Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

ΜΕ 12 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ! ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΚΑΓΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ...

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, είχε μυστική συνάντηση με 12 βουλευτές – γιατρούς της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να προχωρήσει το σχέδιο της κυβέρνησης να βάλει «λουκέτο» σε νοσοκομεία. 
Η μυστική διαβούλευση έγινε το βράδυ της Δευτέρας στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και σε αυτή συμμετείχαν οι 12 βουλευτές της ΝΔ και μάλιστα χωρίς να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση λες και επρόκειτο για συνάντηση η οποία δεν έπρεπε να δει το φως της δημοσιότητας.

Η Μίνα Γκάγκα, παρουσίασε μόνο σε αυτή την κλειστή ομάδα το σχέδιο της κυβέρνησης για την αποσάθρωση του ΕΣΥ μέσα από συγχωνεύσεις νοσοκομείων και την μετατροπή περιφερειακών νοσοκομείων σε Κέντρα Υγείας.

Η εν κρυπτώ ενημέρωση μόνο σε 12 γιατρούς – βουλευτές του κόμματος, έγινε τη στιγμή που κυβέρνηση και υπουργείο Υγείας αγνοούν επιδεικτικά το υγειονομικό προσωπικό της χώρας, τους γιατρούς και νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης και γνωρίζουν εκ των έσω τα προβλήματα και τις λύσεις που απαιτούνται. Γίνεται την ώρα που ο Παίδων Πεντέλης μετατράπηκε σε εμβολιαστικό κέντρο, ενώ κυρίως γίνεται την ώρα που περίπου 7.000 υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή.

Και μάλιστα σύμφωνα με όσα λένε τα στελέχη της κυβέρνησης δεν είναι απίθανο στα τέλη Μαρτίου αυτοί οι 7.000 υγειονομικοί να απολυθούν!

Το σύστημα «hub and spoke»

Η Μίνα Γκάγκα στη μυστική διαβούλευση παρουσίασε στους 12 γιατρούς- βουλευτές τα βασικά σημεία του σχεδίου για τα δημόσια νοσοκομεία το οποίο στηρίζεται στο λεγόμενο σύστημα «hub and spoke», δηλαδή το σύστημα «κόμβου και ακτίνας».

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας έκανε λόγο για διασύνδεση των μικρών περιφερειακών νοσοκομείων με τα μεγαλύτερα των αστικών κέντρων και βάζοντας στο κάδρο και συμπράξεις με ιδιωτικά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με το σχέδιο το νοσοκομείο «Κόμβου» θα παρέχει όλες τις ιατρικές υπηρεσίες, θα έχει υψηλή χρηματοδότηση και προηγμένη ιατρική τεχνολογία.

Το νοσοκομείο αυτό θα διασυνδέεται με τα λεγόμενα νοσοκομεία «Ακτίνες» τα οποία θα εξυπηρετούν μόνο τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Για να το κάνουμε λιανά, τα περιφερειακά νοσοκομεία αντί να ενισχυθούν, θα υποβιβαστούν σε Κέντρα Υγείας και θα εξυπηρετούν επί της ουσίας τις ανάγκες πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Στο σχέδιο διάλυσης των περιφερειακών νοσοκομείων είχε αναφερθεί την Τετάρτη και ο Θάνος Πλεύρης εξηγώντας πως θα προβλέπει ένα και μόνο νοσοκομείο το οποίο θα διαθέτει όλες τις υπηρεσίες και θα αναβαθμιστεί ενώ τα άλλα υπάρχοντα περιφερειακά νοσοκομεία που θα βρίσκονται σε απόσταση 25-30 χιλιομέτρων από το κεντρικό νοσοκομείο, θα διατηρήσουν μόνο τις πολύ απαραίτητες υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: