες της Λιβύης στη λήψη αποφάσεων με τρόπο αδιανόητο για εμάς τους δυτικούς, θύματα ενός συστήματος όπου η εξουσία είναι σφιχτά στο χέρι μιας μειονότητας πλουτοκρατίας, μιας ελίτ του υπερεθνικού κεφαλαίου με τις όποιες παραλλαγές κυβερνητικών σχημάτων με "αριστερό" ή δεξιό πρόσημο.
Όλοι ξέχασαν -κυρίως η "ιμπεριαλιστική Νατοϊκή αριστερά"- την ακούραστη διεθνιστική στράτευση του Καντάφι, την χωρίς όρια και δεσμεύσεις προσφορά βοήθειας και προστασίας στους Επαναστάτες κι Επαναστατικά Εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα σ΄ όλο τον κόσμο... από την Ιρλανδία ως την Παλαιστίνη, τη Βενεζουέλα του Τσάβες ως την Κούβα του Φιδέλ και του Τσε.
Ο Καντάφι δολοφονήθηκε μετά από μια ιμπεριαλιστική επιθετικότητα που εκτυλίχθηκε στη συνενοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 4ου Ράιχ, η οποία προπαγανδίζεται ως «εγγύηση ειρήνης», αλλά τίποτα περισσότερο από ένα εργαλείο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, του υπερεθνικού κεφαλαίου.
Ακόμη και σήμερα η προσωπικότητα, τα έργα κι η σκέψη του Μουαμάρ Καντάφι, εμπνέουν χιλιάδες και χιλιάδες Λίβυους ώστε η πατρίδα τους, που βρίσκεται σε μια διαρκή πολεμική αναστάτωση εμφυλίου πολέμου, με τη μεταφορά από την Τουρκία των φονιάδων του λεγόμενου "ελεύθερου συριακού στρατού" και τις δήθεν "ισλαμιστικές" συμμορίες μισθοφόρων της "πολιτισμένης" Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ, να μπορέσει την ανεξαρτησία της.
 
Οφείλουμε μια ειδική μνεία στο εγχώριο κομπραδόρικο πολιτικό σύστημα, με την επισήμανση κι ανάδειξη της δράσης από την ελληνόφωνη Νατοϊκή αριστερά:
 
Τα πρώτα επίσημα διαπιστευτήρια υποταγής της Νατοϊκής "αριστεράς" προς προς τις ΗΠΑ δόθηκαν από ένα "υπέρμαχο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας" μέχρι σήμερα. Τότε ήταν απλώς ο σκιώδης υπουργός των Εξωτερικών του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ... Ας δούμε λοιπόν:

Κώστας Ήσυχος, 
που μετά από χρόνια διατέλεσε και αναπληρωτής -όχι υφυπουργός, αλλά αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, δηλαδή με αρμοδιότητες απευθείας από τον πρωθυπουργό Τσίπρα κι όχι από τον Πάνο Καμμένο-, σήμερα στέλεχος της "αριστερής" ΛαΕ και της ανασύνταξης της "αριστεράς" του Χατζηστεφάνου [«Ευθύνες σε ιατρικούς & δικηγορικούς συλλόγους, που δεν έχουν αφαιρέσει άδεια άσκησης επαγγέλματος σε μέλη τους... με συνωμοσιολογικές θεωρίες!»], για το πως, από ποιους και γιατί εκπορευόταν η ταύτιση και μάλιστα υπερθεμάτιση της ιμπεριαλιστικής πολιτικής στις διεθνείς σχέσεις.
Αλήθεια... θα πει κάποτε ο κ. Ήσυχος -υποτίθεται γνώστης των σχέσεων αλληλεγγύης του Τσάβες με τον Καντάφι-, ποιες βαθυστόχαστες αναλύσεις και στοιχεία τον "ώθησαν", ώστε στις 24 Φλεβάρη 2011 να δηλώσει, με  διανθισμένη "αντιιμπεριαλιστική" μάσκα: "Το λουτρό αίματος συνεχίζεται στη Λιβύη από το δικτατορικό καθεστώς Καντάφι, το ΝΑΤΟ και οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις καραδοκούν"!
 
Πως αποκαλύπτεται η "αριστερή" προβιά της Νατοϊκής αριστεράς κι η εξαπάτηση των απλών αγωνιστών της αριστεράς;
Με τον πιο απλό τρόπο, χωρίς περισπούδαστες αναλύσεις και λογύδρια, αλλά  την απλή "λογική"!
 
Κ. Ήσυχος: «Το λουτρό αίματος συνεχίζεται στη Λιβύη από το δικτατορικό καθεστώς Καντάφι...»
 
«Αυτοί που καταδίκασαν αμέσως τη Λιβύη δεν έχουν ηθική να καταδικάσουν κανέναν!
Θα τον θυμόμαστε πάντα ως μεγάλο Αγωνιστή, Επαναστάτη και Μάρτυρα
!
»
Ούγκο Τσάβες

«Η ιστορία θα είναι με τους λαούς που αγωνίζονται για δίκαιους σκοπούς, ποτέ με αυτούς που παροτρύνουν τις ξένες αυτοκρατορικές δυνάμεις να έρθουν και να επιτεθούν στη χώρα τους.
Η μοίρα που περιμένει τους εγκληματίες του CNT* είναι γραμμένη με ανεξίτηλο μελάνι, όπως έχει μείνει γραμμένη, ιστορία του μαρτυρίου ενός λαού, των πόλεων και της οικογένειάς του. Εμπρός με το ιερό καθήκον να παλέψουμε μέχρι τη νίκη ή το θάνατο.
Με το αιώνιο παράδειγμα του συνταγματάρχη Καντάφι, θαρραλέου Ηγέτη του Λιβυκού Λαού και Ηγέτη της Λαϊκής Σοσιαλιστικής Λιβυκής Τζαμαχιρίας»
Φιδέλ Κάστρο

* National Transitional Council... σύμμαχοι της Ελλάδας, της Ευρώπης, του ΝΑΤΟ, υπέγραψαν τη Συμφωνία ΑΟΖ Λιβύης-Τουρκίας -αυτή που το υποκριτικό πολιτικό σύστημα κι η δημοσιογραφική πορνεία αποκαλούν "ψευτοΑΟΖ"... της επίσης συμμάχου μας Τουρκίας.
«Να λες την αλήθεια,
να καταλήγεις μαζί στην αλήθεια,
είναι πράξη επαναστατική»
Αντόνιο Γκράμσι, "L'Ordine Nuovo", 21 Ιούνη 1919
Τι δεν καταλαβαίνουμε;
 
«Και τώρα θέλω να δω
πως ακριβώς θα
 ξεφύγετε, ηλίθιοι (μαλάκες)»
Μουαμάρ Καντάφι
Αυτά ήταν από τα τελευταία λόγια του δολοφονημένου από την "πολιτισμένη" δύση Μ. Καντάφι

«H Τυνησία δεν έχει πετρέλαιο;
Λάθος, το πετρέλαιο της Λιβύης είναι κληρονομιά του Τυνήσιου,
του Μαροκινού, του Σουδανού, του Υεμενίτη κι όλων των... Αράβων»
Μουαμάρ Καντάφι

«Αφήστε τους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου να γνωρίζουν ότι θα μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε και να ανταλλάξουμε την υπόθεσή μας για προσωπική ασφάλεια και ειρηνική ζωή.
Έχουμε λάβει πολλές προσφορές προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά επιλέξαμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, ως έμβλημα καθήκοντος και τιμής.
Ακόμα κι αν δεν κερδίσουμε αμέσως, θα δώσουμε στις επόμενες γενιές ένα μάθημα να γνωρίζουν ότι η επιλογή προστασίας του έθνους είναι τιμή, ενώ η πώληση της πατρίδας είναι η μεγαλύτερη προδοσία που μπορεί να γνωρίσει η ιστορία -παρότι άλλοι διαβεβαιώνουν το αντίθετο.»
Από τις τελευταίες δηλώσεις του Μουαμάρ Καντάφι
 


Σχετικά με τη Λιβύη, μια επιλογή από τα πολλά ενημερωτικά κείμενα που φιλοξένησε το "PRESS-GR":

 
Για να βρεις το μέλλον σου...
πρέπει να καταλάβεις το παρελθόν σου!

«Όλβιος όστις ιστορίης έσχεν... μάθησιν»
Ευριπίδης, 480 - 406 π.Χ.
(Τυχερός αυτός που διδάχτηκε ιστορία)
[Βλέπε, σε: Η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λιβύη... είναι τεράστια επιτυχία όλων των πολιτικών κομμάτων!]
 
 
Δυστυχώς πολύ λίγοι γνωρίζουν την ύπαρξη μιας «Διαθήκης» που ο Καντάφι έγραψε στην αρχή της επίθεσης του ΝΑΤΟ στη Λιβύη (5 Απρίλη 2011). Η επίσημη ιστοριογραφία κάνει τα πάντα για να κρύβει κι αποσιωπά την ιστορική αλήθεια. Κανένας δημοσιογράφος, καμία εφημερίδα και κανένα ΜΜΕ δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει τη «Διαθήκη» του Λίβυου ηγέτη...
Τρίπολη 5 Απρίλη 2011, Διαθήκη του Μουαμάρ Αλ Καντάφι

[Βλέπε, σε: 5 Aπρίλη 2011... τα πρώτα επίσημα διαπιστευτήρια της Νατοϊκής "αριστεράς" για ν' αναλάβει κυβερνητικό ρόλο]


 Με τις ευχές της Ευρώπης & της Ελλάδας... δύο τουρκικές στρατιωτικές βάσεις στη Λιβύη της Ε.Ε.!


 Με 2.000 δολάρια το μήνα θα εγκατασταθούν στη Λιβύη οι «εξεγερμένοι» της Συρίας, που υποστηρίζονται από την Τουρκία, Ελλάδα, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ


«Ποιος είναι ο σκοπός των Ηνωμένων Εθνών όταν 5 κράτη
έχουν το δικαίωμα στη ζωή και το θάνατο;
Ποιος είναι ο σκοπός των ομιλιών μας μία φορά το χρόνο
στα Ηνωμένα Έθνη, όταν στη διπλανή αίθουσα υπάρχουν 5 κράτη
που αποφασίζουν για εσάς που κάθεστε εδώ. 
Εσείς, τα 191 κράτη είστε απλά η διακόσμηση αυτού του δωματίου» 
Μουαμάρ Καντάφι
 
"H Τυνησία δεν έχει πετρέλαιο;
Λάθος, το πετρέλαιο της Λιβύης είναι κληρονομιά του Τυνήσιου,
του Μαροκινού, του Σουδανού, του Υεμενίτη κι όλων των... Αράβων"
Μουαμάρ Καντάφι

Δεν υπάρχουν σχόλια: