Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

ΟΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Η ΑΠΕΛΠΙΔΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ

Επιχείρηση συσπείρωσης της κομματικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ έχει στήσει το τελευταίο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας σε μία αγωνιώδη προσπάθεια να ανακόψει το κύμα φυγής των πασοκογενών ψηφοφόρων προς το ανανεωμένο ΚΙΝΑΛ.

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην πολυκατοικία της Κεντροαριστεράς δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό την ώρα μάλιστα που οι τελευταίες δημοσκοπήσεις μειώνουν δραστικά την ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, σκορπώντας τον τρόμο στα υψηλά κλιμάκια της Κουμουνδούρου.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει σηκώσει για τα καλά το θέμα των πρόωρων εκλογών, μάλλον εκ του ασφαλούς, αφού το σενάριο αυτό έχει απορριφθεί στην παρούσα φάση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.  

Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι στην περίπτωση πρόωρων εκλογών θα υποστεί μια νέα οδυνηρή ήττα, εξέλιξη που θα έφερνε το τέλος της ηγεμονίας του στο εσωτερικό του κόμματος του.

Είναι τόση μεγάλη η απελπισία στην οποία έχει περιέλθει που έφτασε στο σημείο να παρακαλάει τον Νίκο Ανδρουλάκη να δημιουργήσουν ένα αντιδεξιό μέτωπο μπας και σωθεί πολιτικά, αν και το δεύτερο εξάμηνο του 2022 ενδέχεται να βρει το ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η αδιανόητη τακτική του κ. Τσίπρα,

να εργαλειοποιεί την πανδημία σε κάθε ευκαιρία, αδιαφορώντας ουσιαστικά για τη μεγάλη εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης και της ανάγκης δημιουργίας ενός αρραγούς μετώπου για την επιστροφή στην κανονικότητα μια ώρα αρχύτερα.

Εξάλλου, η αντίληψη του "βάζουμε μπροστά το κομματικό από το δημόσιο συμφέρον" χαρακτήριζε πάντα την ηγεσία της Κουμουνδούρου, που σπέρνει σε κάθε ευκαιρία το διχασμό στην κοινωνία.

Δυστυχώς γι’ αυτούς ευτυχώς για την Ελλάδα, η στρατηγική αυτή έχει γυρίσει μπούμερανγκ με αποτέλεσμα το τρένο της εξουσίας να έχει χαθεί οριστικά και αμετάκλητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: