Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

“ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ”

Ανακοίνωση-τοποθέτηση του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝ Άμφισσας

Η Μ.Τ.Ν του νοσοκομείου μας λειτουργεί αδιαλείπτως από το 2001 έως σήμερα.

Αποτελούσε “κόσμημα” του Γ.Ν Άμφισσας , αφού πέρα των νεφροπαθών του νομού μας, ήταν επιλογή και ασθενών γειτονικών νομών ( Βοιωτίας, Φθιώτιδας ) λόγω της υψηλής  και εξατομικευμένης φροντίδας που παρείχε.

Επίσης δεχόταν δεκάδες αιτήσεις φιλοξενίας  τουριστών νεφροπαθών για την καλοκαιρινή περίοδο, την περίοδο Χριστουγέννων και Πάσχα,  που με ασφάλεια συνδύαζαν τις διακοπές τους και την τακτική τους θεραπεία.

Αυτά βέβαια συνέβαιναν σε μία περίοδο που στο νοσοκομείο μας υπηρετούσαν τρεις νεφρολόγοι, και η δύναμη ασθενών έφτανε και τους 45 ασθενείς.

Η περίοδος οικονομικής κρίσης και των μνημονίων \με περικοπές στους προϋπολογισμούς του νοσοκομείου , η αλλαγή του οργανισμού του νοσοκομείου από το 2012 και η αδιαφορία των εκάστοτε πολιτικών εκπροσώπων του νομού μας, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει μόνο μια θέση νεφρολόγου και να συρρικνωθεί η ΜΤΝ.

Η Μ.Τ.Ν διαθέτει έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό,

  νέας τεχνολογίας μηχανήματα , αίθουσα για ασθενείς covid , διασφαλίζοντας την ασφάλεια των νεφροπαθων.

Δεν διαθέτει όμως νεφρολόγο !!!! Η ΥΠΕ αρκείται σε “μπαλώματα” μετακινήσεων γιατρών για κάποιες μέρες από άλλα νοσοκομεία. Αυτό από μόνο του δείχνει τον σχεδιασμό της κυβέρνησης που το μόνο που προσπαθεί είναι να αποδομήσει την παροχή υπηρεσιών των δημόσιων νοσοκομείων και  να κάνει  ευκολότερη ιδιωτικοποίηση τους.

Ο βουλευτής του νομού που προσφάτως διαπίστωσε  την  ικανοποιητική λειτουργία του νοσοκομείου, ελπίζουμε μετα τα τελευταία περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας να έχει αναθεωρήσει τις απόψεις του !!!

Η λειτουργία της Μ.Τ.Ν μπορεί να είναι ασφαλής μόνο με παρουσία δύο νεφρολόγων όπως διαχρονικά προτείνει το σωματείο εργαζομένων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: