Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

ΑΝΑΡΤΗΣΗ-ΓΡΟΘΙΑ! «ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΤΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ…»

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου, πρωταγωνιστής της πετυχημένης σειράς του MEGA «Σκοτεινή θάλασσα» έκανε μια ανάρτηση-γροθιά με αφορμή την υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.
Η Γεωργία, η οποία τόλμησε να βγει με το πρόσωπό της και να καταγγείλει τα όσα δραματικά έζησε, έχει ξεσηκώσει ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης σε όλη την κοινωνία και κυρίως στα social media.
Το hashtag #με_την_Γεωργία έχει συγκεντρώσει χιλιάδες σχόλια στο twitter από χρήστες που την επευφημούν για το κουράγιο της και ζητούν παραδειγματική τιμωρία των δραστών.
Ο ηθοποιός Γιώργος Παπαγεωργίου ήταν ανάμεσα σε αυτούς που θέλησαν να στείλουν μήνυμα συμπαράστασης στην 24χρονη.
«Και κάπως έτσι, μια κοπέλα 24 χρόνων, έστειλε κάτι πλούσια τσογλάνια στον πάτο. Και καπως έτσι, η εποχή αποκτά ήρωες. Και ομορφιά. #με_την_Γεωργια» έγραψε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ «ΧΑΠΙΑ ΒΙΑΣΜΟΥ» ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ...

Χάπια που πωλούνται στα φαρμακεία με ειδική συνταγογράφηση για ασθένειες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως χάπια βιασμού. Ουσίες που προκαλούν ευφορία, αναστολή αντιστάσεων, ερωτική διάθεση και τελικά αμνησία μπορεί να αγοραστούν και στο «dark web» ή από κυκλώματα που εμπορεύονται ψυχοτρόπες ουσίες.

«Χάπι βιασμού»: Με τον σκοπό αυτό μπορούν να χρησιμοποιηθούν φαρμακευτικές ουσίες που υπάρχουν ως συστατικά σε συγκεκριμένη κατηγορία χαπιών -ηρεμιστικά, κατασταλτικά- προκαλώντας στο θύμα ευφορία, χαλάρωση, ερωτική διάθεση και τελικά πλήρη απώλεια μνήμης!
«Κάποιες ουσίες μπορεί να δημιουργήσουν σε αυτόν που της πήρε στην αρχή ευφορία, μετά χαλάρωση, να ελαττώσουν τις αναστολές του, να αμβλύνουν τις αντιστάσεις του, ακόμα και να δημιουργήσουν σε κάποιο βαθμό ερωτική διάθεση» εξήγησε  ο καθηγητής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και ιατροδικαστής Αντώνης Γούλας.
Επιπλέον, όπως τόνισε ο κ. Γούλας, «αυτές οι ουσίες προκαλούν αμνησία» και το θύμα «ξυπνάει την άλλη ημέρα γυμνό σε μια τοποθεσία και ούτε που θυμάται πώς βρέθηκε εκεί και τι έγινε. Δηλαδή μπορεί να ξυπνήσει δαρμένη/ος ή βιασμένη/ος και να μην έχει ιδέα πώς κατέληξε εκεί».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η απώλεια μνήμης δεν είναι πρόσκαιρη μετά τη λήψη «χαπιού βιασμού». «Η μνήμη δεν επανέρχεται» και το θύμα όσο καιρός κι αν περάσει δεν πρόκειται να θυμηθεί τα γεγονότα και όσα συνέβησαν.

Οι ουσίες στα χάπια βιασμού
Οι ουσίες αυτές όπως είπε «ανήκουν σε διαφορετικούς τύπους» και «κάποιες κυκλοφορούν και στην αγορά».
«Η φθοριονιτραζεπάμη ή φλουνιτραζεπάμη είναι από τις ουσίες που χρησιμοποιούνται σαν χάπια βιασμού. Είναι μια βενζοδιαζεπίνη που χρησιμοποιείται ως ηρεμιστικό-αγχολυτικό, αλλά για όλα αυτά χρειάζεσαι ειδική ιατρική συνταγή, δεν μπορείς να τα πάρεις αλλιώς».
Άλλες ουσίες που έχουν χρησιμοποιηθεί ως χάπια βιασμού, όπως είπε ο κ. Γούλας, είναι το γάμμα-υδροξυβουτυρικό οξύ και η κεταμίνη.
«Αυτές οι ουσίες και άλλες που έχουν παρόμοια δράση, χρησιμοποιούνται και γενικότερα από κάποιους όπως στο πλαίσιο διασκέδασης -για παράδειγμα rave party- ως ψυχοδραστικές ουσίες που προκαλούν ευφορία» πρόσθεσε.

Πού κυκλοφορούν τα χάπια βιασμού
Τόνισε ότι είναι αδύνατη η αγορά χαπιών με τέτοιες ουσίες από φαρμακείο καθώς χρειάζεται ειδική συνταγογράφηση - εφόσον κυκλοφορούν. Πρόσθεσε όμως ότι «κάποιος μπορεί να το βρει στο "dark web" ή από τα κυκλώματα του δρόμου που εμπορεύονται διάφορες παράνομες ψυχοδραστικές ουσίες».

Εννοείται ότι οι ουσίες αυτές εάν ριχτούν σε ένα ποτήρι με αλκοόλ είναι άχρωμες και άοσμες, όπως ανέφερε ο κ. Γούλας, και κατά συνέπεια μη αντιληπτές από το άτομο που θα πιει το ποτό.
Όσον αφορά την ανίχνευσή τους μέσα από τη διαδικασία τοξικολογικών εξετάσεων, ο κ. Γούλας τόνισε ότι «εξαρτάται από την ουσία και πόσος χρόνος παρήλθε από τη χρήση».
«Κάποιες από αυτές τις ουσίες όπως το γ-υδροξυβουτυρικό οξύ μετά από 12 ώρες είναι δύσκολο να ανιχνευτούν, ειδικά εάν γίνει κατανάλωση μιας μικρής ποσότητας. Κάποιες άλλες ανιχνεύονται ίσως και 10 ημέρες μετά τη χρήση. Αλλά επαναλαμβάνω η ανίχνευση εξαρτάται από την ουσία και την ποσότητά της και από τη δυνατότητα που έχει το τοξικολογικό εργαστήριο» κατέληξε ο κ. Γούλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: