Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

ΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑΙΑΣ ΕΠΙ ΧΡΗΜΑΣΙ ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΣ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΥΝ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑ

Του Γ.Γ.

Πέρα από καθαρό αστικό κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και καιρό αντιγράφει και την λειτουργία των δεξιών μορφωμάτων, όσο αφορά το δόγμα "αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω". Κραυγαλέα περίπτωση ο τρόπος με τον οποίο έγινε η διαγραφή από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ του Π. Κουρουπλή.

Η ηγεσία του όμως δεν αρκείται σ' αυτό μόνο.

Ελέγχοντας το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας, σκεπτόμενος το πολιτικό του μέλλον, θέτει την πρόταση να εκλέγεται ο αρχηγός και η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την βάση του κόμματος. Οπως αναμενόταν η πρόταση του εγκρίνεται, αλλά μια τόσο σημαντική απόφαση για να πάρει σάρκα και οστά πρέπει να εγκριθεί από το επόμενο συνέδριο του κόμματος. (Είναι προγραμματισμένο για το διάστημα 24-27 Φλεβάρη, αλλά είναι άγνωστο αν θα αναβληθεί λόγω πανδημίας ή όχι). 

Δεν μας ενδιαφέρει τόσο αυτό. Αλλού θέλουμε να σταθούμε,

Αυτός που πρωτοστατεί σήμερα στο μέτωπο που έχουν ανοίξει ενάντια στον Τσίπρα και στην πρόταση του, μια σειρά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο Νίκος Φίλης. Και παρακολουθούμε το εξής εντυπωσιακό για ένα κόμμα που ζητάει πρόωρες εκλογές και διεκδικεί την κυβερνητική εξουσία. Τα μέλη και τα στελέχη του να ξεκατινιάζονται δημόσια όπως παρακολουθούμε στα εκατοντάδες σχόλια που ακολούθησαν την ανάρτηση που έκανε στο f/b, ο Παύλος Πολάκης, σχολιάζοντας την στάση του πρώην διευθυντή της Αυγής.   

"Τι μπρόκολα, τι λάχανα", έλεγε ένας παλιός ηγέτης του ΚΚΕ, που στα καθ' ημάς μεταφράζεται ότι Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ  είναι δυο αστικά, μνημονικά κόμματα, που ελάχιστες, επουσιώδης διαφορές έχουν, ως προς την διαχείριση της κυβερνητικής εξουσίας.

Για τους νέους ειδικά αναγνώστες/ιες μας, όμως, θέλουμε να κάνουμε μια σύντομη ιστορική αναδρομή με αφορμή την ανάρτηση του πρώην αν. υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ για τον Ν. Φίλη. Αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της ηθικής υπόστασης και πολιτικής αντίληψης των αστικών στελεχών.

Στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, τότε που ο Τσίπρας κατέθετε στεφάνι στους 200 εκτελεσμένους από του Γερμανούς, κομμουνιστές, στην Καισαριανή, οι Συριζαίοι παρουσίαζαν τον Φίλη σαν την "αριστερή συνείδηση" της κυβέρνησης "πρώτη φορά αριστερά".

Να θυμίσουμε ότι ο πρώην διευθυντής της «Αυγής» ήταν ένα από τα πρωτοπαλίκαρα της «προεδρικής φρουράς» και ο Τσίπρας τον ανταμείβει για τον ζήλο του να εκτελεί τις «βρόμικες δουλειές», αναθέτοντας το υπουργείο Παιδείας, αν και ήταν πρωτοεκλεγμένος βουλευτής.

Εδώ θέλουμε να κάνουμε μια παρένθεση σε μια πολύ σοβαρή κατηγορία που δέχτηκε ο Ν. Φίλης από τον τότε κυβερνητικό συνέταιρο τους, τον Π. Καμμένο, η οποία έμεινε αναπάντητη, και κανείς δεν ασχολήθηκε, παρά μόνο εμείς.


Ας επανέλθουμε, όμως στο θέμα μας. Ο Ν. Φίλης είναι απ' τις πιο θλιβερές περιπτώσεις ατόμων που εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι είναι "αριστεροί".

Οι τακτικοί αναγνώστες του μπλοκ μας, ίσως θυμούνται μια περασμένη αναφορά που είχα κάνει, για το πώς το μετεμφυλιακό καθεστώς, ασκούσε αφόρητες πιέσεις στους πρώην αριστερούς να δηλώσουν έμπρακτα ότι ανήκουν πλέον στο "χριστεπώνυμο πλήρωμα".

Μετά τόσες δεκαετίες η δεξιά του Κυρίου σήμερα εκσυγχρονίστηκε και επιβάλλει με πιο λάιτ τρόπους τις επιδιώξεις της. Τότε εκτελεστικό όργανο ήταν ο "κύριος Θεολόγος - Ανθυπολοχαγός". Σήμερα ο ίδιος ο αρχιπαπάς της επικρατούσης θρησκείας. 

Ποιο συγκεκριμένα. Κάποιες επιλογές του Φίλη όταν ήταν υπουργός Παιδείας, δεν άρεσαν στον Ιερώνυμο. Βγαίνει, λοιπόν ο Αρχιεπίσκοπος στην τηλεόραση του Αλαφούζου και σε μια εκπομπή του Παπαχελά και χαρακτηρίζει τον Φίλη «προβληματικό άνθρωπο» και «ασυνεπή στις σχέσεις του και στα λόγια του».

Μετά απ' αυτό κόβει κρύος ιδρώτας την Συριζαία "αριστερή συνείδηση" και αρχίζει τα σταυροκοπήματα και να παριστάνει τον "πιστό δούλο του θεού". Κατάλαβε ότι έπρεπε να δώσει δημόσια "ομολογία θρησκευτικής πίστης" για να μην βρεθεί στα .. υπουργικά αζήτητα.

Ελα ντε που ο Τσίπρας ξέρει καλύτερα απ' τον καθένα, ότι δεν είναι να παίζεις με τις προσταγές που δίνει ο αρχιτσομπάνης του "θρησκευτικού ποίμνιου". Ετσι πέταξε σαν στημένη λεμονόκουπα από το υπουργικό πόστο του, τον Ν. Φίλη και έβαλε στην θέση του τον "ευσεβή"  Κώστα Γαβρόγλου.

Στον κουβά λοιπόν, οι μετάνοιες και τα χειροφιλήματα του Φίλη στον αρχιπαπά. Ο ίδιος τώρα από πρωτοπαλίκαρο του Τσίπρα, έγινε μισητός εχθρός του, και θεωρεί ότι βρήκε ευκαιρία να τον πλήξει. Ανέλαβε όμως να του απαντήσει ο Πολάκης και όπως παρακολουθούμε γίνεται της συριζαίας επι χρήμασι εκδιδομένης γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα. 

Υ.Γ: Είμαστε κομμουνιστές. Αναλαμβάνουμε την ενδεχόμενη ευθύνη για ότι δημοσιεύεται σ' αυτό το μπλοκ. Και προφανώς κοινοποίησα τα προσωπικά μου στοιχεία, -ως γνωστό Γιώργης Γιαννακέλλης λέγομαι-, σε ηλεκτρονικό μήνυμα που δεχθήκαμε για υποβολή μήνυσης από πιστούς Χριστιανούς, για ανάρτηση που υπέγραφε άλλος σύντροφος. Αν δεχθούμε κλητήριο θέσπισμα θα το γνωστοποιήσουμε. Σε καμιά περίπτωση πάντως δεν θα παρουσιαστούμε "θυματοποιημένοι"

tsak-giorgis.

Δεν υπάρχουν σχόλια: