Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

ΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΧΩΡΗΤΙΣΜΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΕΚΛΟΓΕΣ...ΠΡΙΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΡΙΤΟΣ

Ξεπερνά τα όρια κάθε λογικής προσέγγισης της πραγματικότητας η ακατανόητη κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει το βράδυ του Σαββάτου στην Ολομέλεια της Βουλής εκλογές.

Οι πολίτες παρακολούθησαν εμβρόντητοι τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος δείχνει να μην έχει αντιληφθεί τι πραγματικά συμβαίνει στο πολιτικό σκηνικό, να καίει αυτό το χαρτί, σε μία χρονική περίοδο που τον χωρίζει άβυσσος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με το ΚΙΝΑΛ να πλησιάζει απειλητικά στις μετρήσεις.

Η πρόσφατη επικοινωνιακή φωτοβολίδα του ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύει εκτός των άλλων την απουσία μιας σοβαρής στρατηγικής και το μεγάλο άγχος που έχει κυριεύσει την ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου να βγει μπροστά, παρά το γεγονός ότι το σκηνικό στο εσωτερικό του κόμματος θυμίζει περισσότερο Βαβέλ παρά μια συγκροτημένη παράταξη που βαδίζει βάσει ενός συγκροτημένου σχεδίου για να διεκδικήσει με αξιώσεις την επιστροφή της στην εξουσία.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε,

να παρακαλεί ο κ. Μητσοτάκης να εξαντλήσει την τετραετία μήπως και καταφέρει να ανακάμψει και διεκδικήσει στο τέλος του δρόμου μια πιο αξιοπρεπή ήττα.

Την ίδια ώρα όμως η ολική επανεκκίνηση που καταγράφει το ΠΑΣΟΚ δεν αφήνει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό, αφού η πίεση που δέχεται ο κ. Τσίπρας στην πολυκατοικία της Κεντροαριστεράς είναι πρωτόγνωρη και το σενάριο να χάσει τη δεύτερη θέση από τον κ. Ανδρουλάκη είναι πλέον ορατό με ότι αυτό σημαίνει για το πολιτικό μέλλον του πρώην πρωθυπουργού.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η Αξιωματική Αντιπολίτευση διανύει μια κρίσιμη περίοδο για την επιβίωση της και έχοντας απολέσει κάθε πιθανότητα για να αλλάξει τα δεδομένα, πέφτει στο ένα μετά το άλλο λάθος, με αποτέλεσμα να οδηγεί το καράβι προς την ξέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: