Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

"ΤΗΝ ΚΑΜΗΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΦΟΡΤΩΣΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ"

             Του Γ.Γ.
Ελάχιστα μπορείς να προσθέσεις στις παραπάνω εύστοχες παρατηρήσεις, που διατυπώνει χρήστης του διαδικτύου. 

Με ένα σεργιάνι στο Ιντερνέτ συμπληρώνεται η ενημέρωση σου για την πολιτική επικαιρότητα.  Αρχικά διαβάζεις την δήλωση του Μητσοτάκη στην τελετή υποδοχής των αεροσκαφών Ραφάλ: "Αποτελούν δείγμα της Ελλάδας που αλλάζει και ακμάζει σε όλα τα πεδία".  

Ας κάνουμε την δική μας μετάφραση στην πρωθυπουργική δήλωση:
Ομολογεί δηλαδή ο Μητσοτάκης ότι έχει διορίσει έναν εντελώς ψεύτη και αναξιόπιστο υπουργό Οικονομικών
; Μόλις πριν πέντε μέρες ακούσαμε από τον Σταϊκούρα να παρουσιάζει την κατάσταση μαύρη κι άραχνη κάνοντας λόγο για 6 βόμβες που απειλούν να ανατινάξουν την ελληνική οικονομία. 
Το κυβερνητικό στέλεχος αναφέρθηκε ότι έχουμε το υψηλότερο χρέος στην Ευρώπη, ενώ από τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2011 η χώρα μας θα έχει το τρίτο υψηλότερο πρωτογενές έλλειμα στην Ευρώπη,

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η χώρα δεν είναι σε επενδυτική βαθμίδα την τελευταία δεκαετία, τονίζοντας ότι "απ' το 2018 η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα με καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας και προσπαθούμε να βγούμε απ' αυτή το 2022", με ότι σημαίνει αυτό.

Και άντε να υποθέσουμε ότι ο Μητσοτάκης, βγάζει άσχετο και ψεύτη τον υπουργό του και αυτός φαντασιώνεται ότι "η Ελλάδα ακμάζει". Αλλά πόσο Ανέμελος πρέπει είναι ένας πρωθυπουργός που δεν γνωρίζει καν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η ΑΑΔΕ, και δείχνουν όλη την ελληνική κοινωνία να είναι οικονομικά γονατισμένη; 
Σύμφωνα μ' αυτή την ανακοίνωση χρέη στην εφορία εμφανίζονται να έχουν 4.138.953 φορολογούμενοι και επιχειρήσεις, ενώ αναγκαστικά μέτρα έχουν επιβληθεί σε 1.327.398 οφειλέτες. Οπως προκύπτει απ' τα ίδια στοιχεία: "Απλήρωτους φόρους ύψους 750 εκατ. άφησαν τον Νοέμβριο οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις, ενώ συνολικά από τις αρχές του έτους δεν έχουν πληρωθεί φόροι ύψους 5,135 δισ". 

Και αν δεν αρκούν αυτά τα στατιστικά στοιχεία στην πρωθυπουργάρα μας ας ενημερωθεί για τα ευρήματα που παρουσιάστηκαν σε έρευνα ενός φορέα κάθε άλλο παρά αριστερού προσανατολισμού. Και μιλάμε για το Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ)

Αν τα παραπάνω οικονομικά μεγέθη δίνουν στην Μητσοτάκη την εντύπωση ότι "η Ελλάδας αλλάζει και ακμάζει σε όλα τα πεδία", κάποιος απ' το περιβάλλον του πρέπει να του συστήσει την κατάλληλη .. θεραπεία. Εμείς αδυνατούμε.

Διοργάνωσαν, λοιπόν, την σημερινή κυβερνητική φιέστα, στην οποία βρήκε την ευκαιρία να πει τις παπάρες του ο νέος Μωυσής, σε μια χώρα που ο λαός της τις τελευταίες τρεις μέρες θρηνεί 300 νεκρούς, που καθημερινά βυθίζεται όλο και περισσότερο στην φτώχεια και την μιζέρια. 

Στην "δική τους Ελλάδα", όμως, μπορούνε να σκορπάνε 2,32 δισ. ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς, -συνοδεία με τις σχετικές μίζες που παίρνουν τα λαμόγια- την ίδια ακριβώς ώρα που ο Χατζηδάκης στη ζούλα περνάει μια τροπολογία την οποία κάνει άλλο ένα δώρο στους εργοδότες. Αυτή καθορίζει "κούρεμα" 50% στις αποδοχές του γονέα που έχει παιδί που νοσεί από covid-19 και είναι σε ειδική άδεια.

Πολύ θα θέλαμε ο επικεφαλής της κυβέρνησης των αρίστων να έκανε μια βόλτα στις λαϊκές συνοικίες και να έλεγε στους πολίτες που θα συναντούσε ότι η "Ελλάδα ακμάζει"Δεν περιγράφουμε άλλο που θα έλεγε και ο Γ. Χελάκης.

Επίλογος με μια Αραβική παροιμία: "Την καμήλα δεν μπορείς να την φορτώσεις αν δεν γονατίσει", και ο νοών νοείτω


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: