Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: «ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ»

Την έντονη αντίδραση του ΚΙΝΑΛ προκάλεσαν οι κυβερνητικές διαρροές σύμφωνα με τις οποίες η ανακοίνωση του κόμματος για τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας έμοιαζε μ’ αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, από τη Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν πως «θέλουν όλοι απέναντί τους να μοιάζουν ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τους βολεύει. Έτσι είχαν καλομάθει. Τώρα όμως τα πράγματα άλλαξαν» και προσθέτουν: «Αντί να επενδύουν τόσο χρόνο σε αχρείαστες πολιτικές εντυπώσεις, καλύτερο θα ήταν να λάβουν υπόψη την έκθεση Τσιόδρα – Λύτρα ή έστω να εφαρμόζουν στην ώρα τους αυτά που τους προτείνουμε, όπως την επέκταση της υποχρεωτικότητας στο Δημόσιο, την τηλεργασία, τους συστηματικούς ελέγχους, την ιχνηλάτηση, την έγκαιρη και βιώσιμη ενίσχυση του ΕΣΥ κ.ά. Η κυβέρνηση όμως προτιμά να είναι ευχάριστη, παρά χρήσιμη. Τις τραγικές συνέπειες των επιλογών της, τις πληρώνει η ελληνική κοινωνία».

Νωρίτερα, το ΚΙΝΑΛ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για «καθυστερημένα και ανεπαρκή μέτρα», τονίζοντας πως «δεν μπορούν να ανακόψουν αποφασιστικά την διάδοση του ιού, καθώς δεν συνοδεύονται από σχεδιασμό για την αύξηση των εμβολιασμών,

την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ και την προετοιμασία του συστήματος να αντιμετωπίσει το πέμπτο κύμα της πανδημίας που είναι προ των πυλών».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται επίσης πως: «Είναι ώρα η ατολμία, η καθυστέρηση και ο φόβος του πολιτικού κόστους να πάψουν να υπαγορεύουν αποφάσεις που κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές, την υγεία και το εισόδημα των πολιτών. Εμβολιασμοί, ενίσχυση του ΕΣΥ, αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, επιδημιολογική παρατήρηση με διενέργεια rapid και pcr test και αποτελεσματική ιχνηλάτηση, είναι αναγκαία για την αναχαίτιση του νέου κύματος πανδημίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια: